Gongo Kelias. Kurkime Taikos pasaulį mūsų vaikams ir jų vaikams
0 (0)

Tone-of-Life

Tomas Čartoryskis – visame pasaulyje žinomas garso terapeutas, multiinstrumentalistas, daugelį metų įkvepiantis žmones atsiverti spontaninei kūrybai bei intuityviam dainavimui. Balandžio pabaigoje jis atvažiuoja drauge su žymiuoju Gongo meistru ir Mokytoju Don’u Conreaux (JAV) ir savo žmona, kadaise garso terapijos pradininke Argentinoje Abby DelSol. Garsiausi pasaulyje gongo meistrai kviečia visus gongo garsų mylėtojus ir sekėjus į Lietuvos rusų dramos teatre vyksiantį vienintelį koncertą – misteriją „Tone of Life“ – Gyvenimo garsas.

Pokalbis su Tomu Čartoryskiu

– Tomai, kodėl gongas? Kokią žinią mums neša?

– Jaučiu, kad Gongas yra mūsų laiku instrumentas. Šiuo metu jis pasaulyje užima išties svarbią vietą, vis daugiau žmonių groja gongais ir naudojasi galimybe dalyvauti gongų koncertuose ir sesijose.

Kodėl? Gongas yra laikomas Taikos instrumentu! Jis leidžia mums patirti vidinę taiką ir ramybę mūsų egzistencijos audroje. Laikai, kuriuose gyvename, neša mums daug iššūkių, gongas mums padeda, leidžia sulėtinti tempą, pajausti save, savo kūną, emocijas, nuraminti protą. Padeda integruoti visas mūsų daleles ir sugrįžti į Potencialo Pilnatvę, kuomet mūsų intuicija tampa mūsų vedliu. Gongas padeda mums visapusiškai atsipalaiduoti ir neutraliai priimti gyvenimo patirtis. Visuomeninės institucijos ir sistemos, mokyklos, netgi šeima nuo jauniausių metų ugdo asmenybę, bazuojančią ant dualybės (blogai-gerai, juoda-balta ir tt.). Tai yra viena iš priežasčių, kodėl vyksta tiek daug konfliktų tarp tautų, šeimų, žmonių. Gongas dovanoją neutralią būseną, mes tampame savo patirčių stebėtojais ir sąmoningais kūrėjais, išeiname iš poliarizacijos vergovės. Galiausiai, subręstame iki gyvenimo kaip Egzistencijos Misterijos supratimo, gerbdami save ir kitus.

Tomas

Thomas Czartoryski

– Kokią žinią neša Gongas…

– Atsistok priešais gongą, o jei jo neturi – priešais veidrodį, ir pasakyk garsiai ar šnabždesiu šiuos žodžius:

Dovanoju Tau Taiką
Dovanoju Tau Draugystę
Dovanoju Tau Meilę
Girdžiu Tavo Poreikius
Jaučiu Tavo Jausmus
Matau Tavo Grožį
Visa Išmintis ateina iš Aukštesnio Šaltinio
Aš gerbiu šį Šaltinį Tavyje
Dirbkime drauge
Nes Tu esi mano tikrasis Aš

– Žymusis Gongo Meistras Don’as Conreaux yra ne tik tavo mokytojas, tačiau ir daugiametis draugas. Minėjai, kas susitikimas su juo daug pakeitė tavo gyvenime…

– Doną sutikau jo pirmos kelionės Europoje metu 2001 metais. Pirmieji gongai, kuriuos jis atvežė, atsidūrė mano namuose, pradėjau groti… Tuo metu dar niekas negirdėjo apie gongus, naudojamus tokiu būdu. Tai buvo visiškai nauja patirtis visiems. Tačiau žmonės labai greitai jį priėmė, atrodė, kad pasaulis tiesiog laukia šio instrumento!

