Izoliacija – siena tarp tavęs ir gyvenimo
0 (0)

Narcizas padarys viską, kad pasirodytų geriausias dalykas, kuris jums nutiko per visą jūsų gyvenimą. Ypač jeigu jis pasirodo horizonte kaip potencialus partneris. Jūs labai greitai nuoširdžiausiai patikėsite saldžia narcizo pasakaite, kaip jums pasisekė, kad jūsų kelyje pasitaikė būtent šis žmogus. Kuris gerokai pranoksta drąsiausias jūsų svajones. Ir dar slaptas.

Tikrasis ilgalaikis narcizo tikslas – turėti jus SAU ir tik sau. Kadangi giliai savo viduje jis iš tiesų jaučiasi nevykėlis, tik nei už ką nenori to pripažinti pirmiausia sau, o ir visiems kitiems, jis iš tiesų kažkur labai giliai turi įtarimą, kad jei tik jūs žinotumėte jo tikrąjį veidą, jūs tikrai juo pasibjaurėtumete ir jį paliktumėte.

Todėl pirmas dalykas, ką narcizas pradeda daryti intuityviai ir intensyviai – tai statyti nematomą sieną tarp jūsų ir gyvenimo. Tiksliau, tarp jūsų ir visų kitų žmonių. Tam, kad jūs tikrai tikrai, garantuotai liktumėte tik jo. Net kai pamatysite, kokia iš tiesų pabaisa yra narcizas po puikiojo kauke.

Todėl jis, greičiausiai jums to visiškai nejaučiant ir nenutuokiant, ima daryti viską, kad nutoltų, suktrūkinėtų jūsų santykiai su kitais žmonėmis. Retas kuris narcizas, jums pirmą kartą įėjus į jo kambarį, šoks prie durų ir staigiai užsuks spyną iki galo, o raktą praris.

Ne, narcizas dar kurį laiką rodys jums savo gražiąją veido pusę, ir atviras plėšrūniškas grobuoniškas elgesys visą grožio paradą jam tuojau pat sugadintų. Jūs tiesiog skambintumėt policijai! Policija išlaužtų duris, išvaduotų jus, o narcizą nuteistų. Ne, ne, to jam tikrai nereikia. Ypač jūsų, jo nusižiūrėtos nieko neįtariančios aukos akyse.

Narcizas, kaip minėjau straipsnyje, yra per daug gudrus, kad taip greitai sudegtų, kaip koks penktokas, pabėgęs iš pamokos ir rūkęs po mokyklos direktoriaus kabineto langais.

Narcizas yra protingas, todėl jis ilgai elgsis netgi parodomai priešingai savo narcistiniam charakteriui, kad įtikintų jus, koks yra nuostabus. Jis netgi įteiks jums raktą nuo to kambario gražioje dėžutėje ir suoks saldžiu balsu: “štai tau mano kambario raktas, mano pasitikėjimo tavimi ženklas, ateik kada panorėjus, mano didenybės durys visada tau atviros!” ir panašiomis panegirikomis svaigins vargšę auką, kol ši bus gatava ir supakuota.

Narcizo auka dar ilgai, gal netgi labai ilgai nesusivoks, kokias pinkles apie jos kojas jis pina. Kiekvieną kartą, išeidama iš narcizo kambario, auka pati nežinos kodėl, bet vis labiau ir labiau nepasitikės kitais žmonėmis. Per ilgą laiką nepasitikėjimas pradės augti ir anksčiau artimais buvusiais žmonėmis, prasidės tolimas nuo kitų žmonių.

Viena iš priežasčių, sudaranti sąlygas narcizui statyti sieną tarp aukos ir kitų žmonių, yra narcizo kuriama iliuzija “tu su manim turi viską, ko tau reikia”, suprask – tau nebereikia kitų žmonių, kai mane turi. Kurį laiką, apsvaiginta naujos į padanges keliančios meilės, auka tikrai taip nuoširdžiai galvoja, todėl lengva ranka leidžia tolti anksčiau svarbiais buvusiems žmonėms: tėvams, sesėms ir broliams, draugams, profesiniams ryšiams ir t.t.

Kita priežastis, kodėl narcizas to pasieka užtikrintai ir sėkmingai, jis tai daro gudriai ir protingai. Jis nesako “nuo šiol nebendrausi su niekuo pasaulyje, o su manim vienu!” Nes auka tuomet pagalvotų “nenormalus” ir jis daugiau niekada jos nebe pamatytų. Narcizas atskirinėja auką žymiai žymiai gudriau nuo jos aplinkos.

