fbpx

Istorija apie kavą
4.8 (10)

User4265739 / Premium license

Atėjo kartą pas išminčių žmogus ir sako:

– Mokytojau, aš pavargau, mano gyvenimas toks sunkus, aplinkui vien problemos. Beveik visada esu priverstas plaukti prieš srovę… Neturiu daugiau jėgų… Ką man padaryti?

Išminčius patylėjo, bet nieko neatsakė, o tik užvirė tris vienodus puodelius vandens.

Į vieną įdėjo morką, į kitą kiaušinį, o į trečią kavos pupelių. Po kurio laiko ištraukė iš vandens morką ir kiaušinį, išpilstė kavą į puodukus.

– Kas pasikeitė? – paklausė mokinio.
– Kiaušinis ir morka išvirė, o kava ištirpo vandenyje, – atsakė tas.
– Ne, – tarė išminčius. – Tai tik paviršutiniškas žvilgsnis. Veikiama nepalankių verdančio vandens aplinkybių kieta morka tapo minkšta ir lanksti, o trapus ir skystas kiaušinis pasidarė kietas ir tvirtas. Išoriškai jie lyg ir tokie pat, kaip ir seniau, bet viduje – jų struktūra pakito. Taip ir žmonės, kartais išoriškai stiprūs, tam tikromis aplinkybėmis gali tapti silpnais, o trapūs ir silpni – gali tapti stiprūs bei kieti.

– O kava? – paklausė mokinys.
– O!.. Tai įdomiausia!.. Kavos pupelės naujoje priešiškoje aplinkoje visiškai ištirpo ir ją pakeitė – karštas vanduo virto puikaus skonio gėrimu.

Yra ypatingi žmonės, jų nepakeičia aplinkybės, tačiau jie keičia aplinkybes, kas kart paversdami jas į kažką nauja ir gražus, kiekvienoje situacijoje gaudami sau naudos ir žinių.

Įvertinkite!
[Balsavo: 10 Vidurkis: 4.8]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.