Duokite vaikams ramybę
0 (0)

Carl Honore „Duokite vaikams ramybę” (2012)
Leidykla: Metodika

Sklandžiai parašyta ir lengvai skaitoma ši knyga bus tikra atgaiva tobulą vaiką siekiantiems išauginti tėvams. Tai nėra dar vienas vaikų auginimo vadovas – jų ir taip yra pakankamai, o veikiau racionali madingiausių nūdienos tendencijų analizė.

Knygos tikslas – padėti tėvams naujai peržvelgti tai, ką reiškia XXI amžiuje būti vaiku, o ką – būti tėvu, ir kaip rasti būdą tuos abu vaidmenis sutaikyti.

Tai kelionė aplink pasaulį, kurioje aplankysite klases nuo Suomijos iki Honkongo, darželį Škotijos miške, žaislų mugę Londone ir eksperimentą Bbuenos Airėse. Knygos skyriuose atsiskleis daugelio žmonių istorijos bei sudėtingų situacijų sprendimo būdai.

Šiandien vis labiau atsiveria nesutramdomas šiuolaikinių tėvų noras konkuruoti, virstantis tam tikra manija, žaidimu iš kurio nėra kaip pasitraukti.

Jaunoji atžala tampa neeiliniu verslo projektu, nauju iššūkiu. Vaikystė atrodo per brangi, kad būtų palikta patiems vaikams. Auklėjimas pasidaro nuolatinės kontrolės, bonusų ir ugdymo maratonu – savotiška Misija neįmanoma.

Nėra lengva rasti naują vaikystės receptą šiame informacijos amžiuje. Tėvams tenka atsakyti į sunkius klausimus: kada vaikus spausti, o kada jiems suteikti daugiau laisvės? Kiek technologijų? Kiek leisti rizikuoti?

Nors ir sunku, bet Carl’as Honore, Kanados žurnalistas ir kelių populiarių knygų autorius, teigia tokį receptą suradęs:
„Vaikai suklesti tuomet, kai turi laiko ir erdvės atsikvėpti, dykinėti, kartais nuobodžiauti, atsipalaiduoti, rizikuoti ir klysti, svajoti ir linksmintis savomis sąlygomis, netgi suklupti. Jei ketiname ne tik vaikystei, bet ir tėvystei grąžinti džiaugsmą, atėjo laikas suaugusiems atsitraukti ir leisti vaikams būti savimi.“ (22 p.)

Knygoje gausu įdomių faktų, mokslinės literatūros bei tinklapių aktualiomis temomis nuorodų.

Tai puiki dovana jauniems tėveliams!

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. vaide parašė:

    tikiuosi kad sita knyga pades tevams geriau suprasti vaikus….nauja patirtis, naujos mintys-is istraukos man patiko sita knyga aciu…ir laukiu jos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.