Diskusija „Melancholija ar Ruduo?“
0 (0)

diskusija

Atėjus rudens sezonui dažnas žmogus mini rudeninę depresiją, mintyse turėdamas prislėgtumo jausmą, kuris aplanko tamsesnėms ir vėsesnėms dienoms artėjant. Tačiau ar tikrai kalbama apie depresiją? Kodėl taip dažnai painiojamas rudenins liūdesys ir depresiškumas? Ši tema itin aktuali, siekiant atpažinti ir geriau suprasti, kada žmogui išties reikalinga pagalba, o kada tai tik trumpam aplankęs liūdesys.

2016 spalio 25 dieną vyko renginys „Melancholija ar Ruduo?“, kuriame savo įžvalgomis bei patirtimi dalinosi bei į keliamus klausimus atsakė VU Senato pirmininkė prof. dr. Dainora Pociūtė-Abukevičienė, šeimos gydytojas ir psichoterapeutas Dainius Jakučionis, vaikų ir paauglių psichiatrė, suaugusiųjų psichoterapeutė Dalia Mickevičiūtė bei tie, kas depresiją pažino asmeniškai – Justas Meželis ir Miglė.

Prie diskusijos prisijungė medicinos psichologės dr. Lina Kalinauskienė ir Milda Vickutė, kurios dalinosi savo patirtimi bei įžvalgomis iš profesinės patirties. Diskusiją moderuoja Neringa Čėnaitė.

Renginio metu buvo pristatyta nemokama internetinė pagalbos sau programa „Geros nuotaikos link“ (bit.ly/gerosnuotaikoslink), padedanti žmonėms, išgyvenantiems depresiškumo ir nerimo simptomus bei norintiems geriau valdyti emocijas ir stresą.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.