Kada atsiveria Kalėdų paslaptys?
0 (0)

kaledos

Kiekvienam iš mūsų didžioji metų šventė, Kalėdos, turi savitą prasmę: gimsta nauji lūkesčiai, troškimai, randasi viltis, dvasinio gyvenimo stiprybė. Dvasia nuskaidrėja, įgauna vidinės galios. Šis laikas prasmingas tiems, kurie šventę sugeba atrasti savyje. Kasdien, nuoširdžiai, bendrystėje.

Viena iš didžiųjų paslapčių esame mes patys. Svarbiausia dovana kasdienybėje artimam žmogui esame mes ir ypač tuomet, kai lei­džia­me, jog per mus į ki­tų žmo­nių gy­ve­ni­mus atei­tų džiaugs­mas, išmintis, vil­tis. Nie­kas la­biau ne­nu­džiu­gina jū­sų ar­ti­mų­jų nei nuo­šir­du­mas, šil­tas, vertingas žo­dis, mei­lės ženklai.

Nelaukime šventės vien tam, kad atskleistume svarbiausias gyvenimo paslaptis.
Gyvenimas mums duotas vienas, ne tiek ir mažai tenka nuveikti per beveik amželį – ne tik sužinoti, kas ir kokie esame, kokia aplinka mus supa, suprasti, kas buvo prieš mus ir nuspėti, ką ir kaip galime pakeisti vardan ateities. Svarbiausia, kaip valdyti savo gyvenimą?

Tarkim, esate išklausę daug labai skirtingų seminarų, įvairiausių mokymų, išmokę naujausių technikų, perskaitę gausybę knygų, bet gyvenimas vis tiek nepažabojamas? Ar susimąstėte kodėl? Ar turite atsakymus į tuos klausimus, kurių dėka išmokstate gyventi harmoningai ir mėgaujatės gyvenimu, o ne lopote nesėkmių skyles. Galbūt save peikiate, kad neturite valios ar laiko gyvenime taikyti tai, ko išmokote, supratote, įgudote? Ne valia ir laikas spąstus paspendžia, tiesiog pradedate ne nuo to atskaitos taško.

Įsiklausykite: „pasėsi mintį – pjausi poelgį, pasėsi poelgį – pjausi įprotį, pasėsi įprotį – pjausi charakterį, pasėsi charakterį – pjausi likimą!“

sv.KaledosIšmokę naujausių technikų, metodų, pradedate keisti įpročius ar charakterį. Kad technikos, įvairiausi metodai ar praktikos veiktų reikia pradėti nuo pirmo žingsnio – minties. Ji lyg augalo sėkla. Tai kodėl nepasėję jau ravite, raunate piktžoles – keičiate įpročius. Galite ravėti iki išsekimo, norimo rezultato nebus, nes sėklos tai nepasėjote, tad nesitikėkite ir derliaus – rezultato. O kas atsitinka, kai dedate daug pastangų, tačiau norimo rezultato nesulaukiate? Nusiviliate savimi, gyvenimu, tada jau reikia ir psichologo pagalbos.

Realybę kuriate ir valdote patys, tik apie tai nesusimąstote. Sąmoningai pradėję stebėti, kas vyksta jūmyse ir aplink jus, pamatysite, kad jūs ir tiktai jūs esate savo gyvenimo kūrėjai, kad jūs ir tiktai jūs esate atsakingi už savo gyvenimą. Nuo šio suvokimo ir prasideda kelias į prasmingesnį gyvenimą.

Gyvenimas susideda iš įvairių sričių, tokių kaip karjera, finansai, sociumas, santykiai, sveikata, gyvenimo prasmė. Išmokę valdyti save, būdami savo gyvenimo kūrėjai, tapsite stipresni. Išmokę valdyti save, tiesiogiai keičiate ir aplinką. Priežastis esate jūs, o aplinka jau pasekmė, tad nereikia keisti aplinkos, nes tai tik šešėlis, jo nei padidinsite, nei praplėsite.

sventos-kaledosKas yra problema, sunkumai, kodėl jie randasi ir apskritai, kodėl jie ateina į jūsų gyvenimą? Juos mes susikuriame patys. Kaip? Daugumą problemų mes susikuriame vien apie jas kalbėdami. Kol mes nepradedame kalbėti, tol problema sąmonėje tarsi neįgyja didelės reikšmės, neužima labai reikšmingos vietos. Jeigu jūs turite įprotį problemomis dalintis su kitais, nes manote, kad pasidalinus problema sumažėja, tai jūs klystate – ji padidėja. Arba manote, kad tik konstatuojate faktą, bet supraskite, kiekvieną kartą jį konstatuodami, jį didiname. Iš čia kilęs posakis: bėda viena nevaikšto. Arba iškilus problemai jūs bandote ją spręsti, t.y. tvarkote situaciją. Čia tas pats kaip rauti piktžoles arba bandyti sutvarkyti šešėlį. Ne čia tvarkyti reikia, čia jau pasekmė.

Mes keičiamės ne tik patys, bet keičiam ir kitų žmonių gyvenimus. Pasaulį keičia žodžiai ir veiksmai, idėjos. Geros idėjos daro jį geresnį. Kokias mintis pasauliui skleidi tu? Ar ši diena puiki? Ką mąstai apie rytdieną?
Žmonės, kurie moka savęs klausyti, paprastai lengviau kuria savo unikalų gyvenimą. Jie lengviau atsirenka žmones, su kuriais nori būti, veiklas, kuriose nori save realizuoti, vietas, kurias nori aplankyti. Atrasti save – reiškia išmokti save jausti, pasitikėti šiuo jausmu, jį realizuoti.

Kas apie mus galvos gerai, jei ne mes patys, ir kas pasakys šalia esančiam, jog jis yra vertingas? Tokia nuostata kuria mažyčius kasdienius stebuklus. Pra­leis­ki­te dau­giau lai­ko vie­ni ki­tų ar­tu­mo­je, ko taip ma­žai lie­ka kas­die­ny­bė­je šian­dien.

Agnė Rūgienė www.carpe-diem.ltGyvenimo metamorfozė

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.