Britų mokslininkai: griežtai heteroseksualios orientacijos moterų nėra
0 (0)

Galbūt tai skamba įžūliai, tačiau Esekso universiteto (JK) mokslininkai priėjo išvadą, kad moterų seksualinė orientacija būna arba biseksuali, arba homoseksuali – „ir niekada heteroseksuali”. Mat, kaip paaiškėjo atlikus eksperimentą, heteroseksualiomis save laikančias moteris intensyviai jaudino ir nuogų vyrų, ir nuogų moterų vaizdai, rašo BBC.

ca. 1968 --- Original caption: Close-up of the model, Veruschka, leaning against a tree, and wearing a big hair style, oversized circular gold earrings and a strapless dress in green, gold and blue print. --- Image by © Condé Nast Archive/Corbis

© Condé Nast Archive/Corbis

Esekso universiteto Psichologijos katedros eksperimente, kurio rezultatai publikuoti žurnale „Journal of Personality and Social Psychology” dalyvavo 345 moterys. Joms buvo demonstruojama erotinio turinio vaizdinė medžiaga, tuo metu fiziologinius eksperimento dalyvių parametrus (įskaitant ir akies vyzdžių išsiplėtimą, tačiau ne vien tai) fiksavo aparatūra.

Tyrimo rezultatai byloja, kad moteris, kurios sakė esančios heteroseksualios lytinės orientacijos, stipriai jaudino abi lytys, nors šios moterys sakė, kad jas domina tik vyrai. Ir priešingai – lesbiečių fiziologija kur kas intensyviau reagavo į erotinius moterų vaizdus, o vyrams jų fiziologija liko visiškai abejinga.

Anot tyrimo autoriaus dr. Gerulfo Riegerio, homoseksualių moterų jaudulys stebint nuogas moteris beveik prilygo heteroseksualių vyrų jauduliui stebint nuogas priešingos lyties atstoves.

„Nors dauguma moterų mano esančios ir sako esančios heteroseksualios seksualinės orientacijos, mūsų tyrimas rodo ką kita, – atkreipia dėmesį G. Riegeris. – Kai pamėginome išsiaiškinti, kas jas jaudina, paaiškėjo, kad heteroseksualios moterys iš tikrųjų yra arba biseksualios, arba homoseksualios – bet niekada heteroseksualios.”

„Galbūt moterys viešai deklaruoja esančios aiškiai tradicinės lytinės orientacijos, tačiau tai nereiškia, kad mes iš to galime spręsti apie tikrąsias moterų seksualines preferencijas”, – reziumavo tyrimo autorius.

Parengė technologijos.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Nerima parašė:

    Šypseną kelia tyrėjų išvados. Plika akimi matau dvi jų klaidas. Pirma. Ne vyro, bet moters kūnas yra tapęs erotikos ženklu – archetipu, todėl kelia jaudulį per asociaciją. Antra. Vyro reakciją į moters nuogumą reikia lyginti su moters reakcija į kūdikį. Kiek žinau, jos yra vienodo stiprumo. Manau, kad tyrėjai biseksualumu palaikė tai, kad moteriai vienodai įdomus ir vyro, ir moters vaizdinys. Tiksliau – vienodai neįdomus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.