Ką reiškia pamilti save?
0 (0)

Bendraudama su savo klientėmis dažnai girdžiu moteris sakant: “Aš valdinga” “Aš labai nervinga”; “Aš labai atsakinga ir perfekcionistė” arba “Man vis tiek nieko nepavyks”, “Aš žioplė” ir taip toliau. Išgirdusi tokius pasisakymus visada stengiuosi moteriai paaiškinti, kad šie teiginiai yra būtent tai, ką apie tave kalba aplinkiniai. Visa tai girdėjome namų aplinkoje, mokymo įstaigose, bendraujant su benraamžiais, tačiau noriu, kad žinotumėte, jog jie jus apgavo.

Tai – ne tiesa.  Kuomet mums priklijuojama etiketė – “Tu valdinga, kaip ir tavo mama”, “Tu tinginė – visa į tėvą” ”čia ne tavo nosiai”, mes tuo patikime. Pasąmonė tai užfiksuoja ir toliau gyvename susitapatindami su tuo, ką apie save girdėjome. Dažnai taip susigyvename su kitų žmonių sukurta charakteristika apie mus, kad net imame taip elgtis bei gyventi ir tokiu būdu amžiams palaidojame pačias nuostabiausias mumyse esančias savybes, kurias gauname gimdamos.

Kaip tai nutinka? Moterys labai dažnai mėgsta save kritikuoti, peikti, o juk žodžiai turi energetinę prasmę ir tai, kas dažnai kartojama – tampa tiesa. Jūs tuo tikite, tai ir kiti neturi kito pasirinkimo. Kritika taip pat atėjo iš aplinkinių. Tai mus kažkada supusių, o gal ir supančių žmonių nuomonė apie mus, kurią imame kartoti pačios ir save užprogramuojame. Todėl, visų pirmiausiai išmoksime nustoti smerkti ir peikti save: “aš stora”, “aš negraži”, “aš per daug valgau”. Žmogus, mylintis save, niekada pats savęs neskaudins, o rūpinsis savimi, saugos ir globos save, sakys sau komplimentus vien dėl to, kad yra šiame pasaulyje. O jei jau kyla noras save peikti, svarbu nuolat analizuoti save ir savo veiksmus. Jei esate savimi nepatenkinta, pagalvokite, ką galite padaryti, kad tokia nebūtumėte. Tačiau visada labiausiai padeda pozityvus nusiteikimas. Priimkime save ir kiekvieną dieną kaip tobulybę. Juk jeigu kažkas ir nepasisekė, tai mes išmokome ir kažką naujo sužinojome, o dėl to, galbūt, tapome šiek tiek švelnesnės ar geresnės.

1. Niekada nevadinkite savęs nevykėle. Net juokais. Traukos dėsnis su mintimis įdomus tuo, kad jis nesupranta priešdelio “ne”. Traukos dėsnis, kaip ir jūsų pasamonė, nesupranta humoro, o viską priima tiesiogiai. Kartais nuolatinę savikritiką mes pasitelkiame netgi norėdami gauti papildomo dėmesio arba susilaukti komplimento, paparieštaravimo. Mielos moterys, ar jums tikrai to reikia? Geriau pačios imkite ir formuokite šiltą ir nuostabų savo pačios vaizdą, nes jūs tokios ir esate – nuostabios. Tada aplinkiniai ims jus vertinti kaip ir jūs pati.

2. Atsikratydamos įpročio žeminti save, jūs žengsite milžinišką žingsnį meilės sau link, tapsite pačia geriausia drauge sau, suteiksite sau tokį dėmesį ir meilę, kokios galbūt niekada negavote iš aplinkinių. Tai, be abejonės, formuos jumyse naujos moters įvaizdį. Nes ta, kokia save iki šiol laikėte, buvo suformuota kitų žmonių nuomonių, tačiau neturi nieko bendra su tikrąja Jūsų asmenybe. Užpildydamos esamas spragas ir meilės stoką paversdamos savo pačios meile, jūs sveiksite visapusiškai, nepalikdamos vietos ne tik depresinėms būsenoms, bet ir liūdesiui.

3. Mes gimstame tobuli vaikai, kurie nemoka pykti, nežino, kas yra baimė. Mes visa savo esybe siekiame būti laimingi, norime būti mylimi, tačiau realybėje būna visko. Nuo tos nuostabios mergaitės, gimusios prieš kažkiek metų iki dabartinės merginos ar moters, vyko įvairiausi įvykiai, palikę pėdsaką sieloje, sąmonėje, pasąmonėje ir kūne. Būtina suvokti, kad tai jums užkrauta kitų žmonių gyvenimų našta. Tik pati turite nuspręsti, ko norite iš savo gyvenimo ateityje ir dabartyje.

