Diskusija „Ar švietimas gali užkirsti kelią smurtui prieš vaikus?“
0 (0)

vaikai-smurtas

© C.J. Burton/Corbis

2016 m., kovo 2 d., 16.00–17.30 val. Lietuvos vaikų ir jaunimo centre vyko diskusijoja „Ar švietimas gali užkirsti kelią smurtui prieš vaikus?“ ieškota atsakymų į tai, kaip atpažinti smurto prieš vaikus atvejus šeimoje ar ugdymo įstaigoje? Ką turėtų žinoti, kaip elgtis mokytojai, tėvai, klasės draugai, pastebėję smurtą savo aplinkoje? Kokios institucijos, priemonės ar tvarkos gali padėti apsaugoti vaikus?

Diskusijoje dalyvauja:

Natalja Istomina, Švietimo ir mokslo viceministrė, Aušra Kūrienė, Paramos vaikams centro vadovė, Rasa Žemaitė, Aktyvių mamų sambūrio lyderė, Akvilė Burneikaitė, Lietuvos moksleivių sąjungos prezidentė, Lina Juškevičienė, Vilniaus m. savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja, Gita Jonušienė, šio skyriaus Pagalbos vaikui organizavimo poskyrio vyriausioji specialistė, Rūta Jonavičienė, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Prevencinės ir administracinės veiklos skyriaus Prevencijos poskyrio vyresnioji specialistė, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro neformaliojo švietimo pedagogės, taip pat mokiniai, jų tėvai, mokytojai, neformaliojo ugdymo užsiėmimų vadovai.

Šis renginys – pirmoji diskusijų ciklo „Ar švietimas gali?“, siekiančio švietimo sistemą paversti veikėju, o ne atpirkėju, organizuojamą Lietuvos vaikų ir jaunimo centro, dalis. Kitos planuojamos temos:

Ar_svietimas_gali2016 m., kovo 31 d. Ar švietimas gali padėti įveikti priklausomybes?
2016 m., balandžio 28 d. Ar švietimas gali sumažinti savižudybių mastą? 

Daugiau informacijos – Jūratė Janavičienė, Tel. 8 5 2054 705, El. p. jurate.j@lvjc.lt.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.