Kuomet sutikau Doną, mačiau jame pirmą savo Mokytoją. Ne tik dėl jo 40-metės patirties, bet visų pirma dėl gilios išminties, pasaulio dimensijų suvokimo, kas man tuo metu buvo nauja. Buvome beveik telepatiniame ryšyje. Per daugelį metų, kuomet drauge keliavome su Gongais per visą pasaulį, tik įsitikinau, koks jis nuostabus žmogus. Toks kaip Tu ir Aš (šypsosi Tomas). Suvokiau taip pat, kad tie du tūkstančiai metų (Žuvų era), kurių metu ieškojome mokytojo savo aplinkoje, jau eina į pabaigą. Šiuo metu esame Vandenio eroje, kuris veda mus į Vidinio Mokytojo paieškas. To išmokau iš Dono.

Kai apjungiame įvairius kelius savyje, jie harmoningai mumyse integruojasi. Taip, be abejonės, galiu pasakyti, kad Dono sutikimas visiškai pakeitė mano gyvenimą…

– Gongo Kelias – tai darbas ar misija?

– Misija – mylėti tuos, su kuriais susijungiame, kuriuos pasirinkome, kad dalintųsi su mumis gyvenimą. Ir mylėti save.
Darbas – tai įveikti gyvenimo sunkumus, rūpintis artimaisiais. Pirmiausia tais, kurie gyvena su mumis vienoje pastogėje. Visada pradedame nuo savęs, savo namų – ir tik tada esame pasiruošę dalintis plačiau.

Grojimas gongu – nuostabaus grožio Misterija, tai kaip pokalbis su Siela, jos betarpiškas patyrimas.

– Sakoma, kad grojimas gongu transformuoja ir patį grojantį. Ką pakeitė tavyje?

– Pats grojimas ne transformuoja, tačiau jis uždega Ketinimus, kurie atsiranda gongo skambėjimo lauke, gimsta iš Egzistencijos Chaoso. Ateina aiškumas. Grojimas gongu visų pirma budina žmones, jų intuiciją. Tai, kas transformuoja grojantį – tai jo veiksmai. Apie save galiu pasakyti, kad, be abejonės, esu labiau sąmoningas, suvokiantis save, pasaulį, kuriame gyvenu. Stebiu save, savo egzistencijos lygmenis ir savo sąlygotumus.

– Su kokia žinia atvažiuojate šįkart į Lietuvą? Šį turą pavadinote „Tone of Life“ – Gyvenimo garsas.

– Gyvenimo garsas – tai virš-garsių ir prie-garsių kombinacija, kurią kuria skambantis gongas. Tai ir yra gyvas garsas, gebantis kurti naują gyvybę ir augti. Būtent šiuo gyvuoju garsu mes užpildome erdvę iki tokio laipsnio, kad jame ištirpsta viskas, kas trukdo mums augti, sveikti. Šiame garso lauke regeneruojamės, atsistatome, ilsimės ir transformuojamės. Šis garsas – tai savotiškas garso orlaivis, nešantis mus į subtiliuosius lygmenis. Gongo Gyvenimo Garsas – tai 21 amžiaus medicina.

Žinia, kurią norėtume perteikti šio koncertinio turo Europoje metu ir su kuria atvažiuojame į Vilnių, yra:

„Grokime drauge, gerbkime vieni kitus, savo sąlygotumus ir savo dovanas. Kurkime Priėmimo ir Taikos pasaulį mūsų vaikams ir jų vaikams“.

– Kuo nustebinsite savo klausytojus šių metų koncerte?

– Kiekvienas patyrimas gali būti naujas ir stebinantis (šypsosi Tomas). Ypač jei no nevertiname, leidžiame jam atsitikti akimirkai.

Tačiau šiemet mums pavyks pirmą kartą atsivežti išties įspūdingą gongą – pusantro metro skersmens galingą „Mother Cosmo“! Drauge su juo skambės virš 10 planetarinių ir stichijų gongų – su mūsų draugais, Lietuvos gongų meistrais Alicija ir Ričardu Eiliakas tikimės sukurti išties galingą garso bangą! Taip pat atvežame ir daug naujų garsų, tačiau tegul tai lieka paslaptimi – ateikte, patirkite!
.
Parengė Alicija Eiliakas
Psichologijos studija “Menas Būti”
alicija@menasbuti.lt
tel. 868785625
www.menasbuti.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.