Gyvenimo filosofija
0 (0)

Gyvenimo filosofija

Kazuo Inamori „Gyvenimo filosofija”
Leidykla: Versus Aureus

Gyvename neramiu laikotarpiu, kai nėra aišku kas toliau. Lyg ir užtenka maisto, drabužių, nesam tokie neturtingi, bet kažko trūksta iki pilnatvės.

Knygos autorius mano, kad visuomenė jaučiasi užspęsta į kampą tik todėl, kad daugelis žmonių pametė iš akių tikrąjį savo gyvenimo kelią.

Šiandien svarbiausias klausimas: „Dėl ko gyvename?“.

Apie tai būtina pagalvoti pirmiausia – sukurti savo gyvenimo filosofiją. Tam ir skirta ši knyga.

Kazuo Inamori jaunystėje universitete studijavo chemiją. Baigęs mokslus ilgai ieškojo darbo. Vis ėjo į atrankas, bet nesėkmingai, mat neturėjo reikiamų pažinčių. Nevilties akimirką pagalvojo: „Jei jau taip, tai gal man tapti kokiu jakudza (Japonijos mafijos narys)?“

Galop, visgi šiokį tokį darbą pavyko rasti, nedidelėje įmonėje, turinčioje finansinių problemų, ne visai pagal specializaciją.

Būdamas naujokas, neturėdamas tinkamų žinių ir patirties Kazuo Inamori jautėsi visiškai sutrikęs, nė nežinojo nuo ko pradėti.

Tada širdyje jis tiesiog sau nusprendė: būsiu sąžiningas, neužkrausiu savo bėdų kitiems, nesieksiu per daug ir negalvosiu vien apie save. O tada – jau kaip bus, taip…

Autorius įsitikinęs, kad anuomet šie paprasti principai jam ir padėjo pasirinkti teisingą kelią, ir tai lėmė projektų sėkmę.

Bėgant laikui Kazuo Inamori gludino savo principus ir taip susiformavo ištisa Gyvenimo filosofija.

Dėka to, Kazuo Inamori įkūrė ir sėkmingai išplėtojo dvi milžiniškas korporacijas, įsteigė verslo mokyklą, paramos talentingiems žmonėms fondą ir atliko begales kitų sėkmingų bei gerų dalykų.

Jis vadovaujasi paprasta formule:
Gyvenimo rezultatai = mąstymas x entuziazmas x sugebėjimai.

Autorius mano, kad šioje knygoje dėstoma praktine filosofija gali pasiremti ir suklestėti ne tik vienas ar kiras žmogus, bet ir įmonės, valstybės, civilizacijos ar net ištisos žmonių rasės.

Pagal knygą parengti rašiniai: Svajonių įgyvendinimas, Praktinė filosofija

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.