Kažkas jam nepatinka, tad auka pati nusprendžia savanoriškai nenervinti narcizo ir vengia bendrauti su tais žmonėmis. Kitais atvejais jis pasako “taigi kelionė su manimi stipris mūsų santykius, tavo svarbiausius santykius, tai važiuok į ją su manimi, o ne su savo tėvais.” Vėlgi, kol nesimato sistemingos griaunančios narcizo veiklos, šis pavienis pasiūlytas sprendimas aukai vėlgi atrodo labai logiškas, ir ji pati nusprendžia stiprinti savo pačios šeimą.

Po to narcizas su kažkuo susipyksta, ir pareiškia, kad pas juos į svečius jis neis, auka pasijaučia, tarsi išduotų artimiausią žmogų, eidama viena į svečius pas savo partnerio “priešą”, ir lieka namuose. Žinoma, narcizas dar gudriai, netiesiogiai prieš tai pakursto jos jausmus, iš serijos “būk už mane”. Žinau tikrą istoriją iš pirmųjų lūpų, kai narcizas vyras, susipykęs su uošve, privertė žmoną nebendrauti su visa savo gimine. Tik dėlto, kad ji baliuje girdint kitiems žmonėms pasakė kažką negražaus apie jį. Beje, narcizas tame baliuje net nedalyvavo!

Karts nuo karto, tam, kad auka kuo ilgiau nesuuostų, kokioje situacijoje atsidūrė, narcizas netgi labai paslaugiai pats nuveš į susitikimą su senais draugais ar tolimais giminaičiais. Bet jis yra tikrai gudrus, todėl taip pasielgs tada, kai draugai nereikšmingi, santykiai su jais negilūs, ir jie greičiausiai nebus tie žmonės, į kuriuos narcizo auka norėtų kreiptis prireikus pagalbos. Todėl, be kita ko, auka manys apie jį kaip apie žmogų, kuris aktyviai prisideda prie jos socialinių ryšių puoselėjimo. Žinoma, narcizui tai yra palankus įvaizdis, kurio jis ir siekia, todėl jis jai ilgai ir nuolat primins, kaip jis “vis veža ir veža” ją susitikti su kitais žmonėmis.

Tačiau kai ateis situacija, kai auka norės susitikti su jai tikrai svarbiais žmonėmis, narcizas tiesiog ras priežastį, kodėl būtent dabar jis negali nuvežti, jam labai prireikė jūsų arba dar N priežasčių, o tame jie itin gabūs.

Gali bėgti metų metai, ir auka nepajus, kaip visi iki vieno jos socialiniai ryšiai su kitais žmonėmis yra visiškai sutraukyti. Ir kad vienintelis, kad ir kreivas ryšys, kurį ji turi yra su savo nuosavu narcizu.

Kaip antrinis reiškinys dar prisideda toks dalykas, kad kiti žmonės irgi nejučia ima šalintis. Pajutę, kad santykių iniciatyva visuomet yra tik iš jų pusės, kad narcizo auka nebereaguoja entuziastingai, norėdama susitikti ir palaikyti ryšius, ima patys tolti. Niekas nenori investuoti į santykius iš vienos pusės.

Būna netgi taip, kad žmonės iš išorės greičiau suvokia narcizo tikrąjį veiką ir įžiūri emocinį smurtą aukos atžvilgiu dar gerokai anksčiau negu tą suvokia pati auka. Ir jie sako: “argi tu nematai, su kuo tu esi? Jis tavim naudojasi! Tau blogai su juo, bėk nuo jo!”, auka yra nepajėgi priimti tų žmonių išsakomos tiesos, ji yra arba vis dar apžavėta savojo princo, arba yra nepajėgi suvokti tikrosios baisiosios tiesos ir renkasi verčiau gyventi neigime. Todėl žmonės vėlgi ima tolti, nes pamato, kad auka atmeta jų ištiestą pagalbos ranką. Jie pasirenka poziciją: “jeigu taip nori, tai ir būk ten, kur tau patinka.”

Žodžiu, tolimo jėgos narcizo iniciatyva veikia puikiai ir visomis kryptimis. Narcizas nevengs su likusiais susidoroti tarkime, kad ir pameluodamas seniems aukos draugams “o jūs žinote, kaip jinai apie jus blogai sakė?!”. Ir…

Valio! Narcizas savo tikslą pasiekė – auka yra jo ir tik jo, ji nebeturi jokių kitų ryšių už savo santykių su vieninteliu žmogumi. Nematoma ir neįveikiama siena tarp aukos ir viso pasaulio pastatyta. Ir ta siena narcizui garantuoja, kad auka liks su juo. Ne todėl, kad jį taip myli, o iš bejėgiškumo, nes siena per didelė.
.
Vida / Mano tikras gyvenimas

 

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

2 Responses

  1. Zibute parašė:

    Narcizai blogesni uz Hitleri, bijokit ju, o geriau is karto i kalejima uzdarykit visus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.