Emocinės laisvės technika
0 (0)

eltNick Ortner „Emocinės laisvės technika: revoliucinė gyvenimo be streso sistema” (2015)
Išleido: Obuolys
Vertė: Kristina Augustinaitė

Emocinės laisvės technika (ELT) žinoma kaip senovės kinų akupresūros ir šiuolaikinės psichologojos derinys. Psichinių problemų sprendimas baksnojant akupunktūrinius meridianų taškus priklauso naujai sričiai – energinei psichologijai (exposure therapy). Daugybė mokslinių tyrimų rodo ELT veiksmingumą, išsamiau apie tai galite paskaityti interneto tinklapyje thetappingsolution.com. Šio proceso nereikia mokytis valandų valandas ar laukti trisdešimt dienų, kad išvystumėte rezultatus. Daugelis gydytojų, psichologų ir psichiatrų taiko ELT savo praktikoje.

Kiek kartų sakėte sau: „Kodėl vėl jam tai pasakiau?”, „Kodėl vėl valgiau šitą maistą?”, „Kodėl vėl praleidau sporto treniruotę?”, „Kodėl man vėl trūksta pinigu?”, „Kodėl vėl jaučiu susierzinimą, pyktį, sumišimą, pervargimą?” Juk tikrai stengiatės pasikeisti, tobulėti, bet vis tiek rezultatai tokie patys, nepageidaujami.

Daugelis iš mūsų manome, kad įveikti skausmui, sveikatos problemoms, priklausomybėms, antsvoriui, santykiu sunkumams ir išspręsti finansinėms problemoms reikia laiko arba kad visa tai tiesiog yra neišsprendžiama.

Nickas Ortneris tvirtina ir gali įrodyti, kad yra kitaip. Problemų galima atsikratyti greitai ir lengvai. Bėda ta, kad mūsų smegenyse susiformavusios reakcijos į stresą yra tokios pat, kaip pirmykščio žmogaus: kovoti arba bėgti. Tik mūsų protėviams tokia reakcija kildavo susidūrus su tigru ar mamutu ir padėdavo išvengti žūties, o šiandien dėl nuolat besikartojančiu kovos arba bėgimo reakcijų žmonės tampa išsekę, ligoti, liūdni, kenčia nuo antsvorio, patiria stresą ir apskritai jaučiasi nelaimingi dėl situacijų, susiklosčiusių gyvenime.

Emocinės laisvės technika (ELT) veiksmingai nutraukia kovos arba bėgimo reakcijas ir perprogramuoja smegenis bei kūną, kad šiedu veiktų ir reaguotų kitaip. ELT pasiekia problemos šaknis, sukuria proto ir kūno pusiausvyrą, ima keisti elgesį, savijautą ir pasaulio patyrimą. Vienas iš nuostabiausių emocinės laisvės technikos aspektų yra tas, kad galima iš karto pajusti jos sukeliamus kūno ir proto pokyčius.

  • Laikas pakeisti elgesio modelius.
  • Laikas turėti sveiką, stiprų, energingą kūną.
  • Laikas sulaukti gausos, gerovės ir laimės.
  • Laikas užmegzti pasitenkinimą teikiančius, brandžius ir teigiamus santykius.
  • Laikas „Emocinės laisvės technikai”!

Emocinės laisvės technika gali visa tai ir dar daugiau. Pradėti lengva. Knygoje „Emocinės laisvės technika. Revoliucinė sistema gyvenimui be streso” išsamiai nagrinėjami kiekvienas iš šių aštuonių paprastų žingsnių:

1. Išsirinkite labiausiai slegiančią problemą (LSP) ir suformuluokite priminimo sakinį.
2. Įvertinkite labiausiai slegiančios problemos stiprumą subjektyvaus vertinimo sielvarto skalėje nuo 0 iki 10.
3. Suformuluokite pradinį teiginį.
4. Baksnodami karatė kirčio tašką tris kartus pakartokite pradinį teiginį.
5. Baksnokite aštuonis taškus pagal emocinės laisvės technikos seką, garsiai tardami pradinį teiginį. Kiekvieną tašką baksnokite 5–7 kartus.
6. Baigę aštuonių taškų baksnojimo seką, giliai įkvėpkite.
7. Pakartotinai įvertinkite savo problemos intensyvumą skalėje nuo 0 iki 10, kad patikrintumėte progresą.
8. Kartokite procesą, kiek reikia, kol sulauksite trokštamo palengvėjimo.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.