Draugė nori bažnytinės santuokos, o aš prieš religiją, ką man daryti?
0 (0)

santuika-baznycioje

Klausimas: Sveiki, turiu tokį klausimą. Mes su drauge diskutavome dėl Bažnytinės santuokos. Ji už šią santuoką, o aš esu prieš religija, nes man tai nepriimtina ir panašiai. Bandome rasti kompromisą dėl to. Bet kiek prieiname išvadų tai vienu ar kitu atveju kažkuris nusileistų savo požiūriams. Todėl ir ieškau patarimo dėl šito sprendimo, gal galėtumėt kažkaip padėti ar nukreipti tinkama kryptimi. Dėkui.

Linas ( vardas pakeistas) 

Atsakymas: Sveiki, Linai, kaip suprantu iš Tavo laiško esi nereligingas ir nenori tuoktis su drauge bažnyčioje. O Tavo draugei tai svarbu? Manau su drauge galėtumėte pasikalbėti ir išsiaiškinti, kodėl jai svarbi bažnytinė santuoka. Ar ji nori tuoktis, nes daugelis šiais laikais taip daro, ar jai svarbu dėl religinių įsitikinimų. O gal paaiškėtų, kad nepriėmus santuokos sakramento, draugė nesijaustų saugi, ji jaustų kaltę prieš Dievą.

Tuomet Tu turėtum taip pat atsakyti į klausimą: kas blogo nutiktų Tau jei priimtum santuokos sakramentą? Ar jaustum išdavęs savo principus ir ši išdavystė trukdytų Jūsų santykiams? O gal Tu galėtum tiesiog į bažnytinę santuoką pažiūrėti kaip į dalį vestuvinės ceremonijos?

Tiesiog abu turite pasikalbėti ir išsiaiškinti, kuris mažiau emociškai nukentėtumėte ir būtų mažesnės pasekmės Jūsų santykiams.

O dėl to, kad kažkuris turi nusileisti, Tu esi visiškai teisus. Būnant kartu, Jūs dažnai susidursite su nuomonių skirtumais, nes abu tikriausiai esate skirtingi ir kiekvienas turite savo požiūrį į tam tikrus dalykus, bet sprendimas turės būti priimtas vienas, jei kiekvienas liksite prie savo sprendimo, tuomet Jūsų keliai išsiskirs. Mes visuomet turime dvi galimybes: laikytis savo principų ir neieškoti kompromisinių sprendimų – tuomet jausimės nepamynę savo nuostatų, bet galime neturėti artimo žmogaus šalia. Ir kita galimybė: nusileisti savo požiūriui, bet turėti mylimą žmogų šalia.
Tu visada turėsi galimybę rinktis. Sėkmės Tau.

Med. psichologė Viktorija Grigaliūnienė
KPPK direktorė el. paštas: viktorijagr@gmail.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.