Freie Welt: Žiniasklaida – trijų pasaulio naujienų agentūrų rankose
0 (0)

Vakarų spec-tarnybos kryptingai manipuliuoja pasaulinėmis MIP, propagandos ir dezinformacijos tikslais, praneša Freie Welt. Apie tai liudija „Propagandos Šveicarijoje tyrimo grupės“ ataskaita. Ypatingas dėmesys joje skiriamas didžiausių informacijos agentūrų vaidmuo, nušviečiant pasaulio įvykius, paaiškina leidinys.

propaganda-multiplikator-l

Propagandos multiplikatorius | foto: swisspropaganda.wordpress.com

Tyrimo objektu tapo informacija apie Sirijos konfliktą, skleidžiama Vokietijoje, Austrijoje ir Šveicarijoje, toliau tęsia Freie Welt.

Ekspertai priėjo išvados, jog didžiąją dalį pranešimų vokiečių MIP (Masinės informacijos priemonės) perima pas tris pasaulines informacijos agentūras: AP, AFP ir Reuters. Tuo pačiu, dėl užsienio korespondentų trūkumo, vokiečių agentūros yra priverstos remtis informacija iš stambiųjų šaltinių, pastebi leidinys.

Už informacijos, nušviečiančios pilietinį karą Sirijoje, slypi Vakarų vyriausybių ir spec-tarnybų interesai, sakoma tyrime. 82% straipsnių, komentarų ir pranešimų parašyti palaikant JAV, ES ir NATO pozicijas.

Tuo pačiu, vietoje to, kad ieškotų propagandistų savo tarpe, vakarų laikraščiai ir televizijos kaltina propaganda išimtinai tik savo konkurentus.

Prie viso to, Vakarų spec-tarnybos palaiko tiesioginius kontaktus su MIP ir pasinaudoja šiais ryšiais tam, kad esant būtinybei galima būtų joms pamėtėti „reikalingą informaciją“, tvirtina tyrimo autoriai. Patys tyrimo duomenys prieinami čia.

Vėliau straipsniuose rašoma, jog duomenys buvo gauti iš šaltinio „artimos vyriausybei ar kariškiams aplinkos“. Tokiu būdu informacinės agentūros tampa įrankiu skleisti propagandai ir dezinformacijai visame pasaulyje, reziumuoja leidinys.

Parengė infa.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.