Ji vėsta, o aš ją myliu vis labiau…
0 (0)


Iliustracija: luizclas.com

Rašau jums ilgą laišką, nes nebežinau jau ir kur kreiptis, o vienas su visu tuo susidoroti jau nebepajėgiu. Esu paprastas, savim nepasitikintis, kompleksuotas vaikis, visad buvau vienišius, draugų per daug neturėjau, merginų taip pat… Kai tik ką nors prisileisdavau, mane įskaudindavo ir palikdavo.

Bėgant laikui, su tuo susitaikiau, tačiau prieš 4 metus atsirado mergina, pradžioje palaikėme draugiškus santykius, tačiau bėgant laikui ji man patiko vis labiau ir labiau, tapau jai neabejingas. Baimės stabdomas, bijojau jai tai pasakyti, tačiau stengiausi parodyti tai visais būdais (esu romantikas, tad apipyliau ją gėlėmis, smulkiomis dovanėlėmis ir pan.) po kažkiek laiko sužinojau, kad ji susirado vaikiną. Aišku aš vėl likau su savo skausmu ir nusivylimu vienas, nutraukiau su ja bendravimą, tiesiog nebepajėgiau būti paprastu jos draugu.

Praėjus gal pusmečiui, ji pradėjo rodyti iniciatyvą, paprašė susitikti, susitikus pasakė kad suprato, jog padarė klaidą ir išsiskyrė su tuo vaikinu. Mes vėl pradėjome bendrauti, tik šį kartą iniciatyvą rodė ji, o aš vedamas skausmo, gal būt pykčio ir baimės, jos neprisileidau. Galų gale, ji pasakė, kad mane myli, o aš atkirtau, kad nieko nesitikėtų, nes po to ką man padarė, geriausiu atveju man liks tik draugė ( manau čia ir buvo didžiausia mano klaida). Po to mūsų pokalbio bendravimas tesėsi ir su kiekviena mūsų bendravimo diena aš vis labiau supratau, kad aš vis dar ją myliu ir, kad noriu būt tik su ja.

Kartą susitikęs paaiškinau, kad ją myliu ir, kad viską noriu pradėt nuo pradžių (nežinau iš kur pas mane tiek drąsos), tačiau ji pasakė, kad jau dabar jai reikia laiko, nes aš ją įskaudinau ir ji turi vėl priprast prie manęs (kartais pagalvoju kad ji specialiai kankina mane). Mes bendraujame vis labiau ir vis šilčiau, tačiau, kai tik užsimenu apie rimtesnius santykius mes susipykstame, ji aiškina, kad aš ją per daug spaudžiu, tačiau man atrodo, kad mes ir taip pakankamai ilgai užstrigę ties draugų zona, atrodo abu vienas kitam patinkam ir aš nesuprantu kas jai trukdo…

O dabar, kas blogiausia, ji išsikraustė į kitą miestą, atstumas tarp mūsų 300 km, bendraujam tik virtualiai (dabar ji teigia, kad jai reikia laiko, prisitaikyt prie naujos aplinkos, o tada gal ir draugausim) ji susitinka vis naujų draugų (vaikinų), o aš esu pavydus ir žiauriai bijau vėl būti įskaudintas, ji teigia, kad viskas gerai, kad mūsų santykiai geri, tačiau aš jaučiu, kad ji vėsta, ji tampa vis labiau užimta, o aš, su kiekviena diena, ją myliu vis labiau… Patarkite ką man daryti.

Marius (vardas pakeistas)

Komentuoja psichologė Raimonda Bugarauskaitė

Sveiki, Mariau,
Iš viso to, kuo pasidalinai, susidaro įspūdis, kad gyveni intensyvų vidinį gyvenimą. Skubi save apibūdinti kaip kompleksuotą, savimi nepasitikintį vienišių, tačiau aš neskubėčiau šių savybių priskirti blogiui. Intraversija pati savaime nėra bloga, priešingai – tokie žmonės turtingi vidumi ir tampa dar turtingesni, jeigu randa būdą kaip tuo pasidalinti su kitais.

Perskaičius laišką iš karto krito į akis didelė tavo aprašytų santykių dinamika. Gali būti, kad santykiai nenusistovi, tarsi neatrandat bendros linijos, krypties, kuria galėtumėt kartu žiūrėti ir eiti. Keliu hipotezę, kad nesate dar tokie artimi, galbūt dar nėra gilių jausmų tiek iš tavo, tiek iš merginos pusės. O svarbu, labai svarbu, kad tie jausmai būtų abipusiai norint, kaip tu sakai, „nestrigti ties draugų zona“ ir eiti toliau link dar sudėtingesnių santykių. Iš kitos pusės, suprantu, kad intensyvūs tavo aprašyti emociniai išgyvenimai gali suteikti savotiško žavesio santykiams. Tačiau aš rekomenduočiau pasaugoti save ir stengtis daugiau nesiskaudinti. (Rašydama šį komentarą neturiu galimybės įsijausti į tavo situaciją emociškai, tačiau spėju, kad tu pavargai būti įskaudintas ir nori pokyčių.) Yra ir gera žinia – Jūsų santykiai gyvuoja jau keturis metus. Tai rodo, kad abu užimate tam tikrą vietą vienas kito gyvenime.

