Jaučiu, kad jis nėra tas vienintelis
0 (0)

nepasitikiu-vaikinuKlausimas:

Laba diena,
turiu vaikiną su, kuriuo draugauju jau beveik metus, bet per tą laiką jis padarė daug dalykų, kurie mane įskaudino, todėl nuolat būdama toliau nuo jo jaučiu nerimą ir baimę. Dažnai jis nesiklauso manęs, nors prisiekinėja, kad labai myli. Kartais galvoju apie skyrybas, bet kažkas dar mane laiko, galbūt bijau, kad išsiskyrus susirasiu kitą vaikiną, kurio elgesys bus toks pat. Aišku mūsų santykiuose būna ir gražių dalykų, bet jaučiu, kad jis nėra tas vienintelis. Vos tik pajaučiu , kad reikalai klostosi taip kaip aš norėčiau, jis vėl kažką padaro, kas mane nuliūdina. Dažnai jaučiuosi prislėgta, nieko nenoriu daryt. Taip pat jis be galo daug meluoja, net ir pačiuose mažiausiuose smulkmenos, tai mane labai erzina. Kaip išspręsti šią situaciją ?

Atsakymas:

Sveika. Ačiū tau už laišką. Rašai, kad dėl savo vaikino elgesio praeityje dabar jauti nerimą ir baimę. Tai gana suprantama ir tikriausiai tiesiog natūralu. Kai praeityje kitas žmogus mus įskaudina ar nuvilia – imame nerimauti, susvyruoja pasitikėjimas juo.

Galvoji apie skyrybas, nes jauti jog jis nėra tas vienintelis, mat daug meluoja, jo elgesys liūdina, erzina ir tuo pačiu dvejoji, manai, kad gal ir neturėtumėte skirtis nes „santykiuose būna ir gražių dalykų“.

Santykius kurti nėra lengva, juose būna ne tik džiugių ir šviesių akimirkų, bet ir šiek tiek niūresnių, skaudesnių. Tačiau, bet kokiu atveju, manau, kad santykiuose apskritai ar galų gale, žodžiu, vienaip ar kitaip turi būti kažkas, kas visas tas nemalonias akimirkas atperka ar suteikia joms kažkokią gilesnę prasmę, galiausiai tikiu – du žmonės būdami kartu, turėtų jaustis gerai, būti vienas kitam atrama, jaustis laimingi.

Siūlau ramiai atsisėsti ir įvardinti sau tai, kas tave sulaiko nuo išsiskyrimo su draugu. Tada pasverti ar ant šio pamato verta statyti, kurti tolesnius ilgalaikius jūsų santykius eikvojant savo gyvenimą, jėgas ir laiką.

Svarbu neskubėti, pasiklausyti ką sako jausmai, pasiklausyti ką sako protas ir galiausiai – svarbiausia, nebijoti priimti sprendimą.

Linkiu drąsos.

Psichologė Ieva Nedzveckaitė

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Asta parašė:

    Susirasyk pliusus ir minusus santykiu, ar svajoji su juo buti visa gyvenima, tureti su juo vaiku-padaryk isvadas ir pirmyn!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.