Ką apie žmones sako jų miego įpročiai?
0 (0)

miego-pozicijos

Miegantys dešinėje lovos pusėje – labiau irzlūs. Tokią išvadą paskelbė lovos gamybos įmonė Sealy UK. Apklausta 1000 Didžiosios Britanijos gyventojų, siekiant išsiaiškinti ar miegojimo įpročiai kažkaip paveikia žmonių nuotaiką, karjerą ir požiūrį į gyvenimą.

Apdorojus tyrimo duomenis paaiškėjo, kad miegas kairėje lovos pusėje lemia 8% didesnę tikimybę, jog asmuo turi draugų ir mėgsta savo darbą, 4% dažniau pabunda geros nuotaikos ir 9,5% daugiau teigiamai žvelgia į gyvenimą, nei tie, kas yra linkę miegoti dešinėje lovos pusėje.

Taip pat tyrėjai pastebėjo, kad miegantys dešinėje 9% labiau yra linkę į vienatvę, 7% dažniau pabunda irzlūs, jų pesimizmas didesnis 5% ir 3% labiau nemėgsta savo darbo.

Be to, 36% apklausos dalyviai nurodė, jog apskritai mėgsta miegoti vieni, o 10% respondentų nurodė, jog miega mažų vaikų ar naminių gyvūnų draugijoje.

Miego įpročiai ir poros santykiai

Nemažai buvo atlikta ir skelbta įvairių tyrimų, siekiant išaiškinti ryšį tarp miego įpročių ir santykių poroje.

Vienas iš tokių yra psichologo Richardo Wisemano ataskaita, paskelbta 2014 metais Edinburgo mokslo festivalyje, Škotijoje. Ištyręs 1000 žmonių mokslininkas pastebėjo, jog net 86,5% porų pasižymėjo ypač tvirtais santykiais, jei miegojo ne didesniu kaip 2,5 cm atstumu greta vienas kito.

Asmenybės bruožų ir miego įpročių sąsajos

Britų tyrėjas Chrisas Idzikowskis, knygos „Learn to Sleep Well” autorius, pastebėjo, jog 15% populiacijos linkusi miegoti ant šono su tiesia nugara (log position), kas koreliavo su labiau išreikštu asmenybės racionalumu, laisvumu ir atsipalaidavimu.

13% gyventojų miega „trokštančiojo” (yearner) padėtyje, kiek susikūprinę ir sulenktomis rankomis priešakyje, tai sudėtingos asmenybės, draugiški, bet ciniški žmonės.

Miegoti it kareiviai (soldier), t. y. ant nugaros, kai rankos tiesios ir guli prie šonų – linkę 8% populiacijos. Tokia mėgstama miego padėti siejama su sąžiningumu ir polinkiu į lojalumą.

7% žmonių mėgsta miegoti ant pilvo (freefaller), kai galva pasukta į kurią nors pusę, įvardinami kaip dideli svajotojai, gyvybingos, jautrios asmenybės, kartais pasižyminčios akiplėšiškumu.

Vaisiaus padėtyje (foetus) miegama dažniausiai, apie 41% , pagrinde moterys, tai siejama su jautrumu, emocionalumu ir baime būti pažeistais.

Miegantys ant nugaros su iškeltomis rankomis (starfish) apibūdinami kaip geri draugai, mokantys išklausyti, padedantys bėdoje, apie 5% populiacijos.

Likę 11% nurodė kitas pozicijas ar teigė nežinantys kaip jie miega.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.