fbpx

Gyvenimo pamokos
0 (0)

Cristian Newman / Unsplash.

Mirusi devyniasdešimt vienerių metų moteris sutiko danguje Dievą.

– Dieve, visą gyvenimą man nedavė ramybės vienas klausimas. Žinau, kad tik Tu gali į jį atsakyti.

Jei visi žmonės yra sukurti pagal Dievo paveikslą, kodėl jie vienas su kitu taip siaubingai elgiasi?

Dievas pažvelgė į ją ir atsakė:

– Kiekvienas žmogus, kuris įeina į mūsų gyvenimą, mus kažko pamoko. Ir tik per šias pamokas, mes išmokstame pažinti gyvenimą, Dievą bei vienas kitą.

Tai tik dar labiau sutrikdė moterį. Tai pamatęs jis ėmė aiškinti:

– Kai kas nors tau pameluoja, turi suvokti, kad ne visi dalykai pasaulyje yra tokie, kokie atrodo. Tikroji tiesa dažniausiai slypi giliau, po paviršiumi. Pažiūrėk po žmonių kaukėmis, jei nori pamatyti jų širdį, ir nusiimk savąją, kad žmonės pasidžiaugtų tavąja.

Kai iš tavęs kažką pavagia, suprask. Kad nėra amžinų dalykų. Gerbk ką turi. Labiausiai už viską vertink savo šeimą ir artimus, nes tai yra didžiausias tavo lobis.

Kai žmogus išjuokia tave, suvok, kad nebūna dviejų vienodų asmenybių. Kaskart kai susiduri su nauju žmogumi, nepradėk apie jį spręst iš išvaizdos. Visada pasikliauk jo vidumi.

Kai mylimasis sudaužo tavo širdį, ateina laikas suvokti, kad mylėdamas žmogų nepriversi mylėt tavęs. Jei nemyli, turi tiesiog su tuo susitaikyti, bet jokiais būdais nenusisuk nuo meilės. Skauda, tačiau anksčiau ar vėliau, kas nors atneš dešimteriopai daugiau laimės.

Kai žmogus jaučia tau pagiežą, tai tik dar labiau įrodo, kad visi padarome klaidų. Kai žmogus suklysta, didvyriškiausias ir sunkiausias dalykas yra jam atleist už šitą klaidą.

Kai mylimasis tau neištikimas, tai tave išmoko, kad atsispyrimas aistroms – tai žmogaus didžiausias iššūkis. Išmok atsispirt pagundoms.

Jei tave apgauna, išmok, kad gobšumas yra viena didžiausių blogybių. Labai daug kas kyla būtent iš gobšumo. Stenkis įgyvendinti visas savo svajones. Nesijausk kaltas, kad tau sekas labiau nei kitiems, o siek, kad šie pasiekimai vestų į dar didesnius gyvenimo laimėjimus.

Kai tave apkalba, turi suvokt, kad idealių nėra. Priimk žmones kokie jie yra ir neteisk. Neatstumk žmogaus, jei jis nepateisino tavo idealo.

Girdėdama šiuos žodžius moteris susimąstė. Nejaugi nėra ko pasimokyti iš žmonių gerų darbų?

Atsakydamas į moters smalsumą, Dievas pratęsė:

– Kai esi mylimas, supranti, kad gerumas, meilė, šiluma bei rūpestis gali atpirkt visas pasaulio nuodėmes. Kiekvienas geras darbas atperka blogą. Žmogus turi galimybę pats keisti gėrio ir blogio pusiausvyrą, tačiau kadangi gyvenimo pamokos nėra dėstomos labai dažnai, šis sugebėjimas tampa vienprasmis.

Kai ateini į žmogaus pasaulį, ar kai įsileidi jį į savąjį, nemokyk jo gyvent, bet parodyk meilę.

Kai miršti, pagalvok ko daugiau gyvenime suteikei žmogui: meilės ar kančios, džiaugsmo ar liūdesio. Naudokis savo galimybe keisti pasaulį išmintingai.

Roy Nwaisser
Lessons Of Love
Už istoriją dėkojame mūsų skaitytojai Redai Gecienei

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

9 Responses

  1. Vidmas parašė:

    tai pasibaisetinas paklusnumo kodavimas! Tai apgaule ir melas. Dabartinis pasaulis tikrai nesivysto pagal si koda, jis senai mire! Ir man labai gaila, kad kai kurie zmones uzkimba uz sito kabliuko. Reikia zmogu vertinti pagal tai kiek jis vertas to, ko jis vertas gauti is taves, o tai nera labai paprasta ivertinti. Bet neatkisti kito zando, kai per kita esi gaves, tai kvaila ir apsurdas, o ypac su vagimi, navisiskas briedas. Nuo krikscionybes atsiradimo samprata apie dieva yra iskreipta iki apsurdo. Siuo metu mes turime suprasti tas vertybes, kurios yra realios ir tikros ir viska vertinti pagal tikra situacija, o ne filosofuoti, kai tave apvage, spjauna i veida, pazemina, pastume, visada ir visuomet reikia kovoti uz save! Ir nesvarbu kas pries tave ar paprastas zmogus ar virsininkas, ar prezidentas! Reikia visada duoti atkirti taip, kaip jis nusipelno!

  2. vika parašė:

    pritariu Vidmantui,,,reikia kovoti uz vieta po saule,,,tik stiprieji isgyvena ,,,naturalus atrankos dsnis:)))

  3. rita parašė:

    Vidma ir vika, tai pirmyn i kova…karas be taikos… tik kazin kur taip nusirisim . As uz taiku konfliktu sprendima.

  4. Audrius parašė:

    Pagal ka tu Vidmas sprendi kas ko yra vertas???kas tu teisejas?jei tau dabar pagal visus tuos krikscionybes desnius Dievas tau dabar uzvaziuotu ant taves pagal tai ko tu vertas,gal ir jam atkirti duosi???

  5. vikai parašė:

    tik stiprieji išgyvena ir netikėtai miršta……..

  6. vikai parašė:

    nes jie kovojo,lipo per kitų galvas,traiškė silpnesnius ,išliko stiprūs nespėję to pajusti

  7. Jurgita parašė:

    Jei ką Vidmanto mintyse yra tiesos,bet….manau gal tai kalba daugiau sugrubusi širdis nei protas…..ne viskas šioje rašliavoje taip kaip gyvenime bet manau kartais sveika pakilt virš to juodo žemiškumo…yra posakis :”beskirstydami į kairę ir dešinę nepamirškime kad yra viršus ir apačia(dangus ir žemė)

  8. Cobra parašė:

    Labai keista, kad visi komentavo Vidmos mintis???? Jis budamas piktas ant savo aplinkos nesuprato prasmes. Pradek valytis nuo saves tada viskas atsistos i savas vietas. Skatinu perskaityti dar viena, o gal ir kelis kartus sia istorija!!!

  9. Gvidhard parašė:

    Ne stiprieji išlieka ir nugali, o tie, kurie moka prisitaikyti. Galiu pridurti- yra pozityvūs, turi teigiamą požiūrį, kovoja ir mokosi, myli gyvenimą ir pasiklaiuja Dievu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.