Kaip įveikti nerimą, baimę ir stresą
0 (0)

kaip-iveikti-nerima-baime-ir-stresaTaylor Clark „Kaip įveikti nerimą, baimę ir stresą” (2014)
Išleido: Sofoklis
Šią knygą: Galite įsigyti pas mus!

Dėl nervinės įtampos imame užsikirsti per darbo pokalbius, susikertame per egzaminus, netenkame kantrybės transporto spūstyse. Dėl artėjančio pristatymo keletą savaičių kankina nemiga, nes nepaliaujamai būgštaujame, kad kas nors gali nepavykti. Net aklas pasimatymas gali sukelti nerimo priepuolį. Kodėl daug dalykų mums kelia siaubingą baimę? Kodėl vieni žmonės ištveria stresą lengvai, tarsi jų nervai būtų geležiniai, o kitus jis sugniuždo?

Su stresu susiję negalavimai JAV apytikriai kainuoja 300 milijardų dolerių per metus, raminamųjų vaistų vartojimas pašoko į neregėtas aukštumas. Psichologas ir nerimo specialistas Robertas Leahy pažymi, kad „Šiais laikais statistinių moksleivių nerimo lygis yra toks pats, kaip šeštojo dešimtmečio statistinio psichiatrinės ligoninės paciento…”

Knygos autorius Taylor Clark, remdamasis ir pažangiausiais tyrimais duomenimis apie baimės neurologiją, siūlo atsakymą į šiuos klausimus. Jis pateikia daugybę istorijų apie žmones, kurie išliko tvirti ir ramūs ypač sudėtingose situacijose. Kariai narsiai eina į mūšį, gaisrininkai skuba į degantį pastatą, gydytojai nesutrinka išvydę siaubingas traumas… Autorius patvirtina – tai nereiškia, kad jie nejaučia nerimo ir baimės. Priešingai – jie pasinaudoja šiomis emocijomis. T. Clark parodo, kaip baimę, nerimą ir stresą paversti naudingu sąjungininku pakeliui į sėkmę ir pasitikėjimą.

Baimė nėra mūsų priešas, tačiau bijoti teisingai – tenka išmokti. Baimę ir ramybę laikome priešingais dalykais, kaip tamsą ir šviesą, tačiau ši nuomonė visiškai klaidinga. Baimė yra neatsiejama drąsos ir rimties dalis, ir kuo geriau mokėsime su ja bendradarbiauti, tuo labiau plėsis mūsų akiratis. Kiekvienas iš mūsų gali gerokai pakeisti savo santykį su nerimu ir stresu.

Skelbtos ištraukos: Nerimas: jausmų ir minčių tramdymas, Nerimas: modernaus gyvenimo pasekmė?

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.