Ką dovanoti Kalėdų proga kolegai?
0 (0)

Kasmetinis švenčių maratonas jau prasidėjo, todėl su (ne)didele baime laukiame ir dovanų keitimosi su savo kolegomis. Būtent tokių dovanų išrinkimas yra viena sunkiausių užduočių šventinio laikotarpio metu, nes rinkimą dažniausiai apriboja biudžetas, pasirinkta vakarėlio tema ar visiškai nepažįstamas, o gal ir išrankus kolega. Nepaisant to, vis tik patartina šiek tiek pasukti galvą, kad neatrodytų, jog dovana – tai tiesiog pirmas parduotuvėje pamatytas mažmožis. Taigi, ką dovanoti?

Screenshot - 2014.12.12 - 12:24:06Yra kelios idėjos, kuriomis galėtumėte pasinaudoti keičiantis dovanomis su kolegomis. Pirmiausia, reikėtų šiek tiek pasidomėti apie juos. Pavyzdžiui, nuostabiai atrodantis kavos puodelis žmogui, kuris negeria kavos gali neatrodyti taip šauniai, kaip tam, kuris puodelio nepaleidžia iš rankų. Dar viena populiari dovana, kuri gali nepasiteisinti – šokoladas. Nors daugelis jį mėgsta, reikėtų nepamiršti, kad tai nebūtų labai įsimintina ir originali dovana, todėl jį geriau naudoti kaip skanų priedą. Jei pastebi, kad kolega visad šąla, padovanok šildantį šaliką, malonias pirštines ar specialų mini prie kompiuterio jungiamą šildytuvą, kuris visuomet palaikytų šilumą darbo vietoje. Kita idėja tiems, kurie kolegas mato dažnai nieko nespėjančius. Tokiems galite padovanoti darbo knygą, kurioje jis galės planuotis savo dieną ir viską suspės laiku. Skamba neoriginaliai? Pridėkite savo idėjų: smagią nuotrauką, papildomus įrašus, kad nepamirštų kolegų gimtadienio, porą anekdotų. Be to, viršelį galite padaryti tik su jūsų atsiųstu maketu ar nuotrauka, todėl darbo knyga taps vienetine ir originalia, o kolega tai prisimins visus likusius metus. Beje, nors idėjos ir originalumas visuomet vertinami, bet niekada neprašausite, jei padovanosite kolegai tai, ko jam tikrai reikia ir galbūt apie tai jau netyčia užsiminė. Toks gestas yra puikus šansas ne tik padovanoti naudingą daiktą, bet ir parodyti, kad pro ausis nepraleidi nė vienos smulkmenos ir esi geras klausytojas.

Tad kaip jau minėjome, praktiški, biure puikiai pritaikomi daiktai, gali būti puiki dovana kolegai. Kūrybingas, idėjų visada pilnas žmogus tikrai apsidžiaugtų gavęs kišeninę užrašų knygelę. Juk niekas nenori pamiršti genialių sumanymų, tiesa? Daug bendraujančiam ir naujus kontaktus mezgančiam kolegai turėtų praversti vizitinių kortelių dėklas. Praktiška – nebūtinai neįdomu! Visada galima pridėti ir šiltą palinkėjimą ar paties gamintą kalėdinį skanėstą. Taip pat labai svarbu nepamiršti, kad atėjus dovanų keitimuisi su kolegomis nereikia išleisti neįtikėtinai didelės pinigų sumos ir stengtis laikytis nustatyto biudžeto. Nupirkdami kolegai prašmatnų MP3 grotuvą, o iš jo gaudami raštinės reikmenų rinkinį, nesmagiai pasijusti galite tiek jūs, tiek kolega, tiek kolektyvas, kuris gali aptarinėti šią situaciją dar kurį laiką.

Laikantis šių kelių paprastų taisyklių, galvos skausmas, stengiantis išrinkti tinkamas dovanas kolegoms, gali smarkiai sumažėti. Svarbiausia nepamiršti šventės esmės ir tiesiog pasidalinti džiaugsmu bei geromis emocijomis.

Tikimės, kad buvome naudingi. Linksmų jums švenčių!

Šaltinis: firsty.lt
Darbo skelbimai jaunimui!

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Na tai čia tokios dovanos nebūtinai Kalėdų proga kolegoms tinka dovanoti, o apskritai ir bet kuria kita proga, pvz gimtadienis. Kas dar neoaminėta, tačiau visai nebloga idėja – dovanoti kokią nors pramogą. Iš esmės man pramogos arba valgomi dalykai yra nr 1. Na o ten visokie daiktai ir pan… juos palikčiau nebent EKSTA variantui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.