Esu 26 metų vaikinas, negaliu užmegsti ilgalaikių santykių su jokia mergina
0 (0)

ilgalaikiai-santykiaiKlausimas:

Sveiki,

Esu 26 metų vaikinas. Problema ta, kad negaliu užmegsti ilgalaikių normalių santykių su jokia mergina, nes:
1. Merginos, kurias galiu lengvai gauti man neįdomios, neatrodo gražios ir pan.
2. Buvo atvejų, kai merginos, kurios man iš pradžių patiko, bet kai jau jos buvo mano, pradėjo tiesiog akis badyti jų trūkumai. Pavyzdžiui per didelės pėdos, plaukai nosyje, lytinių organų forma, nesimetriškas veidas, man nepatinkantys rūbai, kaktos forma, spuogiukai…. Dėl kai kurių jų trūkumų, aš jų net šiek tiek gėdijausi.
3. Keletas iš tų buvusių merginų, su kuriomis santykiai nutrūko, dabar atrodo beveik idealios santykiams, o trūkumai beveik nereikšmingi.
4. Buvo merginų, per kurių „trūkumus” man pavyko perlipti. Tačiau toks vaizdas, kad joms suuodus, kad aš jau suvystytas, aš joms pasidarydavau nebeįdomus.
5. Galbūt tam įtakos turėjo televizija ir pornografija, suformavus tobulos moters ir jos kūno standartą mano pasąmonėje?
Bet kokiu atveju, ką man daryt?

Atsakymas:

Sveikas
Džiugu, kad domitės ir ieškote išeičių iš Jums rūpestį keliančios situacijos.
Skaitant laišką susidaro įspūdis, jog jau nemažai mąstėte apie susidariusią situaciją ir tarsi viską sudėliojote į lentynėles – priežastis ir pasekmės. Ir atrodo, jog tiek daug išsiaiškinus vis vien neatsirado jokio kelio, galinčio išvesti iš nepasitenkinimo. Tai ką Jūs įvardinate kaip priežastis iš esmės yra teisinga. Iš tiesų mūsų visuomenėje formuojamas tam tikras žmogaus kūno vaizdas, kuris nors ir nėra labai realistinis, tačiau kartais tarsi vadovauja paradui. Ir norint tai pakeisti reikia visų pirma prisiimti atsakomybę už savo gyvenimą, apsispręsti, jog nori tai pakeisti bei imtis veiksmų. Atrodo, jog pirmuosius du dalykus Jūs jau praėjote, tad galima pakalbėti apie veiksmus. Paprasčiausia, ką galite padaryti, tai kreiptis pagalbos į psichoterapeutą. Kartu su jo pagalba, galėsite labiau įsigilinti į situaciją ir ją pakeisti. Taip pat Jums pačiam būtų naudingą apmąstyti ko Jūs tikitės iš santykių bei ką Jums iš tiesų jie reiškia. Laiške susidaro toks įspūdis, jog Jūsų minimi santykiai yra tarsi žaidimas – laimėti merginą. Tačiau santykiai turi būti formuojami ne tik fizinio potraukio principu, bet ir emociniu ryšiu, pagarba ir tam tikrais įsipareigojimais (abiem poroje priimtinais). Todėl reikėtų apsvarstyti ar tik ne dėl to, kad ieškant fiziškai tobulos merginos Jūs praleidžiate tas, su kuriomis galėtumėte užmegzti tvirtą emocinį ryšį. O šio nebuvimas neleidžia pasijusti gerai tuose santykiuose, kuriuos užmezgate.

Taip pat manau, svarbu pakalbėti apie 5 punkte įvardintą Jūsų pastebėjimą. Kaip jau minėjau, jog Jūsų įvardinti santykiai atrodo tarsi žaidimas. Ir atrodo, kad į jį įtraukiate panašias į save žaidėjas arba Jūs taip stengiatės jas suvilioti, jog tais bandymais užgožiate tikrąsias savo savybes ir tarsi apgaunate merginą, o tuo pačiu ir save. Juk jei jūs santykių pradžioje būtumėte savimi ir mergina pažintų tikrąjį Jūsų veidą, Jūs jai nenusibotumėte. Todėl galbūt vertėtų investuoti į savo vidinį grožį, tobulinti savo asmenybę, kad sutikus tą, su kuria galėtumėte būti laimingas jai patiktumėte toks koks esate bei pats galėtumėte pamilti, taip, kad jokie fiziniai duomenys būtų nesvarbūs.

Sėkmės.

Psichologė Audronė Salygienė
El. paštas: audrone@vitadelux.lt, mb. 863097797
vitadelux.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

8 Responses

  1. gal tyliai pataisykit? parašė:

    „kreiptis pagalbos į psichoterapiautą”…

  2. As parašė:

    Na nesamone kaip gali bandyti megzti enocini rysi kai zmogus netraukia fiziskai ? Ilgiau save taip kankines tai tik pasislykstejima gali jausti ir sau ir tam zmogui

  3. DVL parašė:

    Turiu ta pacia problema, nors dabar, jau nebesu tikras, kad tai istiesu problema.

