Iš draugo nesulaukiu tiek dėmesio kiek man reikia
0 (0)

meile-saitaiKlausimas:

Jau praėjo 3 mėnesiai nuo to kai draugas išvyko mokytis ir gyventi į kitą miestą. Iki šiol nesusitaikiau su tuo, lankausi pas psichologę ir bandau spręsti savo problemas, tačiau sunkiai sekasi. Per visą laiką mano draugas tapo abejingas man, kartais jaučiuosi kad paprasčiausiai jam manęs nereikia, tuomet klausiu savęs, tai ką jis veikia su manimi? Per paskutinį apsilankymą psichologė man pasakė, kad turiu suprasti ir susitaikyti, kad iš draugo nesulauksiu tiek dėmesio kiek man reikia. Tačiau kaip man susitaikyti? Ar išvis verta tęsti tokius santykius, kurie atrodo jog nieko nežada.. Man kiekvieną dieną norisi , tų mažų meilės įrodymų, tačiau jų nėra, negi išvis verta viską tęsti?

Kristina (vardas pakeistas)

Atsakymas:

Labas, Kristina,

Iš Tavo laiško justi nusivylimas dabartiniais santykiais su vaikinu ir abejonė dėl jų tęstinumo. Rašai, kad lankaisi pas psichologę, tačiau sunku rasti vidinę ramybę ir atsakymus į savo klausimus. Savo laiške klausi, kaip Tau susitaikyti su dėmesio stoka, ar verta tęsti santykius per atstumą.

Laiške aprašai, kad Tau sunku bendrauti su vaikinu per atstumą, taip sunku, kad net pasiryžai kreiptis pas psichologę. Jauti, kad tavo draugas tapo abejingesnis Tau, klausi savęs, o ką jis veikia su Tavim. Ar bandei šį klausimą užduoti jam? Iš Tavo laiško supratau, kad Tu pati viena (ar su psichologe) analizuoji savo jausmus, stengiesi juos pagerinti. Bet kaip jaučiasi Tavo vaikinas? Ar bandei jo (o ne savęs) klausti, ką jis veikia su Tavim? Akivaizdu, kad jums trūksta pašnekesių, kurių metu galėtumėte išsiaiškinti savo santykius, kas jums trukdo ir, ką daryti toliau. Tu abejoji dėl ateities, pabandyk savo abejones išsakyti vaikinui ir išklausyk jo atsakymą. Jūs abu galite rasti bendrą sprendimą: tęsti santykius toliau ar juos nutraukti.

Ar žinai, ko nori iš santykių su vaikinu? Kas tau svarbu? Kokio dėmesio Tau reikia? Klausi, kaip tau susitaikyti su dėmesio stoka. Suprantu, kad sunku priimti tai, ko visai nesinori. Bet Tu turi du pasirinkimus: arba priimi ir susitaikai su tokiu dėmesiu, kokį gauni arba bandai keisti situaciją (galimi įvairūs būdai).

Visgi manau, kad pirmiausia Tau reikia atvirai ir nuoširdžiai pasikalbėti su savo vaikinu ir išsiaiškinti, ką jis galvoja ir, ko tikisi iš jūsų santykių. Po šio pokalbio surasi savo atsakymus ir bus lengviau nuspręsti dėl santykių ateities.

Ryžtingumo,
Psichologė Gabrielė Vilkaitė
gabriele.vilkaite@gmail.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Vyt parašė:

    Keistas Tavo psichologės požiūris, jog „turi suprasti ir susitaikyti” su esama padėtimi. Neverta mėginti taikytis su tais dalykais, kurie mūsų netenkina, ypač jei kalbame apie poros santykius. Jūsų problemų neišspręs nei psichologai, nei kiti konsultantai, jei tarpusavyje nerasite kontakto ir neišmoksite kalbėtis. Tylėdami geriausiu atveju patirsite vienatvę dviese, todėl būtina kalbėtis, išsakyti vienas kitam savo lūkesčius, norus, ateities vizijas. Pradėkite nuo paprastų dalykų. Svarbiausia – pradėkite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.