Ką daryti, kad aplinkiniai jumis labiau pasitikėtų?
0 (0)

Naujausias bendras Harvardo verslo mokyklos ir Pensilvanijos universiteto tyrimas atskleidė įdomų dalyką – pasirodo, kad atsiprašydami už tai, kas nėra mūsų galioje, galime priversti kitą žmogų mumis labiau pasitikėti. Po 4 eksperimentų mokslininkai padarė išvadą, kad nepažįstamieji kur kas labiau linkę daryti mums paslaugas, jei prieš tai mes jų atsiprašome, už, rodos, net ir pačius absurdiškiausius dalykus.

atlas

Titanas Atlantas laikantis dangaus skliautą

Per vieną iš eksperimentų mokslininkai paprašė nieko nenutuokiančio aktoriaus traukinių stotyje pakalbinti 65 nepažįstamuosius. Kiekvieną kartą aktorius paprašydavo nepažįstamo asmens paslaugos – paskolinti mobilųjį telefoną. Prieš prašant paslaugos pirmosios žmonių grupės, jis atsiprašydavo už kažką, kas nėra jam pavaldu, pavyzdžiui, už tai, kad lauke lyja lietus. O štai antrosios grupės iš karto klausdavo, ar galėtų pasiskolinti mobilųjį telefoną, neįterpdamas jokio atsiprašymo.

Ir kas gi nutiko? Net 47 procentai žmonių, kurie sulaukė atsiprašymo, sutiko paskolinti savo mobilųjį telefoną. Mokslininkai tiki, kad taip nutiko todėl, kad nepažįstamieji, sulaukę atsiprašymo, pajuto didesnį pasitikėjimą pirmą kartą matomu žmogumi. O štai iš kitos grupės, kurioje aktorius neatsiprašė nė vieno žmogaus, paslaugą suteikusių žmonių tebuvo 9 proc.

„Net jeigu esate nekaltas, galite pakurstyti kito žmogaus pasitikėjimą jumis tiesiog atsiprašydami, net, jeigu iš tiesų jums visai nėra gaila dėl to nelemto lietaus. Tai išties efektyvus būdas pradėti pokalbį“, – teigia mokslininkai.

Šaltinis: lrytas.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Stuma parašė:

    Atsiprasau, kad lyja, o gal turi parukyt? :DD

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.