4. Jūs esate brangenybė. Žiūrėkite į veidrodį ir kartokite, kad esate brangiausia pasaulyje, pati sau brangenybė.. Priimkite sprendimą pamilti save ir pakartokite tai keletą kartų, nes tai būtina sąlyga norint būti laimingai ir džiaugtis gyvenimo teikiamais džiaugsmais ir malonumais. Į juos turime teisę kiekviena, nepriklausomai nuo to, ką kažkada kažkas yra sakę, palinkėję. Šiandien jums reikia sukurti naują save – naujai mąstančią, kitaip judančią. Išmokti tų dalykų, kurių niekur niekada niekas nemokė. Ir atsiminkite – tai yra nuostabu. Visa tai mes galime daryti nepriklausomai nuo to, kokio amžiaus esame, nepriklausomai nuo mūsų sveikatos būklės. Niekada nevėlu mokytis būti laiminga ir pamilti save, stiprinti ir atstatyti sveikatą.

5. Labai svarbūs yra ir jūsų santykiai su aplinkiniais žmonėmis. Nutraukite ryšius su tais, kurie jus žemina, griauna jūsų pasitikėjimą savimi, neatneša jums džiaugsmo. Išmokite atsisakyti tų, kurie jums nesuteikia gerų, malonių emocijų. Atsisakykite žmonių, su kuriais bendravimas jūsų nedžiugina, arba, dar blogiau, sekina. Venkite tų, kurie yra nuolat negatyvūs, sukelia Jums blogas emocijas, užkrečia prasta nuotaika, ar net savigrauža. Vertingiau praleisti laiką su savimi, negu su tais žmonėmis, kurie jus vargina. Geriau tuo metu pasilepinkite šiltoje vonioje prisileidusi putų, paglostykite kiekvieną savo kūno dalį, pajauskite vandens teikiamą šilumą, leiskite atsipalaiduoti kūnui ir sielai.

Buvimas su savimi yra labai vertingas laikas. Jeigu išsiskirsite su žmonėmis, su kuriais jūs nesate laiminga, ateis nauji žmonės, kurie jus vertins, mąstys, kaip jūs.

Mes visi kažkada privalėsime pasirūpinti tėvais ar kitais artimaisiais, bet daugeliu atveju jūs niekam nieko neprivalote. Jeigu tėvai jus slegia, raskite jėgų sukurti ribas, už kurių jūsų negalės sužeisti. Jūs turite teisę į savo asmeninę erdvę.

Kai imsite keistis, tikrai atsiras žmonių, kurie pasišaipys, kritikuos, priekaištaus, kad „tu nebe tokia, tu keitiesi…“ jauskite, kas naudingiausia ir smagiausia jums pačiai – ar šie pokyčiai jums patinka, o gal jie tiesiog “nepatogūs” žmogui, kuris juos pastebėjo, nes jis jumis dažnai naudojosi arba išnaudodavo. Būkite labai kantri, stenkitės užfiksuoti pačius menkiausius savo pasikeitimus, pačias menkiasias smulkmenas, bylojančias apie gimstančią meilę sau.

Ugdykime drąsą būti savimi. Tegu nuo šiol jokia pardavėja neįkalbės nusipirkti suknelės, kuri nelabai jums patinka. Jokiu būdu neikite padėti draugei apsipirkti, jeigu jums tai nėra malonu. Mokykitės drąsiai, bet mandagiai ir paprastai ištarti “ne”, nes kaskart, kai mes darome tai, ko nenorime, mes išduodame ir žeminame save. Išmokite paprastai pasakyti „atleisk, aš nenoriu to daryti“, taip elgiasi emociškai subrendęs žmogus. Nereikia bijoti įžeisti žmonių, nes tai ne jūsų, o to žmogaus vidinės problemos.

Moterys, kiekvieną dieną galima po truputį artėti prie meilės sau, prie Charizmatiškos moters. Prie moters, kokia norite būti ir save matote savo vaizduotėje. Tiesiog mylekite ir girkite save, arba bent jau nustokite peikti; nutraukite bendravimą su jus varginančiais ir jus žeminančiais žmonėmis, atsiribokite nuo draugių, šalia kurių jūs kažkodėl jaučiatės susigūžusi ar niekam tikusi. Tapkite savarankiška, išsitiesusi, laiminga, leidžianti sau pirkti, daryti, eiti ir valgyti tai, ką norime ir kada norime. Tapkime Charizmatiškomis moterimis.

Su meile, Jurgita Dainauskaitė – Šileikienė | patikeksavimi.lt | charizmatiskamoteris.lt
Meno terapeutė, psichologė
Iliustracija: Allef Vinicius

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Nilo parašė:

    Vadim Zeland ir Valerij Sinelnikov mokykla? :^)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.