fbpx

Gydantys klounai (video)
0 (0)

klounai

Prieš kelis metus „Gydytojai klaunai” pradėjo lankyti vaikus ligoninėse. Jų tikslas – sumažinti stresą, nuspalvinti niūrią ligoninės atmosferą, pabūti su vaikais ne kaip su pacientais, o kaip su žmonėmis, vaikais, taip, kaip jie patys nori būti. Taip pat yra sukurta speciali programa „Cirko pacientas”, skirta vaikų sanatorijoms. Tai savaitės trukmės cirko dirbtuvės, kurių eigoje paruošiamas bendras su vaikais cirko pasirodymas, kas padeda vaikų socializacijai ir lengvesniam grįžimui po ilgos ligos į visuomenę.

Dar vienas projektas – „Keliaujantis klounų orkestras”. Šio projekto rėmuose 2015 m. kovo 3 ir 5 dienomis pirmą kartą Lietuvoje asociacija „RAUDONOS NOSYS Gydytojai klounai” pristatė spektaklį vaikams turintiems proto kompleksinę negalią, raidos sutikimų. Projekto rėmėjai yra ES programa „Kūrybiška Europa“, Lietuvos kultūros taryba ir UAB „Acorus Calamus”.

Spektaklio režisierius, belgų kilmės Austrijoje gyvenantis profesionalus aktorius – Christophe Dumalin, ilgametis „ROTE NASEN Clowndoctors” ir „Red Noses International” narys. Spektaklio idėja perimta iš Olandijoje veikiančios organizacijos „CliniClowns”. Spektakliu siekiama stiprinti vaikų integraciją, raidą, pasitikėjimą savimi ir aplinkiniais bei tiesiog „… per jusles pasiekti vieni kitų širdis”, – kaip teigia klounų meno vadovas Algirdas Urbonas.
..
Daugiau rasite 2015 m. kovo 4 dieną vykusiame projekto pristatyme (su vertimu į lietuvių k.):

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.