Entuziazmas: laimėkite už Giperį!
0 (0)

Kad ir kaip atidžiai planuositės tikslus, jei jų sieksite be aistros, jie išsisklaidys kaip dūmas. Jei atsigręžtume į savo praeitį, turbūt daugelis sutiktume, kad vos tik prarasdavome entuziazmą, dingdavo ir noras tęsti pradėtą veiklą. Nieko baisaus, jei nebaigiame mažų darbų, tačiau jei nevykdome svarbių gyvenimo pareigų, jei nesirūpiname santuoka ar karjera, pasekmės būna liūdnos.

Senovės Graikijoje entuziazmas reiškė Dievas tavyje. Dievas yra širdyje žmogaus, kurį apėmusi vizija, kuris dega ryžtu ir kuris yra pasiryžęs įgyvendinti savo svajonę.

Kartą garus futbolo treneris Knutas Roknis (Knute Rockne) ligoninėje aplankė sunkiai sergantį talentingą žaidėją Džordžą Gibą (George Gibb), pravarde Giperis. Jis buvo legenda ir daugelio įkvėpimo šaltinis. Sportininkui pasveikti jau nebuvo jokios vilties, tad Roknis suklupęs prie jo lovos ėmė melstis, kad Džordžas galėtu ramiai ir be didesnių kančių išeiti iš šio gyvenimo…

Giperis pažvelgė į jį ir tarė: „Rokni, dabar sunkiai einasi. (Jis kalbėjo apie pastarąjį futbolo sezoną.) Bet kai jau bus visai riesta, pasakyk mūsų vyrams, kad jie išbėgtų į aikštę ir laimėtų dar vieną pergalę Giperio atminimui. Nežinau, kur tada būsiu, bet tikrai sužinosiu, kai tai nutiks.”

Po kiek laiko Notre Dame komanda žaidė su stipriausiais tų laikų savo varžovais – Army komanda. Įpusėjus rungtynėms, rezultatas buvo priešininkų naudai. Kai žaidėjai per pertrauką susėdo į drabužinę, Roknis kaip mokėdamas nuoširdžiai ir emocingai papasakojo apie Gibą. Jis pasakė: „Vaikinai, noriu jums papasakoti Giperio istoriją. Niekada anksčiau apie tai nekalbėjau. Bet atėjo laikas.

Žinau, kad šiandien jums buvo sunku… Varžovai jus žiauriai lamdė, jūs jaučiatės sumušti, bet dabar prisiminkime komandos garbę“ Tada jis pacitavo paskutinius Džordžo Gibo pasakytus žodžius ir įsakmiai pridūrė: „Išeikime į aikštę su entuziazmu ir laimėkime Giperio atminimui!“

Žaidėjai atgijo. Po pertraukos jų žaidimas neatpažįstamai pasikeitė. Jie nėrėsi iš kailio ir pranoko pačius save. Vėliau Roknis pasakė: „Niekada nemačiau vidutinės komandos, kuri būtų žaidusi taip drąsiai, energingai, aistringai ir entuziastingai.“

Rungtynės baigėsi. Rezultatas buvo 21:28 Notre dame naudai.

Dabar, jei įeisite į komandos drabužinę, rasite varinę lentelę su šiais žodžiais: Kai bus sunku, išeikite į aikštę ir laimėkite dar vieną pergalę už Giperį.

Ši dvasia vidutiniškų gabumų žaidėjus neatpažįstamai pakeičia, įkvepia jiems drąsos ir entuziazmo, be kurio negali būti laimėta jokia kova.

Iliustracija: Fachry Zella Devandra / unsplash.com
Pagal Og Mandino. Sėkmės universitetas. Luceo: Vilnius. 2012, 183-185 p.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.