fbpx

Ką daryti, jeigu jus atleido: 10 Altucherio taisyklių
0 (0)

Amerikiečių rašytojas, verslininkas Jamesas Altucheris, pats daug kartų patyręs įvairių nesėkmių, sudarė auksinių taisyklių, kaip reikia elgtis, kai netenki darbo, sąrašą. Jo patarimai padėjo atsigauti ne tik draugams, bet ir daugybei kitų žmonių visame pasaulyje. Ką siūlo J. Altucheris?

 Pirmas dalykas, kurį turite padaryti, kai jus atleidžia, – pasakyti „ne“ ir pradėti derybas.

Jūsų vadovai neturi supratimo, kodėl sakote „ne!“. Jie nori, kad jūs išeitumėte. Jūsų rankose visi svertai. Prašykite, ko norite: daug ir mažai. Pasiduokite, gavę mažai.

Kiekvienas atleidimas priversdavo mane peržiūrėti savo situaciją ir pamatyti naujus gyvenimo kąsnelius, kuriais dabar galėsiu mėgautis.

Būti atstumtam, vadinasi, gauti kvietimą išbandyti savo gyvenime daugiau. O šis sąrašas padėjo man ignoruoti neigiamą reakciją tų žmonių, kurie stengėsi mane palaužti.

Štai 10 J. Altucherio taisyklių, kurių reikia laikytis, jeigu jus atleido:

1. Idėjos. Sudarykite vietų ar žmonių sąrašą, kur ar su kuriais norėtumėte dirbti. Papildykite sąrašą, įrašydami prie kiekvieno punkto po 10 idėjų, kaip užsidirbti pinigų. Tokiu būdu palaikysite savo mąstymo raumens tonusą. Po to pasiūlykite tiems žmonėms ar firmoms savo idėjas. Jeigu negalite, pereikite prie kito punkto.

2. Pietūs. Pakvieskite pietų ką nors, ko nematėte trejus metus. Bet ką, tačiau tai būtinai turi būti žmogus, su kuriuo nesimatėte mažiausiai trejus metus. Tai padės priplūsti naujam kraujui į sistemą, nes jums reikalingas kraujo perpylimas, kad išsivalytumėte nuo užkrėsto kraujo.

3. Dėkingumas. Sudarykite sąrašą žmonių, kuriems esate dėkingi už tai, kad kartu dirbote per pastaruosius dešimt metų. Parašykite jiems arba pasakykite, kodėl esate dėkingi, kad dirbote drauge. Nuoširdžiai pasidomėkite, kaip jiems sekasi. Tai yra vienas svarbiausių dalykų iš taisyklių sąrašo.

4. Rašykite. Parašykite knygą per artimiausias tris dienas. 30 puslapių storumo knygą, kurią pavadinsite „100 dalykų, kuriuos reikia padaryti kitą dieną po atleidimo iš darbo“. Tegul ji būna juokinga. Metas įsilieti į leidybos industriją, kol esate be darbo. Sudarykite 30 puslapių knygų, kurias galite parašyti, sąrašą. Ir rytoj pradėkite rašyti vieną iš jų.

5. Pietūs (antroji dalis). Papietaukite su žmogumi iš savo srities. Paruoškite jam pluoštą savo idėjų. Tegul jis jus pakritikuoja. Padarykite išvadas.

6. Nuoskauda. Jūs jausite, kad žmonės iš senojo darbo jus nuskriaudė. Bet jie paprasčiausiai stengiasi išgyventi. Sudarykite visų jų gerųjų savybių sąrašą ir parašykite jiems apie tai elektroninius laiškus, išsakydami, kodėl manote, kad jie yra geri darbuotojai.

7. Smegenų šturmas. Ženkite priešinga kryptimi. Kokioje dar srityje galėtumėte darbuotis? Kur galėtumėte gyventi? Kurkite pačias drąsiausias fantazijas, kokias tik galite. Tęskite tol, kol neaptiksite krypties, kur galėtumėte pasukti šiandien pat. Skirkite smegenų šturmui bent po valandą, ir tikriausiai naujos realybės kąsnelis atsiras.

8. Mylėkite save. Atsikelkite anksti, padarykite mankštą, išsimaudykite po dušu, apsirenkite, išeikite į miestą pasivaikščioti. Giliai kvėpuokite šviežiu oru. Tai padės jums pasijusti pasirengusiam kam nors. Ir jūs esate pasirengę. Tai yra viskas, ką jums reikia padaryti šiandien. Nueikite į muziejų. Kada dar turėsite tokią galimybę?

9. Sumažinkite išlaidas. Surašykite visas savo išlaidas, kurias galima sumažinti. Padarykite savo pakilimo ir nusileidimo taką kuo ilgesnį. Yra daugybė tinklaraščių, kur galite rasti patarimų, kaip tai padaryti. Įsivaizduokite blogiausią scenarijų. Padėtis niekada nebūna tokia bloga, kokią galima įsivaizduoti. Užrašykite tai. Po to pasnauskite. Buvo sunki diena. Ir jums reikia pailsėti.

10. Atstatykite ryšius. Susisiekite su kitais žmonėmis, kurie anksčiau dirbo jūsų senoje įmonėje, kad ir prieš dešimt metų. Atgaivinkite kontaktus. Sugalvokite ir pasiūlykite jiems idėjų.

Parengė Alfa.lt
Iliustracija: (c) Can Stock Photo

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

6 Responses

  1. Juozapas parašė:

    Įdomios įžvalgos, reikėtų pabandyti praktiškai bent kai kuriuos čia pateiktus patarimus įgyvendinti…

  2. Kristina parašė:

    Manau, kad tuoj turėsiu progą tai išmėginti :)

  3. Pretty helpful material, much thanks for this article

  4. This is really great work. Thank you for sharing such a good and useful information here in the blog for students.

  5. re parašė:

    Nieko gero

  6. Jolanta parašė:

    Čia truputį šabloniškos mintys. Aš asmeniškai tai patyriau, tačiau tikrai nepanaudojau nė vieno iš čia išvardintų punktų. Vadovavausi savo vidinėmis nuostatomis, kurios padėjo atsistoti. Dar noriu pasakyti, kad su tais kvietimais pietauti, tai jumoro vakarai. Kai tau pradeda nesisekti visi pažįstami (išskyrus tikrą draugą) pasitraukia nuo tavęs, nes bėdų prispaustas žmogus tampa niekam nereikalingas. Reziumuojant man padėjo malda, artimieji, geriausia draugė, ilgi pasivaikščiojimai, įkvėpiančios knygos ir straipsniai, aplinkos pakeitimas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.