„Harmonijos kvadratas“: kaip įveikti perdegimą?
0 (0)

Dr. Joseph Maroon „Harmonijos kvadratas“: kaip įveikti perdegimą? (2020)
Išleido: Tyto alba
Vertė: Daumantas Gadeikis
Puslapiai: 208

Perdegimo sindromą šiandien patiria vis daugiau žmonių, tačiau labai dažnai jis lieka neatpažintas. Pagauti rutinos, žmonės jaučiasi demotyvuoti, nelaimingi ir suirzę. Ką daryti, kad neperdegtume? Kaip įveikti perdegimą? Savo istoriją knygoje „Harmonijos kvadratas“ pasakoja pasaulinio garso neurochirurgas Joseph Maroon.

Sulaukęs keturiasdešimties, Pitsburgo universiteto Medicinos centro klinikos profesorius, Neurologinės chirurgijos skyriaus vicepirmininkas dr. Josephas Maroonas jau buvo pasaulinio lygio neurochirurgas ir manėsi pasiekęs sėkmę. Tačiau netrukus patyrė vieną netektį po kitos, profesinis ir asmeninis gyvenimas prarado bet kokį džiaugsmą ir jis nėrė tiesiai į depresijos liūną. Iš neurochirurgo jis tapo… sunkvežimių aikštelės prižiūrėtoju. Žmogumi, kuris visose srityse laikė save nevykėliu ir neturėjo nė trupinėlio noro ką nors keisti. Žmogumi, kurio pagrindinė problema buvo visiškas, absoliutus PERDEGIMAS.

Simptomai, kuriuos patyrė autorius, – depresija, nemiga, mintys apie savižudybę, cinizmas – būdingi ne vienam iš mūsų. Bet ne visi suvokiame, kad pagrindinė jų priežastis yra būtent perdegimas. O neatpažįstant daug sunkiau perdegimą nuslopinti ir jo išvengti. Kas padėjo dr. Maroonui atsitiesti? Gyvenimo būdo sistema, kurią jis vadina „Harmonijos kvadratu“.

Pasitelkdamas aiškią, suprantamą medicininę informaciją ir asmeninius pavyzdžius, autorius pateikia sistemą, padedančią įveikti perdegimą ir vėl pradėti gyventi harmoningą ir sėkmingą gyvenimą. Nes pats geriausias būdas išvengti perdegimo yra atrasti pusiausvyrą. Keturios „Harmonijos kvadrato“ kraštinės – tai kūnas, darbas, santykiai ir dvasia. Ši knyga padės jums jas ugdyti ir puoselėti, kad gyvenimas vėl pradėtų džiuginti.

„Šios knygos tikslas yra parodyti, kaip paprasta kvadrato idėja gali padėti atkurti visiškai iš pusiausvyros išmuštą gyvenimą, – ji sustiprina sveikatą, įkvepia nuostabą, padaro darbą prasmingesnį ir įlieja į santykius daugiau džiaugsmo“, – pastebi dr. J. Maroon.

Pavartyti knygą >>

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.