Geras darbas dabar ar svajonių darbas ateityje – kurį pasirinkti?
0 (0)

chess-140340_640

Tu turėtum priimti darbo pasiūlymą, jei:

  • Tai gali būti kertinis akmuo tavo karjeroje: kartais geriau įgauti patirties paprastesniame darbe, kuris ne visiškai atitinka poziciją, apie kurią svajoji. Jeigu darbas šioje vietoje tau padės patekti ten, kur taip nori, tuomet pabandyti verta. Ypatingai tai svarbu tiems žmonėms, kurie drastiškai keičia karjerą. Pavyzdžiui, jeigu tu iki šiol dirbai finansų įmonėje, tačiau nori pradėti dirbti ten, kur dirbama su technologijomis, pirmiausiai paieškok tave dominančių pozicijų finansų įmonėse arba pabandyk rasti darbą, susijusį su finansais, technologinėse kompanijose. Tai tau padės paprasčiau pakeisti kryptį ir įgyti daugiau patirties.
  • Tu neturi aiškaus savo svajonių darbo portreto: jeigu tu vis dar nežinai, kuo nori būti ateityje, nenusimink, tokių kaip tu – tūkstančiai!  Svarbuyratai, kadsusirastumdarbą, kuris, galbūt, nevisiškaitenkinatavoporeikius, tačiauišjoišgautumviskąikipaskutiniolašo: sužinotum, kokiedarbai tau patinka, kokie ne, artavobūdosavybėstinkadirbiorganizacinįdarbą, o galbūttuesiindividualistas, irgeriausiaisekasidirbtivienam? Nebijokbandytiirtaipatrasti save.
  • Tau svarbus materialinis aprūpinimas: mąstyti ir tikėtis gauti svajonių darbą yra puiku, tačiau pripažinkime – kuomet trūksta pinigų, ar reikia sveikatos draudimo, kurį siūlo darbdaviai, tenka dirbti net tokį darbą, apie kurį niekada negalvojai. Tai yra visiškai normalu – būti finansiškai apsirūpinusiu reiškia didesnę laisvę, kurią gali išnaudoti tolimesnėms savo svajonių darbo paieškoms.

Atsisakyk darbo pasiūlymo, jei:

  • Tau trūksta kvalifikacijų: pirmiausia, turi kritiškai save įvertinti, ar tikrai esi tinkamas norimai darbo pozicijai – kai kurie reikalavimai gali būti lankstūs ir ne tokie griežti, pvz., jeigu darbo skelbime parašyta, jog būtina darbo patirtis yra 5-7 metai, tačiau tu turi 4 metus darbinės patirties, gali kandidatuoti į norimą poziciją, jei, darbo pokalbio metu, mokėsi save apginti, kodėl būtent tave turėtų priimti į tą darbo vietą. Tačiau, kai kurių reikalavimų neįmanoma išvengti: jeigu darbo skelbime parašyta, jog darbinantis yra būtinas magistro laipsnis ar tam tikro, konkretaus, darbo patirtis, geriau pasieškok kito darbo, atitinkančio tavo turimus gebėjimus ir išsilavinimą.
  • Tvirtai žinai, kokio darbo nori: atmesti darbo pasiūlymus gali tuomet, kai esi tiksliai nusprendęs, koks darbas tave tenkintų labiausiai. Jeigu būsi neapsisprendęs – darbo gali laukti amžinai.
  • Žinai tikslų būdą, kaip pasiekti savo svajonių poziciją: galbūt savo kontaktų sąraše turi numerius tų, kurie tau padėtų gauti darbą, o gal turi pažįstamų dirbančių tavo svajonių įmonėje? Tu gali būti lengviau pastebėtas, o tavo įgūdžiai greičiau įvertinti, kuomet nebijosi bendrauti ir taip greičiau pradėsi dirbti savo svajonių darbą.

Šaltinis: www.themuse.com/advice/

Parengė Milda Januškaitė / firsty.lt
Darbo skelbimai jaunimui!

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.