fbpx

Esminė transformacija
0 (0)

esmine-transformacija

Connirae Andreas ir Tamara Andreas „Esminė transformacija” (2011)
Išleido: Mijalba

Tai NLP srityje dirbančių psichoterapeutų ir tyrėjų knyga kurioje būsite pakviesti atpažinti jums labiausiai nepatinkantį savo elgesį, reakcijas ir jausmus, išmoksite juos transformuoti ir pasitelkti savo labui.

Džozefas Chiltonas Pyrsas (Joseph Chilton Pearce) dirbęs Jungo institute Šveicarijoje, besispecializuojantis psichologijos ir antropologijos srityse, visos eilės vaiko raidai skirtų knygų autorius teigia:

Tai viena svarbiausių knygų, su kokiomis teko susidurti bet kurioje srityje. Visi šalies gydytojai turėtų pasitelkti Esminę transformaciją kaip pagrindinę gydymo priemonę, ją derėtų suprasti ir praktikuoti visiems pagalbos žmogui sričių darbuotojams, tėvams ir mokytojams. Ypač žaviuosi tokio reikšmingo darbo paprastumu, aiškumu bei atvirumu ir padarysiu viską, kad jis taptų populiarus.

Esminės transformacijos procesas, aprašomas knygoje, grindžiamas keletu NLP metodų ir technikų kuriuos per daugelį metų ištobulino Bendleris ir Grinderis bei pačių knygos autorių atradimais ir patirtimi. Knyga gali būti naudinga kaip savarankiškos saviugdos kursas arba pasitarnauti žmonėms dirbantiems gydymo bei psichologijos srityse.

Knygoje daug asmeninių istorijų, „demonstracijų”, kurias pasakoja šį procesą taikę žmonės. Tai praktinis vadovėlis, kuriame paaiškinama, kaip pasiekti tikslą prieinamais, lengvai atliekamais žingsniais.

Procesas susideda iš kelių paprastų, palaipsniui atliekamų pratimų, leidžiančių pakeisti nepageidaujamą elgesį, jausmus ir reakcijas. Tai leidžia pajusti nuolatinį geros savijautos jausmą, atrasti tam tikrą unikalią būseną, kurią patiriame esminės transformacijos metu. Kadaise buvęs problemų šaltinis virsta žmogaus stiprybės šaltiniu.

Transformacjos procese vadovaujamasi prielaida, kad kiekvienas mūsų elgesys, jausmas, reakcija, netgi labiausiai mums savyje nepatinkantys dalykai, turi savo esmėje teigiamą tikslą. Tiesiog dėl tam tikros painiavos pirminis tikslas yra prarastas ir vietoje tikrųjų tikslų žmogus puola vėjo malūnus.

Knyga suskirstyta į kelias pagrindines temas: bendras proceso aprašymas, esminės būsenos pratimas, neužaugusių asmenybės dalių integracija, tėvų laiko linijos poveikio pakeitimas ir rezultatų užtvirtinimas bei stiprinimas.

Pagal knygą ruošti rašiniai: Asmenybės transformacijos metodas, Japonų kareivis

Autorių svetainė: coretransformation.org

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. 2014-11-05

    […] Connirae Andreas, Tamara Andreas NLP srityje dirbančių psichoterapeutų ir tyrėjų knyga “Esminė transformacija. Prisiliesk prie neišsenkamo vidinio šaltinio”, Kaunas: Mijalba. 2011, 28-39 […]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.