Ką išduoda akių kontaktas?
0 (0)

Akys mums reikalingos ne tik matyti ar žiūrėti. Akimis, neretai vadinamomis „sielos veidrodžiu“, galime įžvelgti kito žmogaus sielą ir sužinoti viską apie mums rūpimą asmenį. Prireiks laiko, kol to išmoksime, tačiau pradėti galime jau dabar, rašoma MindWaft portale.

Mokydamiesi išraiškingai kalbėti ar vadovauti, daug dėmesio skiriame tariamiems žodžiams, jų skambesiui, kūno kalbai ir kaip galime ją sustiprinti. Panašiai galime išmokti ir suprasti akių kontaktą. Taigi, ką slepia akių kontaktas?

1. Įskundžia. Jei jūsų pašnekovas meluoja, akys tai išduos. Uždavę klausimą, stebėkite žmogaus akies judesius: dažniausiai, besistengdami prisiminti įvykius, garsus ar jausmus, dešiniarankiai žmonės žvelgia į kairę, o jei meluoja – į dešinę, „kūrybingąją“ pusę.

2. Atskleidžia tiesą. Mūsų akys atskleidžia visą mūsų esybę. Sutikę žmogų, iškart pajaučiame nuo jo sklindančią energiją ar kažką panašaus – net jei ir negalime to įvardinti, pajaučiame „tai“. Jaučiame, jei žmogus yra pavargęs ar nusiminęs, laimingas ar džiaugiasi su mumis susipažinęs. Dažnai tam nereikia ir žodžių.

3. Stiprina kūno kalbą. Jei reikėtų patarti, ką daryti žmonėms, siekiantiems, kad aplinkiniai jais tikėtų ir pasitikėtų, kad matytų viską taip, kaip jie patys ir jiems pritartų, patarimas būtų vienas – mokytis laikyti sąmoningą ir tvirtą akių kontaktą su kiekvienu žmogumi.
Neseniai Kornelio universitete atliktame tyrime nustatyta, kad tyrimo dalyviai rinkosi tų tiekėjų produktus, kurie pristatinėjo savo produkciją žiūrėdami jiems į akis, o ne kažkur aplinkui.

4. Įaudrina ir jaudina. Besimylint akių kontaktas gali dar labiau sužadinti aistrą. Stebėti, kaip partneris patiria malonumą ar būti stebimam yra neįtikėtina patirtis. Akių kontaktas su partneriu sutvirtina jūsų emocinį ryšį. Nemažai mokslinių tyrimų atskleidė: jei jūs ir jūsų partneris nuolat stengsitės žvelgti vienas kitam į akis, jūsų santykiai sustiprės.

5. Išsiplėtę vyzdžiai. Vyzdžiai gali išsiplėsti dėl įvairiausių priežasčių, taip pat ir dėl šviesos. Kartais jie išsiplečia visai nežymiai, bet ir to pakanka. „Išsiplėtę vyzdžiai gali išduoti, ką pasirinko asmuo dar prieš jam tai garsiai ištariant,“ – teigiama Marburgo universitete atliktame tyrime. Tyrimo dalyviams buvo duotos 10 sekundžių paspausti mygtuką, o išsiplėtę jų vyzdžiai leido nuspėti, kada jie tai padarysi: likus sekundei iki mygtuko paspaudimo vyzdžiai imdavo plėstis, o paspaudus mygtuką pradėdavo trauktis.

6. Išduoda susižavėjimą. Akių kaip „sielos veidrodžių“ ypatybė buvo tiriama analizuojant, kur krypsta pirmąkart susitikusių vyrų ir moterų akys. Moterys iš pradžių dažniausiai žiūri į vyrų akis, o vyrai – į moterų kūnus. Kūnas galbūt ir gali traukti fiziškai, tačiau būtent akys parodo tikrąjį asmens charakterį. Tad kai kitąkart išeisite iš namų, nepamirškite atkreipkite dėmesio į aplinkinių žvilgsnius ir patys žiūrėti į aplinkinių akis!

Pagal užsienio spaudą parengė Giedrė Izabelė Janušaitė
Iliustracija: emy_Loz / Unsplash

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Inga parašė:

    patiko :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.