Ką pravartu žinoti kiekvienai studentei?
0 (0)

studente

Amerikiečių rašytoja Alexis Meads atliko tyrimą, kuriame dalyvavo grupė 18 – 22 metų Harvardo universiteto studenčių. Tyrimo esmė buvo išsiaiškinti, ką yra pravartu žinoti 20-metei studentei? Moteris palygino savo ir dabartinių studenčių gyvenimo būdą ir pateikė 5 patarimus, rašo huffingtonpost.com.

1. Nelyginti savęs su kitais

Mokiausi nedidelėje mokykloje, taigi apkalbų būta nemažai. Kadangi dauguma kursiokių buvo lepinamos prabangos, tam, kad pritaptum, privalėjai turėti ne tik garsaus prekinio ženklo rankinuką, bet netgi ir naujausio modelio automobilį. Kadangi tokių galimybių neturėjau, jaučiausi menkavertė ir mintyse nuolat lygindavau save su kitomis. Gaila, kad tada nesupratau, jog tai nebuvo varžybos. Buvimas savimi visada laimi prieš bandą.

2. Nesukti galvos dėl ateities

Kokia bus mano specialybė? Kur dirbsiu pabaigusi mokslus? Kur gyvensiu? – šie klausimai vedė mane iš proto. Grįžus namo per atostogas visi tik ir klausinėdavo, ką esu suplanavusi. Jausdavau didžiulį spaudimą viską susidėlioti į vietas.

O, kad tuomet būčiau žinojusi, kad turiu apsčiai laiko atsipalaiduoti. Gyvenimas pilnas išbandymų, kurie arba užkerta arba atveria kelius, todėl visko iš anksto nuspręsti neįmanoma.

3. Esi protinga ir taškas!

Kol augome, mano sesuo buvo ta protingoji, o aš visuomet stengdavausi pasivyti. Tuomet, kai pradėjo itin gerai sektis moksluose, pamaniau, kad kažkas ne taip. Kažkokiais būdais apgaudinėju sistemą.

Nusprendusi pradėti mokslus Harvardo universitete, užpildžiau paraišką. Pildydama pagaliau jaučiausi savimi. Kai buvau atrinkta, supratau – nieko aš neapgaudinėju, aš iš tiesų gabi. Na, bent kai kuriems dalykams. Visi turime unikalių talentų – atskleiskime juos ir panaudokime.

4. Didžiuotis savo išvaizda

Kai mokiausi universitete – visos mano kursiokės atrodė tarsi barbės. Tuo tarpu aš rengdavausi sportiškai, o veidrodyje mačiau nepatrauklią merginą. Esu blyškiaodė, o mano plaukai garbanoti kaip nė vieno kito. Neiškentusi pradėjau tiesinti plaukus, tepti odą netikru įdegiu… Tik neseniai supratau, kad garbanoti plaukai atrodo tikrai gražiai, o blyškia oda didžiuojasi tokios aktorės, kaip Nicole Kidman ir Scarlett Johansson.

5. Džiaugtis meile jaunystėje

Kai buvau 18-kos, pirmą kartą įsimylėjau. Tai buvo be galo miela, nekalta, tuo pačiu vedė iš proto (gerąja prasme). Tada, be abejo, abu mąstėme, jog būsime kartu amžinai. Draugystė buvo labai svarbi, tad atėjus metui išsiskirti buvo labai sunku.

Tokio amžiaus mokomės, ką reiškia būti poroje. Ir jeigu tenka išsiskirti dėl skirtingų interesų – tai tikrai nėra pasaulio pabaiga. Tai buvo puiki patirtis, kuri vėliau tikrai gelbsti.

Šaltinis: balsas.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

2 Responses

  1. Olga parašė:

    Labai gražus straipnis, privertė susimąstyti. Ačiū.

  2. Ieva parašė:

    Menkas straipsnis, visiškai ne psichologinio pobūdžio, atrodo rašytas paauglės.
    Didelis minusas!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.