Darbuotojai: jiems ne trylika
0 (0)

Kai su žmonėmis elgiamasi kaip su vaikais, jie ir dirbs, kaip vaikai. Kaip tik taip daugybė darbdavių ir vadovų daro su savo pavaldiniais. Darbuotojai privalo gauti leidimą prieš pradėdami daryti vos ne bet ką. Reikia gauti patvirtinimą net ir smulkiausioms išlaidoms. Paprastai stebina gal tik tai, jog vis dar nereikia gauti leidimo einant į tualetą.

Kai viskam aplink reikia leidimo, ugdoma nemąstančiųjų kultūra. Tarp vadovo ir darbuotojo kuriami nepasitikėjimu grįsti santykiai.

Ką išlošia darbdavys uždrausdamas lankytis „YouTube“ ar socialiniuose tinkluose? Nieko. Sutaupytas laikas, deja, jokiu būdu magiškai nevirsta naudingu darbu. Darbuotojai tiesiog randa kitų būdų kaip stumti laiką.

Visas aštuonias darbo valandas paversti pilnai naudingomis tiesiog neįmanoma. Tai fikcija. Taip, žmonės gali sėdėti aštuonias valandas darbe, bet jie negali dirbti visų aštuonių valandų iš eilės. Žmonėms tiesiog būtina pailsėti nuo monotonijos užsiimant kažkuo kitu.

Šiek tiek laiko, praleisti naršant internete ar „Facebook“, dar niekam nepakenkė.

Be to, atsisakius kontroliuoti savo darbuotojus, ką jie veikia internete, sutaupoma krūva laiko ir pinigų. Kiek kainuoja vien programinė įranga, fiksuojanti darbuotojų naršomus tinklapius? O kiek laiko išeikvoja IT skyriaus darbuotojai sekdami savo kolegas užuot dirbę ties realiai vertingais projektais? Kiek laiko užtrunkama ruošiant įvairiausias taisykles, kurių niekas neskaito?

Įvertinus visas išlaidas greitai paaiškėja, kad nepasitikėjimas darbuotojais yra labai brangiai kainuojantis dalykas.

Parengta pagal Jason Fried (2010). “REWORK”.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

3 Responses

  1. Chi parašė:

    Taigi daug kur dirbant paprasčiausiai negalima eiti į tualetą. Arba galima eiti tik tam tikru laiku. O darbai yra ne tik prie kompiuterio. Kažkodėl visi psichologai įsivaizduoja, kad darbas būna tik toks.

  2. rasa parašė:

    net ir tualetai ne visuose darbuose yra!!!tas straipsnis tinka tik biurams

  3. tikra parašė:

    nesąmonė, yra tokių darbų darbų, kur žmonės dirba be jokių pertraukėlių internete ir dirba produktyviai. Tokie ten ir darbuotojai,kurie tik bando prastumti visą dieną, veikdami tai,kas nei kiek nesusiję su darbu. Atleist tokius iš karto ir priimti motyvuotus žmones, o ne tokius,kurie tik ir tikisi darbe prastumti laiką ir dar tikisi gauti už tai pinigus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.