Draugauju pirmuoju vaikinu ir pastebiu, kad pradedu be pagrindo konfliktus
0 (0)

Klausimas:

Sveiki,
draugauju su savo pirmuoju vaikinu apie metus, bet kuo toliau tuo labiau. Jis labai malonus ir geras, nekonfrontuoja, bet bando pataisyti padėti. Tačiau man baisu pagalvojus apie save ir apie vaikino savijautą… Kartą pratrūkau juoktis, kai buvau, o gal vaidinau, supykusią. Nežinau kodėl taip darau. Vaikinas man patinka, tik kartais atrodo šiek tiek kvailokas ir per daug nusileidžiantis. Taigi, kokios galėtų būti mano elgesio priežastys?

Giedrė (vardas pakeistas)

Atsakymas:

Labas Giedre,

iš Tavo klausimo supratau, kad esi susirūpinusi savo pačios elgesiu. Tikriausiai manai, kad elgiesi netinkamai savo vaikino atžvilgiu, nes rašai, kad jis geras, o pati iššauki konfliktus be pagrindo.

Tikriausiai kažkoks pagrindas vis tiek yra, tik jis nebūtinai yra dėl vaikino kaltės, nebūtinai dėl jūsų santykių, jis gali kilti iš tavęs pačios.

Rašai, kad nežinai kodėl elgiesi taip, kaip elgiesi ir nori žinoti savo elgesio priežastis. Šaunu, kad giliniesi ir analizuoji save. Tačiau nėra taip lengva ir paprasta atrasti ir suprasti tas priežastis. Dažnai jos būna gan „giliai” pasislėpusios ir lengvai neprieinamos dėl įvairių gynybų. Kad suprasti savo elgesio reakcijas, dažniausiai reikia daugiau pasigilinti į tai, ką gauname sau naudingo ar reikalingo vienaip ar kitaip pasielgę. Tavo atveju: ką tu gauni arba sieki gauti konflikto metu ar po jo.

Dažnai konfliktai kyla iš nepasitenkinimo esama situacija, iš pokyčių siekimo. Nes konflikto metu įvyksta tarsi emocinė iškrova, po kurios seka apmąstymai ir pasirengimas pokyčiams.

Be to, tokį Tavo elgesį greičiausiai lemia ir Tavo pačios asmenybės charakteristikos. Juk vieni žmonės daugiau konfliktuoja už kitus, nėra taip, kad visi elgtųsi vienodai, dėl tų pačių priežasčių. Vienos moterys konfliktus sukelia tam, kad išveiktų jose susikaupusias emocijas, kitoms yra svarbu, kad nuolat jų gyvenime būtų daug ir stiprių emocijų, tad nesąmoningai sukelia konfliktus.

Žinoma, kad suprasti kas iš tiesų vyksta su mumis ir kodėl mes vienaip ar kitaip elgiamės reikalinga savianalizė psichoterapijos pagalba. Tačiau tikriausiai gali atsakyti sau ar taip elgiesi siekdama pakeisti esamą situaciją, ar toks elgesys yra tau įprastas su visai žmonėmis.

Psichologė Beatričė Liutikaitė

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.