Jis man pasakė, kad jo jausmai atšalo
0 (0)

jo-jausmai-atsaloKlausimas:

Sveiki, su vaikinu draugaujame daugiau nei tris metus, santykiai iš ties buvo geri, planavome bendrą ateitį, jis visada sakė, kad jam pasisekė, kad mane rado, kažkada kalbėjomės tema – jeigu išsiskirtume… jis sakė jog atleistų man net išdavystę, nes žino, kad geriau neras, buvom išsiskyrė dviem savaitėm, kai buvau išvykus į užsieny darbo reikalais, kai grįžau galvojau, kad suplėšys mane iš meilės, kaip buvo pasiilgęs… tačiau, šiemet darbo reikalais jam teko laikinai išsikelti į kitą miestą, susitikdavom kas savaitę ir rečiau, kartais jis grįždavo tik vienai nakčiai, kad mes susitiktume, kiek viena diena bendraudavome telefonu, atrodo dėjo visas pastangas, kol nesusipykom dėl menkniekio ir tada jis man pasakė, kad jo jausmai atšalo bebūnant ten..kad nebežino ar mane myli.. kad bijo jog ateityje gali gailėtis, nežino ar aš tikrai tas vienintelis žmogus…kitos moters nėra..išsiaiškinom, kad jam tai nepirmas kartas, tik jis man nieko nesakydavo ir viskas susitvarkydavo savaime… sakė, kad dabar jam reikia laiko viskam apgalvoti ir įsitikinti tuo ir jeigu jausmai grįš mes vėl būsim kartu, tačiau aš jo niekaip nepaleidžiu, mes bendraujame kaip pora, bet jis viska atlieka tik iš įpročio ir nenorėdamas manęs skaudinti…nežinau kaip pasielgti už poros savaičių jis grįžta visam laikui, ar tylėti neliesti tos temos, leisti jam išsilaižyti žaizdas, elgtis lyg niekur nieko ir laukti gal būt sugrįžus į namus,į senas vėžias viskas savaime susitvarkys ar imtis iniciatyvos ir paleisti jį, galbūt tai katės ir pelės žaidimas, dabar jis mato, kad yra man viskas ir aš tik jo, gal viskas pasikeistų, jeigu pasakyčiau : ,,Paleidžiu tave”. Kaip veikia ta vyriška psichika, gal praradus mane imtu gailėtis, gal reikia jam duoti laiko pasiilgti manęs ir leisti suprasti, ką reiškia gyvenimas be manęs.. kaip susigrąžinti jo jausmus…nuojauta sako, kad mes busime kartu, bet jeigu davus jam to laiko apmąstymam, jo jausmai visiškai nebeatstatomai atšals? O gal su tuo posakiu,, Noriu pabūti vienas, man reikia laiko” jis tik dangsto savo nemokėjimą pasakyti tiesiai šviesiai, kad viskas baigta? prašau padėkit suprasti man tą vyrų pasaulį. Dėl savęs esu garantuota, noriu būti tik su juo ir su niekuo kitu, noriu kovoti tik nežinau kokiomis priemonėmis.. tai tas vienintelis žmogus. Ačiū norėčiau likti anonime.

Atsakymas:

Labas,

Kaip supratau iš jūsų laiško, šiuo metu esate pasimetusi ir nežinote kaip elgtis santykiuose su savo vaikinu. Jūsų nupasakota situacija nėra neįprasta, man ji pasirodė suprantama ir normali – daug porų išgyvena kažką panašaus. Kadangi santykiai tęsiasi ilgiau nei tris metus, galime kalbėti apie partneriškus santykius, ne vien apie jausmų bangas. Santykiai su kitu žmogumi veikia tarsi spiralės principu, per laiką būnant kartu tai kiek nutolstame vienas nuo kito ir vėl suartėjame. Tą principą gali įtakoti ir aplinkos pokyčiai – jūsų atveju vaikino išvykimas dirbti į kitą miestą. Tai privertė jį susimąstyti, pergalvoti ar tai, kur jis šiuo metu yra savo gyvenime, to ir nori. Kartais kai gyvename rutinoje ir mažai kas keičiasi aplinkui, santykiai taip pat tampa įprasti, savaime suprantami, nekeliantys problemų, tačiau mažas pasikeitimas išprovokuoja didžiausius pokyčius, apie kuriuos niekaip anksčiau nepagalvojome.

Klausiate, kaip suprasti tą vyrišką psichiką ir kaip geriausia būtų pasielgti. Galime tik spėlioti, kas būtų jeigu būtų, tačiau tikriausiai mažai iš to naudos, nes gali būti ir dar kitaip, apie ką nepagalvojome. Noriu jums pasakyti, kad laiško pabaigoje jūsų išvardinti elgesio būdai, kad išlaikyti santykius yra manipuliaciniai, todėl jais jei ir pasieksite norimą rezultatą, tai tik trumpam. Paskui galite vėl grįžti į tą patį tašką.

Jūsų reikalas yra jūsų pačios pozicija santykiuose, jo reikalas yra jo pozicija santykiuose, jūsų abiejų kaip poros reikalas – žinoti ir suprasti vienas kito poziciją. Tam padėtų pokalbis, kuriame kiekvienas išdėstytumėte savo mintis apie santykius: savo lūkesčius ir norus. Gerbkite vienas kito norus, nes abu turite teisę norėti to, ko norite. Jei norai sutampa – puiku, jei ne – spręskite abu, ar bandysite ieškoti kompromiso, ar santykius nutrauksite. Ilgalaikiai santykiai reikalauja nuolatinių pastangų: tenka nusileisti, nuolat stengtis suprasti, gerbti kitą ir jo pasirinkimus tokius, kokie jie yra, pasitikėti vienas kitus ir kalbėtis apie tai, kas vyksta – kuo daugiau vienas apie kitą žinosite, tuo tvirčiau jausitės.

Psichologė Beatričė Liutikaitė

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Elena parašė:

    Aš noriu papildyti iš savo patirties. Klausk jo, klausk, klausk, klausk ir klausyk, klausyk, klausyk. Dažnai būna taip, kad žmogus išsikalba, ir jam pačiam pasimato, kad tai jo pasąmonės užkaboriuose kabantys voratinkliai trukdo jam būti santykiuose. Bet būk stipri išgirsti ir viską, ką pasakys apie tave. Toliau klaus, kodėl tas, kodėl tau atrodo taip, kodėl kodėl kodėl… Paskaityk knygą „Nesvarbu, kas mano sutuoktinis”. Ir gerbk bet kokią reakciją. Jis kalbės su tavim tik tuomet, kai jaus, kad myli jį taip, kad esi net pasiruošus jį paleisti jo labui, jei suvoksi, kas jam geriau be tavęs. Ar esi pasiruošusi tai padaryti iš meilės jam?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.