Kad depresija mus aplenktų
0 (0)

Užklupus lengvesniam ar sunkesniam susirgimui, tame tarpe ir depresijai, sveikimo eiga didžiąja dalimi priklauso nuo mūsų pačių. Dauguma žmonių, kurie ryžtasi pasveikti, pasiekia puikių rezultatų. Visi patarimai, kuriuos pateiksiu yra tik siūlymai, kaip nepervargti ir neišsekinti savęs dienos bėgyje, o tausoti jėgas sveikatos sustiprinimui. Taikysite juos, ar ne, spręsti Jums.

Tam, kad dienos bėgyje išsaugotumėte savo jėgas ir energiją, ir, kad diena būtų sėkminga siūlyčiau:

  • Vos nubudusi ryte pasakykite sau „Aš prabudau“. Tokiu būdu paruošite organizmą žvaliam rytui. Pasirąžykite. Taip suaktyvinsite kraujotaką, po to keletą kartų suspausdama stipriai kumščius ir atleisdama, įtempdama kojas ir atleisdama, giliai įkvėpkite ir stipriai iškvėpkite bent keletą kartų, taip pakelsite savo energetinį tonusą.
  • Didinkite meilės sau kiekį visais įmanomais būdais. Rytais pažvelgusi į veidrodį mokykitės pamatyti ir stabtelėti žvilgsniu prie tų savo kūno vietų ar veido bruožų, kurie jums labiausiai patinka, mat į ką mes koncentruosime dėmesį, to ir daugės. Visos dienos bėgyje šypsokitės kaskart žvelgdama į savo atvaizdą veidrodyje.
  • Mandagiai ir švelniai pasisveikinkite su savo namiškiais. Jeigu reikia pakelti vaikus, tai darykite priėjusi arti, o ne šaukdama iš kito kambario. Žadinkite juos švelniu ir ramiu balsu. Taip vaikus visą dieną lydės mylinčios mamos emocija. Jis jausis laimingas ir stiprus, o jūs jausitės gerai.
  • Apsirenkite tai, kas jums patinka. Neatidėliokite drabužių ateičiai ar išskirtinei progai, nes kiekviena diena yra tokia. Juk dienos metu sutinkate daug jums mielų žmonių, o skleisdama savo vidinę šviesą, jūs pati pildysitės šviesa. Nepeikite oro. Jeigu ryte nešviečia saulė, tai nereiškia, kad ji nešvies visą dieną.
  • Stenkitės, kad jūsų rytas būtų ramus. Niekas taip neišbalansuoja visos dienos, kaip chaoso ar barnių kupina dienos pradžia. Kurkite pozityvią nuotaiką, eidama į darbą koncentruokitės tik į pozityvius garsus, gamtos vaizdus. Juk aplink mus nuolat vyksta stebuklai. Jeigu pakeliui į darbą susiduriate su nemalonia situacija, kažkas susikivirčijo, pamatėte autoįvykį, atsiribokite nuo matytų vaizdų, nuo blogų emocijų. Neperpasakokite negatyvių nutikimų nei savo kolegoms, nei savo artimiesiems.
  • Koncentruokite dėmesį tik į tai, kas jums aktualu. Jeigu kažkur kažkas barasi, tai tiktai jų reikalas, o savo dienos nuotaiką kuriate jūs pati.

Tyrimai rodo, kad iš 100 proc. pasakytų minčių, kurias išsakome dienos bėgyje, net 80 proc. jų yra beprasmiškos. Dauguma sėkmingų žmonių kalba tik tai, ką reikia. Jie neklausinėja pašalinių „kas skambino?, Ką sakė?…”

