„Gyvosios bibliotekos“ 10-ojo sezono atidarymas
0 (0)

„Kiekvienas žmogus turi istoriją, bet ne visos istorijos telpa knygose.“ Tokiu šūkiu vedama „Gyvoji biblioteka“ žengia į 10 jubiliejinius metus ir vasario 4-ąją kviečia susitikti Nacionalinėje bibliotekoje ir pasidalyti istorijomis.

„Gyvoji biblioteka“ – tai neformaliojo ugdymo metodas, skatinantis tarpusavio supratimą ir pagarbą žmogaus teisėms. „Gyvoji biblioteka“ sudaryta iš „gyvųjų knygų“, bibliotekininkų ir skaitytojų. „Gyvosios knygos“ – tai žmonės iš pažeidžiamų socialinių grupių, visuomenėje patiriantys diskriminaciją ar išankstines nuostatas. „Gyvosios knygos“ turi daug ką pasakyti besidomintiems atskirtį ar diskriminaciją patiriančių žmonių gyvenimu ar norintiems iš pirmų lūpų išgirsti atsakymus į jiems rūpimus klausimus.

„Gyvoji biblioteka“ istorijas pasakoja jau beveik 10 metų. Per 10 metų sulaukė 20 000 skaitytojų, surengė daugiau kaip 300 renginių, o savo istorijas pasakojo beveik 500 „gyvųjų knygų“. Tam, kad nepamestų pokalbio gijos, jai reikia tavęs. 10-ųjų metų proga „Gyvosios bibliotekos“ komanda parengė jums 10 nepamirštamų renginių, iš jų pirmasis – jau vasario 4 dieną.

„No Hate Speech Movement“ („Judėjimas be neapykantos“) – tai Europos Tarybos inicijuotas judėjimas prieš neapykantos kalbą internete. Projektu siekiama apsaugoti tokias vertybes kaip lygiateisiškumas, žmogaus teisės ir įvairovė. Tai projektas, nukreiptas prieš virtualias agresyvios kalbos, rasizmo ir diskriminacijos išraiškas. Vasario 4 dieną „Gyvoji biblioteka“ kartu su „No Hate Speech Movement“ kalbės apie saugumą internete ir saviraiškos laisvės ribas internete.

Renginio programa

12.00– 13.00 Diskusija, skirta interneto saugumui ir saviraiškos laisvės riboms
13.00 –13.15 Sveikinimo žodis ir „Gyvosios bibliotekos“ pristatymas
13.15– 16.00 „Gyvoji biblioteka“

Renginys vyks vasario 4 d. 12 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) III a. erdvėje prie vitražo ir bendradarbystės erdvėje. Numatoma renginio trukmė – 4 val. Organizatorės – „Gyvosios bibliotekos“ komanda ir Nacionalinė biblioteka. Įėjimas laisvas.

Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›

Daugiau apie „Gyvąją biblioteką“ www.gyvojibiblioteka.lt

Ateikit. Pasikalbėkim. Keiskim.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.