Apie ką kalba Vienatvė?
0 (0)

vienatve

Sveika, mieloji Nepažįstamoji! Rašo Tau Vienatvė. Pamačiau Tave, žiūrinčią pro didžiulį kavinės langą didelėm rudom akim. Tu atrodei susimąsčiusi ir liūdna, nors veide matėsi uždėta šypsena ir buvai apsupta linksmų, sprendžiant iš išvaizdos, laimingų žmonių. Gal iš tiesų tu žiūrėjai ne į mane, o į labradorą, žvelgiantį pro priešais stovinčio namo langą savo liūdnom akim ir laukiančio šeimininko, kaip išsigelbėjimo nuo liūdesio ir vienišumo.

Mieloji, žinau, kad aš, Vienatvė, Tau nepatinku ir Tu vis bėgi nuo manęs valandomis bendraudama su draugėmis, “pakibdama” virtualioje erdvėje ir pasinerdama į darbą visu kūnu ir siela. Žinau, kad tokiu būdu tu įrodai sau, kad esi laiminga, bendraujanti, veikli, turinti daug draugų, mokanti būti įdomi ir atitinkanti tobulos jaunos moters įvaizdį. O jame man vietos nėra… Bet žinai, gyvenimas kupinas įvairių atradimų ir vienu iš jų gali būti supratimas apie tai, kad būvimas vienai nereiškia būti vienišai. Vienatvė – nuostabus laikas skirti sau, meilei sau.

Kai gali įsiklausyti į savo norus, į savo svajones, apmąstyti savo vertybes, vidines abejones ar baimes. Žinau, kad kartais sunku susitikti su pačia savimi: susitikti su savo netobulumu, su savo vidiniu kritiku ar vidiniu vaiku. Taip tuo momentu gali pasijusti sutrikusi, išsigandusi, ne tokia galinga ir šiek tiek pažeidžiama. Bet tuo pat metu toje Vienatvėje gali atrasti savyje tikrąsias stiprybes, savo ypatybes, savo energijos resursus, kurie stums tave į priekį link tikrosios Tavo laimės.

Nepažįstamoji, aš nenoriu pakeisti Tavo gyvenimo, kad atsisakytum bendravimo su draugais, artimaisiais ar savo veiklos, kur tu realizuoji savo gebėjimus ir džiaugiesi procesu. Žmonėms bendravimas reikalingas kaip oras, o ypač moterims, kurios iš bendravimo pasisemia energijos, minčių ir tuo pat metu gali tuo dalytis su kitais. Aš tik noriu kartais paprašyti tavęs įsileisti mane, Vienatvę, nors trumpam į savo gyvenimą. Aš tau pažadu parodyti, kaip su manimi gera būti. Kaip jauku sėdėti kavinėje, gurkšnojant šiltą arbatą ir svajojant apie naują projektą. Kaip smagu vaikščioti miške ir girdėti ne žmonių balsus, o tylą arba lapų šnaresį ir paukščių čiulbėjimą. Klausytis muzikos tokios, kokios nori, o ne tokios, kurios nori tavo antroji pusė. Tyrinėti naują miestą taip, kaip tau patinka, o ne su gidu aplėkti visas miesto įžymybes, kurias tu pamirši kitą dieną.

Mieloji, aš noriu, kad tu būtum laiminga ir turėtum šalia artimus žmones ir draugus, būtum veikli ir aktyvi. Tik nepamiršk ir manęs, savo Vienatvės, kuri leis tau pabūti su pačia savimi, išreikšti sau pagarbą ir meilę, išgirsti savo norus ir surasti vidinius resursus jiems pasiekti. Nebijok manęs ir nebėk nuo manęs! Aš ne tokia baisi, kaip apie mane kalba kiti žmonės. Aš neizoliuoju žmonių vienų nuo kitų, nedarau juos atstumtaisiais ar nelaimingais. Aš tik leidžiu jiems pabūti su pačiu savimi… Nes kiekvienas žmogus yra toks pat svarbus, kaip ir kiti, nors dažnai apie tai pamirštame…

Nepažįstamoji, kviečiu Tave pasivaikščioti su manimi siauromis Senamiesčio gatvėmis ar pasivažinėti užmiesčio keliais ir pasidžiaugti savimi, atrasti savyje naujus dalykus ar tiesiog pabūti taip, kaip tau norisi, o ne taip, kaip reikia, pridera ar svarbu dėl kitų žmonių…

Šiltai,
Tavo Vienatvė

Kamila Golod | GeruEmocijuNamai.lt
Emocinės sveikatos konsultantė
Foto: Milada Vigerova

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.