Ką daryti, jei darbas atsibodo?
5 (1)

nusibodo-darbas

Atsibodo darbas? Nebeturite motyvacijos ir noro? Sukatės kaip voverė rate ir jokio rezultato? Svarbiausia – išsiaiškinti, kas mums nepatinka darbe, kaip galime tai pakeisti ir koks darbas mums būtų idealus, rašo passion.ru.

Kaip pasirengti keisti darbą

Mičigano universiteto Socialinių tyrimų instituto mokslininkai pateikia tokius skaičius: pardavimų srityje žmonės turėtų keisti darbą kas 3 – 5 metus, gamybos srityje – kas 7 – 10 metus. O mokslo ir medicinos srityje galima dirbti gana ilgai, neprarandant susidomėjimo darbu, t. y. 15 – 20 metų.

Jei visa tai jums pažįstama, akivaizdu, kad galvojate keisti darbą. Bet prieš ieškodami naujo darbo apsibrėžkite, koks jis turi būti.

Yra žmonės vizualai. Jiems reikia vizualaus paveikslo. Jei jūs – iš tokių, sudėliokite iš paveiksliukų koliažą, kad vizualizuotumėte, kaip atrodysite, kaip jausitės, kai ten būsite, ir kokia bus nauda.

Yra žmonės audialai. Jie viską priima klausa. Tokiam žmogui reikia tekstų. Juos galima įkalbėti ir pastoviai klausyti įrašą. Tada mūsų mintyse formuojasi dinaminis stereotipas, kuris žadina visų mūsų sistemą permainoms.

Psichologai tvirtina, kad daugumai žmonių labai svarbu turėti kokį nors daiktą, kuris bus pokyčių, vilčių ir svajonių įkūnijimas. Jei žmogus – kinestetikas, jam tokie pojūčiai labai svarbūs. Stimulu pokyčiams jam gali tapti koks nors daiktas, kuris gali asocijuotis su vedliu į naują darbą ir naują gyvenimą.

Pavyzdžiui, tokiu daiktu gali būti paprasta pagalvė. Ji turi būti labai patogi, nes bus patogios, nuostabios vietos, kurią ateityje užimsite, įsikūnijimas. Užrašykite ant pagalvės „darbas“, atsisėskite ant jos ir sakykite: „Aš pradėjau dirbti naujame darbe“.

Kuo dažniau taip darysite, tuo greičiau susirasite naują darbą.
Skamba juokingai? Teigiamos emocijos tokioje situacijoje, kai niekas nedžiugina, tai irgi rezultatas. Na ir atsiminkite specialistų patarimus apie pinigų pagalvėlę.

Kaip atgauti susidomėjimą darbu

Senovės graikai manė, kad praradusius susidomėjimą darbus tiesiog apleido mūzos – Dievo Dzeuso ir titanės Mnemosinos dukterys. Tačiau jų prielankumą galima susigražinti. Istorikas Diadoras Sicilietis rašė, kad finansininkų, medikų ir mokytojų globėja yra mūza Uranija, kurią graikai vaizduodavo su žiūronu, papirusu, gaubliu ar skriestuvu.

Kad susigrąžintumėte įkvėpimą, energetikai pataria paimti diplomą ar darbo knygelę, padėti ant jos skriestuvą, gaublį ar žiūroną ir kažkiek laiko palaikyti. Paskui diplomas turėtų būti arti jūsų galvos. Manoma, kad tada mūzos vėl atkreips į jus dėmesį ir įkvėps naujiems atradimams ir pergalėms.

Sferose, susijusiose su bendravimu ir komunikabilumu, pavyzdžiui, prekyboje ar žurnalistikoje, darbuotojus turėtų įkvėpti mūza Polihimnija. Specialistai mano, kad užsitikrinti jos paramą padės jūros akmenėliai, kurie padėdavo graikų oratoriams mokytis retorikos.

Reikia paimti tris akmenėlius, įsidėti į burną, ant liežuvio galiuko ir palaikyti burnoje apie minutę. Tai primena vieną kalbos technikos pratimą.
Kad ir kokį būdą pasirinktumėte, linkime visada mėgautis savo darbu, neprarasti įkvėpimo ir siekti naujų aukštumų.

Ir atsiminkite, kad tik savo darbą mėgstantis žmogus pajėgus įveikti visus sunkumus ir visko pasiekti.

Šaltinis: delfi.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 5]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.