fbpx

Draugas yra labai švelnus, ramus, tačiau po tuo slypi ir blogų bruožų…
0 (0)

Kalėdos… Man tai pačios gražiausios metų šventės, bet aš jų nelaukiu ir nešvenčiu daugiau kaip dešimt metų…

Kūčių dieną, prieš 16 metų, vyras paliko šeimą. Išdavė šeimą, išėjo pas kitą moterį ir nuo to laiko – liūdesys, nesėkmės…

Lyg ir sutikau žmogų su kuriuo pradėjau gyventi. Po skyrybų 13 metų buvo praėję. Pagyvenus porą metų mes išsiskyrėme – kartu negyvename. Kartu dirbame, tenka daug bendrauti, bet tas bendravimas darosi man nepakeliamas. Jis yra labai švelnus, ramus, meilus. Tačiau po tuo
slypi ir blogų bruožų – telefonu bendrauja su kitomis moterimis, pastovus alaus gėrimas, be galo pavydus, tikrina mano telefoną, facebook’ą, elektroninius laiškus.

Norėtųsi kaip ir susitaikyti, bet ir baimė yra, nežinau kaip pasielgti…

Dainora (vardas pakeistas)

Komentuoja psichologė Palmira Diržienė

Sveikinu Jus su atėjusiais Naujaisiais, tikiuosi jie atneš daugiau mielų akimirkų, negu buvo praėjusiais. Kiek suprantu iš laiško – gyvenimas tarsi nutrūko, kai Jūsų vyras paliko šeimą prieš šešiolika metų. Jūs pasijutot išduota, įskaudinta ir nelaiminga. Ir tai tęsiasi iki šiol.

Praėjo gana nemažas laiko tarpas nuo to skaudaus gyvenimo įvykio, tačiau tuo pat metu kasmet tarsi vėl prisiminimai ir nuoskaudos sugrįžta, sustiprėja ir niekaip nepasidaro Jums lengviau gyventi.

Gyvenat tarsi praeitimi, kuri niekuomet negali Jūsų palikti. Negalit žengti žingsnio į priekį be praeities skaudžių prisiminimų. Tačiau pažvelkim iš teigiamos pusės į Jūsų situaciją.

Nemažai metų sugebėjot pragyventi savarankiškai, viena ar su vaikais, be vyro pagalbos. Jūs esate stipri moteris ir tikrai tuo galit pasidžiaugti, tame įžvelgti savo stiprybę ir tuo didžiuotis. Nepalūžot. Gyvenimo negandos Jus sustiprino, atsirado daugiau gyvenimiškos išminties.

Gyvenote su kitu vyru. Patyrėte kitą išsiskyrimą. Tačiau, kaip suprantu, šis išsiskyrimas neatnešė didelio liūdesio. Tiesiog priėmėt tai kaip gyvenimo išbandymą, gyvenimo patirtį. Dirbate tame pačiame darbe su buvusiuoju. Rašote, kad bendravimas darbe su antruoju vyru Jums darosi nepakeliamas, jis nuolat Jumis nepasitiki, tikrina telefono skambučius. Jūs išsiskyrę, gyvenat atskirai, bet Jūsų asmeninis gyvenimas yra tikrinamas, stebimas? Kokia prasmė su tuo taikstytis?

Jūs jau nebe pora. Buvęs draugas bendrauja su moterimis telefonu. Tai jo asmeninis gyvenimas.

Jūs pastebit ir įvardijat draugo gerąsias ir blogąsias savybes. Nusprendėt gyventi atskirai. Dabar tarsi vėl norit grįžti į tą patį nemalonų praeitą ir išbandytą etapą, ir vėl būti nuolat stebima, kontroliuojama. Jei tai buvo išsiskyrimo priežastys, kurias išvardinot, kaip bloguosius draugo bruožus, tai kokia prasmė vėl žengti tą patį žingsnį? Jei ta kontrolė prasidėjo po išsiskyrimo, turėtumėt pasakyti, kad tai Jums nepatinka. Reikia dalykus, kurie trukdo gyventi ir vargina, tiesiog aiškiai išsakyti, o ne kentėti.

Jūsų jausmai labai dviprasmiški, Jūs pati puikiai viską apibūdinot ir išnagrinėjot. Kartu dirbant, draugiški ir pagarbūs darbiniai santykiai labai svarbu, tačiau į asmeninę Jūsų ir jo erdvę neturėtumėt turėti jokių pretenzijų nei vienas. Jūs du savarankiški, nepriklausomi vienas nuo kito žmonės su savo atskirais gyvenimais ir juos gyvenat taip, kaip kiekvienas manot yra geriausia. Jei yra galimybė, rekomenduočiau išbandyti darbą atskirai. O praeitį palikit praeityje.

Visiems gyvenime tenka patirti mažesnes ar didesnes netektis, išbandymus. Žvilgsnis į priekį, o ne atgal gali išvesti į geresnius pokyčius. Jūs jau pakankamai ilgai laikėtės praeities, paleiskit ją ir pasidžiaukit savimi, mylėkit save, leiskit sau gyventi laimingą gyvenimą. Sėkmės!!!

Psichologė Palmira Diržienė | Facebook’e
privačios individualios konsultacijos
Panevėžys, tel.: 861622462, el. p.: palmiradrzn@gmail.com
Iliustracija: Tanja Heffner

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.