fbpx

Gera tokia, kokia yra
0 (0)

Rachel Simmons „Gera tokia, kokia yra“ (2019)
Išleido: Vaga
Vertė: Viktorija Uzėlaitė
Puslapiai: 336

„The New York Times“ bestselerių autorės, lyderystės ekspertės Rachel Simmons knygoje „Gera tokia, kokia yra“ analizuojamas šiuolaikinėje visuomenėje įsigalėjęs supermergaitės kultas.

Šiandien 14–18 m. paauglės turi būti ambicingos, protingos, darbščios, aktyvios, dailios ir seksualios, sėkmingos ir visų mylimos. Jos turi puikiai mokytis, įstoti į geriausius universitetus, nors į priekį jas gena negailestinga savikritika ir nesėkmių baimė. Šiuolaikinės merginos atrodo laimingos ir labai daug pasiekusios, bet iš tikrųjų jos jaučiasi pervargusios ir nevisavertės. Jos nerimauja, kad nėra pakankamai geros, gėdijasi savo kūno, įklimpsta į žalingus įpročius ar net depresiją. Merginoms sunku susivokti, kas jos yra ir kas joms iš tikro svarbu. Jų gyvenimas neįsivaizduojamas be virtualaus bendravimo ir socialinių tinklų, tačiau labai dažnai jos jaučiasi vienišos.

Ši knyga skirta kiekvienai mamai, norinčiai padėti į suaugusiųjų pasaulį žengiančiai dukrai atsikratyti žalingų grožio ir sėkmės standartų ir gyventi sveiką, laimingą, visavertį gyvenimą – neaukojant savivertės, nekenkiant sau ir tampant brandžia asmenybe.

Kaip ugdyti pasitikėjimą savimi?
Kaip atsikratyti mokykloje įsigalėjusio perfekcionizmo kulto?
Kaip kalbėti apie savo kūną, atsiribojant nuo socialinės žiniasklaidos formuojamų standartų?

Susiję tekstai: Kodėl merginos yra perdėtai savikritiškos?, Kaip socialiniuose tinkluose kuriami sėkmės standartai veikia šiuolaikines merginas?.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.