    Zinau tik tai, net gavus (nusikabinus) pacia graziausia mergina, ar gavus ta kurios siekiai ilgai ir atkakliai ir galu gale pasiekiai tau ji atsibos taip pat greitai kaip ir priestai buvusioji. Jei neerzins mazi trukumai, islys kiti dalykai. Prades daznai skanbinet ar rasinet sms, kai tu visai nenusiteikes bendraut, arba nusiteikes bendraut ne su ja. Nepamirsk visokiu moterisku kaprizu ir uzsispyrimu ,ypch su aktivejanciu karta per menesi. Anksciau nervinausi ir pegyvenau, kad niekad nerasiu gyvenimo drauges. Bet istiesu tureti ta gyvenimo drauge, kainuoja begalo daug ir vertetu gerai pasverti ar istiesu verta tiek aukoti del tu ilgalaikiu santykiu ir gerai pasverk ka tu is ju gauni. Suprantu kad kaip ir kiekvienam sveikam vyrui sunku suvaldyti savo kuniskus geismus. Problema isprendziama paprastai tesiog pasikalbek su viena savo „draugiu” ramiai paaiskink, kad nesi sutvertas (ar kolkas subrendes) ilgalaikiam santykiam ir isipareigojimam pasiulyk buti tesiog draugais su + Patikek dings visi ju mazi trukumai. Jausies gerai ir nereiks sukti galvos. Ilgalaikiai santykiai tai nieko daugiau kaip 2 zodziu junginys ir tau nebutina sekti tuo gyvenimo tipazu, kuri prievarta bruka visuomene.

  4. Fortuna parašė:

    Esi toks kompleksuotas ir taip prastai save vertinantis žmogus, jog paprasčiausiai Tau sunku patikėti, kad su tavimi santykius gali užmegzti puiki mergina. Todėl ir ieškai kiekvienoje, tavo kompanijoje atsidūrusioje merginoje, defektų, kurie pateisintų tavo įsitikinimą, esą „normalios panos į mane nežiūri”.
    Be to esi materialistas ir egocentrikas, manantis, kad mergina yra savotiškas aksesuaras, tad užuot vertinęs moterį kaip visumą koncentruojiesi vien paviršutiniškas, apčiuopiamas jos savybes tokias kaip igūra, oda ir tt.
    Bijai artumo, atsakomybės ir įsipareigojimų, todėl vietoje to, kad ieškotum savo svajonių moters bandai konstruoti ilgalaikius santykius.
    Gal tau skirtoji tiesiog dar nepasirodė horizonte? tačiau iki tos dienos kada tau bus lemta ją sutikti oi kiek dar daug ką turi nuveikti su savimi! Užuot blaškęsis ir matavęs praeivių trūkumus verčiau išnaudok tą laiką savęs tobulinimui. Liaukis ieškojęs ir vieną dieną Ji pati pasibels į Tavo duris ir širdį, kai būsi tam pasiruošęs.

  5. Inga parašė:

    Vienas vyras pradėjo ieškoti sau tobulos moters, kuri galėtų būti jam tinkama žmona. Ieškojimai užsitęsę, nes viena moteris buvo nepakankamai graži, kitos figūra nepriimtina vyrui, trečia nemokėjo rengtis… Vyras ilgai ilgai ieškojo sau tinkamos moters. Ir kartą jam labai pasisekė, jis savo kelyje sutiko puikią, išmintingą ir tikrai tobulai tinkančią jam moterį. Jis priėjo prie jos, nusilenkė ir paprašė tapti jo žmona:
    – Mylimoji, aš taip ilgai ieškojau, praėjau ilgą kelią ir susipažinau su daugeliu kitų moterų, bet tik tu vienintelė esi tobulai man tinkanti moteris. Aš noriu būti tavo vyru, tu sutinki?
    – Ne, nesutinku, nes man reikia tobulo vyro …

  6. Vi parašė:

    Spėju daugiausia gyvenime praleidi prie kompo.. Knygas retai skaitai, dar mažiau keliauji, nesportuoji.. atidžiai ir kritiškai pasižiūrėk į savo sielos veidrodį, jei sau nepatinki manau, kad jokio psichoterapiauto tau nereik.. tiesiog pakeisk gyvenimo būdą, tapk tuo kuo norėtum būti, arba tokiu koks manytum patiktų tavo svajonių merginai, o jei esi šaunus sportiškas bičas, kuris turi ką papasakoti kaip užimti šaunią merginą ir tu jautiesi blogai tada ieškok psichiatro. Siūlau nustoti šokinėt nuo mergos ant mergos, o išlaukti tos kuri tikrai patiks, ne tos vienintelės.. jokių vienintelių nėra! Yra daug unikalių, smagių, protingų merginų iš kurių su dauguma jaustum pilnatvę, bet tai nereiškia kad turi eiti per jas visas taip išbarstai save ir skaudini jas..

  7. as parašė:

    Skaitant laiska,mažiau tik tai,kad vaikinas mokia imti,bet i nieko neparašyta,ka jis gali duoti. Pries norint imti,reik pagalvoti,o ka tu gali joms t.y. merginoms duoti.

  8. Elena parašė:

    Nėra problemos išvis. Taip yra tol, kol ne pamilai, o siekei merginos kaip daikto, kaip trofėjaus, kaip savo „aš gi galiu” įrodymo. Užtai ir nebeįdomi, kai pasiekta. Norisi vėl kažko kito. Kai pamilsi, staiga jinai bus pati pačiausia. Nuostabiausiai su visa kreiva nosimi, per plačia subine, spuogais, ir neidealiais lytiniais organais. Bus deivė ir tai nereikės kitos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.