Tad išmetame tuščias kalbas ir nesiskundžiame kolegoms visą dieną: „kaimynas užstatė automobilį“, “blogai miegojau“ ir t.t. Na ir kas? Juk tai jau praeitis.  stenkitės neeikvoti savo laiko pašalinių žmonių gyvenimo detalėms aptarinėti, nedalyvaukite apkalbant kitus žmones. Jokiu būdu nedalyvaukite pokalbiuose apie žinių laidose matýtus negatyvius įvykius. Jūs pakeisti nieko negalite, o emocinė būsena labai reaguoja į viską, kadangi pokalbiuose minimi negatyvūs įvykiai virsta vaizdiniais, kurie veikia pasąmonę, sąmonę, raumenis ir organų funkcijų veiklą. Todė̃l nuolat sąmoningai kontroliuokite savo mintis. Tegul jos kuo dažniau būna pozityvios.

Stenkitės kuo mažiau bendrauti su žmonėmis, kurie nuolat skundžiasi, nes pabendravę būnate išsekę ir pavargę. O kam jums to reikia?

Kad diena prabėgtų kuo lengviau, Brain Treisi rekomenduoja patį sunkiausią ar nemaloniausią darbą atlikti pirmiausiai. Jeigu yra du nemalonūs darbai tai pirmiau imkitės mažiau malonaus, o vėliau kito. Tada nereikės apie tai galvoti visą dieną.

  • Visus darbus, kuriuos suplanavote padaryti, stenkitės atlikti tą pačią dieną. Neprisigalvokite bereikalingų darbų ir darbelių. Nesiblaškykite.Vìsą laiką, savo mintis kreipkite tik į tą veiklą, kurią atliekate šiuo metu.
  • Nuspręskite, kas jums yra svarbiausia. Darbas, šeima ar sveikata? Ir skirkite tam daugiausiai dėmesio ir laiko.
  • Saugokite savo sveikatą ir nervų sistemą. Rinkitės ramybę, o ne konfliktus. Kai savaime imsite rinktis ramias situacijas, o ne barnius, jūsų gyvenimas gerokai palengvės.
  • Visada viską iš karto atlikite iki galo. Išgėrei kavą – išplovei puodelį. , reikia apmokėti sąskaitas – apmokėjai, reikia paskambinti mamai, darykite tai iš karto. Jei atidėliosite, tai jus pačius ims varginti.
  • Namo eikite ramiai. Iliuzija, kad stumdantis ir skubant kažką padarysite greičiau, sutaupysite laiko. Iš patirties žinau, kad daug smagiau gyventi viską atliekant lengvai ir ramiai.

Norėčiau rekomenduoti paprastą, bet labai veiksmingą pratimą įtampai pašalinti. Kai užklumpa blogos emocijos, imkite lapą, tušinuką arba pieštuką ir pabūkite vaikais. Lapą padalykite į dvi dalis, tuomet dešinėje jo pusėje imkite intensyviai braižyti taip, kaip vaikai piešia pirmus piešinius, vadinamus keverzonėmis. Pieškite energingai – kuo stipriau ir ryškiau. Pripieškite pilną lapą koncentruodamiesi į jaučiamą stresą, ir iškvėpdama įsivaizduokite, kaip į tą lapą per rašiklį iš kūno išeina įtampa. Kai išpiešite blogas emocijas, pajusite atokvėpį. Tada kairėje lapo pusėje nupieškite laimingą save. Tai, kas jums yra laimė. Pripieštą blogąją lapo pusę nukirpkite ir išmeskite.

Tai yra meno terapijos pratimas. Po to stipriai suspauskite kumščius ir atleiskite. Pakartokite tai keletą kartų. Nežinau, ar kada nors šis būdas būtų kam nors pakenkęs, tačiau, jeigu jaučiate, kad jums jis netinka jokiu būdu nedarykite. Visada ir viską turime jausti ir patys atsirinkti, kas mums tinka, o kas ne.

Jurgita Dainauskaitė – Šileikienė | patikeksavimi.lt | charizmatiskamoteris.lt
Iliustracija: bcgmagazine.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Vilma parašė:

    Labai dziaugiuosi paskacius, iki siol daug ka dariau ne taip

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.