Geroms mergaitėms – dangus, blogoms viskas?
5 (1)

damaDaugelį moterų aplanko dilema: kaip elgtis su vyrais, kokia būti: gera ar… nelabai. Vienos mano, kad turi būti egoistės ir galvoti tik apie save, kitos laikosi nuomonės, kad moteris privalo vyrui dovanoti meilę ir gėrį. Besąlygiškai. Tačiau jei būsi visada gera, vyras gali greitai prie to priprasti ir nustos tave vertinti, o ir visai gali pamesti. O jei būsi kalė, vyras stengsis pelnyti tavo dėmesį, o jei ir paliks, tau nebus taip skaudu kaip kad jei būtum elgusis su juo gražiuoju…

Tad kaip iš tiesų turėtų elgtis moteris, kad tiesiog būtų laiminga ir nebijotų būti palikta?

Geroji šeimininkė

Daugelis moterų nuoširdžiai tiki, kad visada ir visur, kas benutikų, turi demonstruoti vyrui savo rūpestingumą ir gerumą. Net tuomet, kai vyras neatsako jai tuo pačiu. Taip jos bando vyrą „užganėdyti“. Ir daro didelę klaidą. Vyrai ima tokias moteris niekinti. Būtent, jie ne tik praranda susidomėjimą, jie jaučia panieką. Kodėl, juk ji taip juo rūpinasi? Nes vyras nebejaučia tokios moters rūpesčio, jos gerumo – juk bet kokį poveikį žmogus jaučia tik kontrastų dėka.

Jei vyras nevertina moters gerumo, moteris turi atšalti. Ne norėdama vyrą nubausti, o kad kitą kartą gavęs jos dėmesio jis sugebėtų tai ĮVERTINTI. Žmogus niekada nevertina to, ką gauna nepelnytai!

Tačiau tai, kad jis nustoja vertinti tai, ką gauna – tik viena medalio pusė. Antroji problema – kai moteris pastoviai stengiasi vyrą „užganėdyti“, jis pajunta, kad tai riboja jo laisvę. Jausdamas visada gerą santykį, net kai to nenusipelno, vyras jaučia, kad jis nedaro jokios įtakos savo moteriai, ji tiesiog atima iš jo savarankiškumą.

Tad gerumas – labai gerai, tačiau tik tuomet, kai tą gerumą žmogus tikrai gali pajusti ir įvertinti. Antraip tai – jau nebe gėris.

Kalė Karalienė

„Kalės“ elgesys padeda moteriai jaustis stipresnei, saugesnei ir svarbesnei, tačiau – skamba paradoksaliai – tokios moterys traukia silpnus vyrus.

Logika sako, kad turėtų būti atvirkščiai: tokios moterys turėtų bauginti silpnus vyrus, tačiau silpnieji siekia „kietos“ moters, kad kompensuotų savo „svarbumo jausmą“, kurio šis moterų tipas turi iki soties. Jie ieško tokių moterų, kad pakeltų savo savivertę. Jei svarbi moteris parodo tokiam vyrui dėmesio, jis pats pasijunta svarbesniu.

Tuo tarpu stiprūs vyrai iš pradžių priima „kališkumą“ kaip tam tikrą pradinę flirto stadiją, ir tai yra gerai, tai yra teisinga (apie tai daug šnekamės seminare „Moters galia“). Tačiau vėliau, įsitikinę, kad šis kališkumas – ne laikina, o pastovi moters būsena, jie nusprendžia, kad moteris neadekvati ir pasirūpina išnykti. O ji taip ir nedrįsta nusiimti kalės kaukės, nes bijo pasirodyti silpna, pažeidžiama moterimi.

Vadinasi, būti gera negerai, bet nėra gerai ir būti negera. Ką daryti?

Iš tiesų vyas ieško moters, kurioje dera ir tarpusavyje kaitaliojasi šie du (ir dar keli) bruožai – archetipai. Tik tuomet, kai moteris nėra strigusi viename iš jų, pasireiškia geriausiosios jos savybės, kurios balansuoja ir suteikia moters asmenybei harmonijos.

Grįžtant prie gerosios Šeimininkės ir šaltosios Karalienės, atėmus iš moters aukštą savivertę ir palikus jos gerumą, ji taps įkyria prielipa. Jei paliksi aukštą savivertę ir atimsi gerumą, ji virs visiška kale.

Tikrąjį gerumą skleidžia tik ta moteris, kuri save vertina. O tikrai aukštą savivertę turi tik ta moteris, kuri į kitus žiūri su gerumu. Šios dvi savybės palaiko viena kitą ir negali egzistuoti atskirai.

Moteris, kuri turi abi šias savybes nebijo atsiverti, nebijo būti savimi. Ji jaučiasi ir gera, ir geidžiama. O čia jau prasideda kitokios istorijos. Dabar jau jos vyras gali jausti grėsmę… O jei jis pasirodys esąs jos nevertas, ir ji jį paliks?…

Ilona Tamošiūnienė

Apie 5 moteriškus archetipus, ir kaip jie veikia – kalbamės ir bandome seminare „Moters galia“.

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 5]

2 Responses

  1. netinkamas šiam puslapiui parašė:

    Trumpai tariant, tai yra „Panelė” žurnalo lygio straipsnelis, labiau gadinantis jį skaitančiųjų santykius, nei jiems padedantis.

  2. Anonimas parašė:

    Man straipsnis patiko. Trumpai ir aiskiai, tad galima žiūrėt , kur tobulėti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.