Ilgiau miegokite
0 (0)

25 Jul 2008, Seoul, South Korea --- Sleeping Buddha, Bongeunsa temple, Seoul, South Korea, Asia --- Image by © Godong/Robert Harding World Imagery/Corbis

Foto © Godong/Robert Harding World Imagery/Corbis

Viena valanda trumpesnis miegas nereiškia, kad per tą valandą daugiau nuveiksite arba patirsite daugiau malonumų. Nutinka visiškai priešingai. Prarasto miego valanda pablogina jūsų savijautą, darbingumą, sveikatą ir gebėjimą mąstyti. Tačiau žmonės to dažnai nepastebi ir aukoja miegą toliau dėl viso kito.

Kai kuriose darbovietėse laikoma garbe naktinėti to, kol bus atliktas darbas. tada pradedama girtis, kad prieš susitikimą miegota tik keturias valandas. Tuo norima kolegoms parodyti, kaip intensyviai dirbama.

Viena įtakingiausių studijų, kurią atliko profesorius K. Andersas Ericssonas, skelbia, kad, norint pasiekti profesinį meistriškumą, elitiniams tam tikros srities profesionalams prireikia 10 tūkstančių valandų „gerai apgalvotų treniruočių”. Tačiau jei atidžiai pažvelgtume į šį mokslinį tyrimą, paaiškėtų, kad labai svarbus kokybiško darbo faktorius – miegas. Geriausi profesionalai miega vidutiniškai 8 valandas ir 36 minutes. Palyginimui, šiokiadieniais amerikiečiai vidutiniškai miega tik 6 valandas ir 51 minutę.

Trumpesnis nei šešių valandų naktis miegas taip pat yra svarbiausias rizikos faktorius, lemiantis išsekimą darbe. Norint susilaukti savo veiklos srityje sėkmės, svarbu skirti pakankamai laiko miegui.

Ericssonas taip pat nustatė, kad geriausi savo srities profesionalai intensyviai dirba ne ilgiau kaip 90 minučių. Jų veiklai būdingi staigūs energijos proveržiai. Norėdami išvengti išsekimo ir visiškai atgauti jėgas, šie žmonės dažnai daro pertraukas. Pernelyg ilgas užduoties atlikimas iš esmės gali pabloginti kokybę. Todėl, siekiant to išvengti, geriausia dirbti proveržiais, reguliariai darant pertraukas, užsitikrinant galimybę visada užtektinai išsimiegoti. Jei jums reikia dar vieną valandą papildomai būti energingiems, pailginkite miego laiką viena valanda.

Norėdami daugiau nuveikti – daugiau pamiegokite.
.
Pagal: Tom Rath (2014). Valgyk, judėk, miegok: kaip maži pasirinkimai veda didelių pokyčių link. Kaunas: Obuolys. 26-28 psl.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Lina parašė:

    Pilnai sutinku, labai pati tą jaučiu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.