fbpx

Feromonai «socialiniai chemikalai»: mitai ir tikrovė
0 (0)

Motina Gamta naudojasi visomis priemonėmis, siekdama užtikrinti, kad pora sueitų kartu ir susilauktų vaikų. Būtina, kad seksualinis ryšys įvyktų tam tikromis mėnesio dienomis. Tam tarnauja ir kvapai.feromonas

Kvapai glaudžiai susiję su emocijomis, atmintimi ir seksualine elgsena. Moters uoslė ir su ja susijusios smegenų dalys yra itin jautrios prieš ovuliaciją. Ne tik šiaip kvapams, bet ir sąmonėje nejaučiamiems vyriškiems feromonams.

Feromonai yra „socialiniai chemikalai” , kuriuos išskiria žmogaus ar gyvūnų oda bei prakaito liaukos. Jie paveikia suvokimo mechanizmą, emocijas ir daro įtaką tokiems troškimams kaip sekso alkis.

Kai estrogenas sužadina ovuliaciją, moters smegenims paveikti tereikia visai nedidelio kiekio. Stipriam poveikiui visai pakanka vienoje šimtojoje vyro prakaito lašo dalyje esančio feromono.

Nenuostabu, kad parfumerijos pramonė neriasi iš kailio stengdamasi šiomis medžiagomis papildyti savo gaminamus kvepalus ir skutimosi losjonus.

Tačiau parfumerijos industrija nežino, kad feromonų poveikis juntamas tik tam tikromis menstruacinio ciklo dienos, kai moteris pasiekia vaisingiausią laikotarpį per visą mėnesį, priešovuliacinę fazę.

Pajutus vyro prakaito liaukų išsiskiriamą feromoną androstadienoną (artimą androgeno giminaitį), per šešias minutes moters nuotaka pasitaiso, o dėmesys paaštrėja. Šie oru sklindantys feromonai ilgas valandas užtikrina gerą moters nuotaiką. Gali būti, kad androstadienonas emocijas veikia tam, kad palengvintų socialinius, o taip pat ir į reprodukciją orientuotus ryšius.

Parengta pagal: Louann Brizendine “Moters smegenys” (2013, 115-116 p.)

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.