Festivalis „Mandala“ – nuo juoko jogos iki pažinties su tantriniu seksu
0 (0)

res_2

Paskutinį liepos savaitgalį kaimo sodybos „Aukštupys“ valdose, netoli Vilniaus, jau ketvirtą kartą vyks savęs pažinimo ir sveikos gyvensenos festivalis „Mandala“.

„Sveikata – tai ne tik sveikas kūnas, bet ir žmogaus sugebėjimas jaustis laimingu, kurti darnius santykius su savimi, kitais ir aplinka“, – įsitikinusi „Mandalos“ organizatorė psichologė ir šokio terapeutė Sigita Dabulskytė.

Pasak merginos, šio festivalio tikslas – supažindinti žmones su įvairiomis sveikatingumo praktikomis, išmokyti pozityviai mąstyti ir efektyviai spręsti gyvenimo sunkumus.
Šis festivalis – pirmasis tokio pobūdžio renginys Lietuvoje. Panašūs festivaliai jau dešimtis metų rengiami JAV, Europoje. Organizuoti „Mandalą“ S. Dabulskytė nusprendė apsilankiusi latvių organizuojamoje sveikos gyvensenos stovykloje „Gara vasara“.

1(759)

Pirmoji „Mandala“ buvo suorganizuota 2011 m. Nuo to laiko festivalis išaugo tiek mokytojų, tiek dalyvių skaičiumi. Pernai renginys buvo organizuotas netoli Molėtų, o šiemet sugrįžo į tą pačią vietą, kur vyko pirmieji du festivaliai – vos 30 km nuo Vilniaus nutolusioje sodyboje „Aukštupys“.

Gamtos apsuptyje, greta Merkio upės vyksiančio renginio dalyvių laukia įtempta programa – įvairūs užsiėmimai prasidės nuo ankstyvo ryto ir tęsis iki sutemų.

Renginio programa pagal tematiką suskirstyta į keturias dalis ir vyks atskirose pavėsinėse, pavadintose gamtos stichijų vardais: Žemės (kūno pažinimas, netradicinė medicina ir gydymas), Vandens (su psichologija ir emociniu lavinimu susiję mokymai), Oro (dvasingumo praktikos) ir Ugnies (saviraiška ir kūrybiniai užsiėmimai). Festivalis prasidės penktadienio popietę ir tęsis iki sekmadienio vakaro. Iš viso programoje – beveik pusšimtis paskaitų ir užsiėmimų. „Šiemet programa dar gausesnė, nei ankstesniais metais – dalyviai tikrai turės iš ko rinktis“, – tikino S.Dabulskytė.

Mandala0106

Festivalio dalyviai pamatys kaip atlikti atpalaiduojantį masažą, išmoks teisingai mėgautis pirties malonumais, gaus patarimų kaip tobulinti poros santykius ir pozityviai auklėti vaikus, galės dalyvauti skirtinguose jogos užsiėmimuose (ypač rekomenduojama – juoko joga), susipažins su reiki pagrindais, sužinos kaip diagnozuoti ligas pagal nagus, galės dalyvauti galybėje kūrybinių užsiėmimų – tapybos ant šilko, ebru (piešimo ant vandens), degtukų namelio statybos, piešimo ant akmenukų, makrame pynimo ir kituose.

Organizatorės manymu, itin įdomi šių metų programos dalis – du seminarai apie tantrą (vienas apžvelgs tantros pagrindus, kitas supažindins su tantriniu seksu), paskaita apie tai, kaip leisti pinigus, kad jų daugėtų, bei pažintis su transessence metodu, skirtu geriau pažinti skirtingas savo asmenybės dalis.

„Tai festivalis skirtas norintiems tobulėti, tačiau kartu moko labiau save priimti ir mylėti“, – apibūdino „Mandalos“ sumanytoja.

Mandala0109

Vakarais vyks gyvos muzikos koncertai. Koncertuos grupė „Miglaukas“, atlikėjos Umiko ir Gintarė Slabačiauskaitė. Penktadienio programą užbaigs įspūdingas gongų muzikos koncertas.

Festivalyje nebus leidžiama vartoti alkoholio ir kitų kvaišalų. Rūkyti festivalio teritorijoje irgi neleidžiama, negalintiems susilaikyti bus įrengta speciali vieta atokiau nuo stovyklavietės. Festyvalyje veiks kelios vegetariško maisto kavinukės, dalyviai taip pat galės gaminti maistą palapinių miestelyje įrengtose laužavietėse.

Mandala0104

Į festivalį kviečiama atvažiuoti su vaikais. Kol tėveliai klausysis paskaitų, vaikai galės dalyvauti laisvalaikio centro „Smaragdo miestas“ užsiėmimuose. Į „Mandalą“ galima atsivežti taikius šunis ir kitus naminius gyvūnus, tačiau šeimininkų prašoma, kad jie nelotų ir kitaip netrukdytų užsiėmimų, o priteršus būtina išvalyti.
Bilietais į festivalį jau prekiaujama. Perkant iš anksto jie pigesni.

Detali „Mandalos“ programa ir kita informacija: www.mandala-festival.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.