Saugodamas save gali paversti santykius draugišku bendravimu, atsiverti jai kaip draugas, juk pažįstami esat jau seniai ir turbūt nemažai vienas apie kitą žinote. Tai įpūs santykiams gaivumo ir galbūt naujumo. Siūlau tai daryti ypač šiuo metu, kai ji gyvena už 300 km. Dėl to, kad tvirti draugiški vyro ir moters santykiai kuria stiprų pamatą ant kurio vėliau tik ir gali iškilti meilės tvarinys. Bandau pasakyti, kad partnerystė be gilaus vidinio ryšio nėra tvirta. Faktą, kad ji išsikraustė nebūtina priimti kaip kliūtį jūsų santykiams. Galbūt tau atrodo, kad tai komplikuoja dabartinę situaciją, tačiau gali būti ir kaip santykių išbandymas. Juk išeičių iš susidariusios situacijos visada yra ne viena, tik reikia leisti sau tą išeitį rasti. To tau ir linkiu.

Psichologė Raimonda Merkienė (Bugarauskaitė)
raimonda.bugarauskaite@gmail.com
Vilnius

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

3 Responses

  1. Ji parašė:

    Galiu, žinoma, kalbėti tik iš savo varpinės, bet:

    1. Merginoms patinka dovanos, gėlės ir t.t., bet kai jas „apipila” (taip autorius rašo) dovanėlės, tai, rodos, nori NUPIRKTI (neperdedu).

    2. Po kurio laiko, kai kitas vaikinas to dėmesio tokio nerodo (nes juk meilę visi parodo/išreiškia skirtingai imi pasiilgti to, kas buvo anksčiau (iš patirties), net pagalvoji apie grįžimą, bet save gerbianti mergina NESIMĖTYS.

    3. Manau, vyras turėtų stengtis pradžiuginti merginą (dovanėlės neturi būti nupirktos už pinigus ir ne kiekvieną savaitę, net prie visko priprantama ir tai ima net nervinti).

    Yra, matyt, žmonių grupė: bėginėjančių nuo..iki, pas buvusius, esamus, būsimus ir t.t. ir visada tokie žmonės, kol patys neišmoks būti laimingi su savimi, ieškos LAIMĖS svetur. Kituose. Ir klys…

  2. panasus parašė:

    Biciuli, pirmiausia linkiu suvokti, kad tavo nuomone apie tave, laikymas save kompleksuotu yra absoliuciai klaidinga. :) Tai vidinis nepasitenkinimas sioje gyvenimo srityje susikloscius tokioms aplinkybemis- kaip tu rasai: eile nesekmiu bendravime. Tam nepasitenkinimui tavo protas pateikia „priezasti” – tu, tiesiog, „kompleksuotas”. Jeigu zmogus laimes tris kartus, loterijoje, jis save laikys sekingu, jei jis tuos pinigus islei per menesi, jis pats sau bus pribloskiantis islaidunas, galu gale bus nusivyles, galbut kaip tu, tik kitoje srityje. Kadangi parasei toki ilga laiska, sklandziai isdestes mintis ir puikiai perteikes savo jausmus, sprendziu, kad esi gudrus vaikinas, tad neisizeisk jei anas pavyzdys apie loterija buvo per vaikiskas :) As, tiesiog, noriu tau pasiulyti labiau pazinti save. Siekti gyvenimo kartu dideliu tempu yra pavojinga (dar daugiau galimybiu suklysti), kadangi, tai mums yra igimta anksciau ar veliau mes tam subrestame, o anksciau pazinus save, kelyje i sekminga bendra gyvenima bus isvengta daug klaidu. Pradziai susirasyk 10,20 ar 30 tavo nuomone svarbiu charakterio savybiu(tokias kaip atsakomybe,pavydas,nuosirdumas)ir isivertink save desimtbaleje sistemoje. Turint galvoje, kad sieksite sekmingo gyvenimo POROJE, svarbiausiai abipuses pastangos ir idejos puoselejimas, todel imkite ieskoti priezasciu, kodel, kai kuriu jusu ivertintu charakterio savybiu zemi balai. Imkime pavyda, kuri pats ivardijai ir atrodo, ne kazka gero, turedamas galvoje. Taigi ivertinkite save ivairiuose situacijuose, ar ne per daug ir ar pagristai esate pavydus, kokios to pasekmes ir kokie jausmai po uzplusta. Galbut paaiskes, kad jausmai per stipriai itakoja tavo mintis ar sprendimus. Galbut pastebesi, kad kiti pergyvenimai buvo nepagristi, svarbiausia, rasti tas rakstis kurios trukdo laisvai jaustis ir megautis bendravimu-draugyste. Todel isanalizuok visas teigiamu savybiu trukumu priezastis ir neuzmirsk pasidziaugti aukstai ivertintomis, tai ikves pasitikejimo i skutelius plesomai „kompleksuoto” etiketei. Ineskite i savo gyvenimus daugiau pozityvaus nori pazinti save ir vienas kita, taip bus lengviau suprasi ir savo drauge, zinoma, pasiulyk tai ir jai, juk tai puikus kompromisas abiem. Tai gali pasirodyti ir kaip didele uzduotis, bet jei tikrai vertinate vienas kita, leisites i sita pazinimo ir pasikeitimo kelione, kad patirtumete laiminga ir ilga draugyste. Sekmes ;)

  3. hyyjy parašė:

    Jau 4 metus sėdi šitoj friend zone ir ji nė karto nenorėjo suartėti. Nieko nesitikėk.
    Savo ketinimus su mergina būti daugiau nei draugais, reikia pareikšti vos susipažinus. Kiek žinai porų, kurios perėjo iš tik draugystės iki poravimosi? Ir kiek, kuriose romantinis interesas buvo akivaizdus abiem pusėm nuo pat pradžių?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.