fbpx

Kaip atrasti ir atsirinkti psichologą, kuris tau padėtų?
0 (0)

Klausimas: Norėčiau rasti atsakymą į atrodo paprastą klausimą – kaip atrasti ir atsirinkti psichologą, kuris tau padėtų? Vien atsidarius Jūsų puslapio „Paslaugų” skiltį labai daug įvairių ir skirtingų savo srities specialistų. Eičiau į konsultaciją pirmą kartą, todėl kiek neramu ir baisoka, kad nerasiu atsakymų ir sprendimų problemoms. Sunkiausia, kad pati nelabai galiu įvardinti, kas negerai, ir apibrėžti aiškios problemos negaliu, bet nebenoriu kankintis.
Tikiuosi, aiškiai išdėsčiau savo susirūpinimą.
Lauksiu žinių.
Agnė

Komentuoja psichologė Renata Černovaitė:

Laba diena, Agne,
Ačiū už laišką. Užduodate svarbų klausimą. Neretai kreipimasis pas psichologą žmonėms sukelia nerimo. Panašu, kad Jus ši situacija taip pat neramina – klausiate, kaip tinkamai išsirinkti psichologą. Šalia to, girdisi nemažiau svarbus klausimas – ar psichologas, apskritai, galės Jums padėti. Kaip rašote, neramu, kad nerasite atsakymų ir sprendimų savo problemoms. Panašu, kad psichologo pasirinkimui suteikėte iš tiesų didelę reikšmę. Atrodo, kad svarstote, kaip stipriai nuo šio pasirinkimo priklausys Jūsų gyvenimas. Tuo tarpu, lyg antrame plane liko Jūsų kreipimosi priežastys.

Man kilo klausimas, ar pasirinkimas, pas kurį psichologą reiktų kreiptis, šiuo metu neužgožė Jūsų sunkumų, dėl kurių, visų pirma, ir nusprendėte ieškoti psichologinės pagalbos? Atrodo, jog į pirmą planą iškilo susirūpinimas, kas bus, jei psichologas, kurį išsirinksite, Jums netiks ar negalės padėti. Agne, iš tiesų, taip gali nutikti. Kartais žmogus dėl tam tikrų priežasčių nusprendžia kreiptis pas kitą specialistą, ir jis turi tokią teisę. Tam tikrais atvejais psichologas ar psichoterapeutas gali rekomenduoti kreiptis pas kažkurį savo kolegą, kuris, jo manymu, gali geriau padėti klientui.

Laiške minite, kad Jums sunku įvardyti aiškią problemą. Bet panašu, kad tai, kas šiuo metu vyksta Jūsų gyvenime, sukelia kančią. Rašote, kad nebenorite kankintis. Suprantu, kad dėl to ir nusprendėte ieškoti naujų būdų, kaip pakeisti esamą situaciją ir padėti sau. Bet tuo pačiu kažkas lyg stabdo tai daryti – atsirado dvejonių, į kurį specialistą kreiptis, kaip išsirinkti tinkamai, ar psichologas galės Jums padėti ir t.t. Tokios prieštaringos mintys nėra neįprastos. Ypatingai, jei žmogus vis labiau suvokia, kad jam reikia psichologo pagalbos. Tačiau tuo pačiu neramina mintis, jog reikės įvardinti skaudžius išgyvenimus bei jausmus, kurių galbūt nesinori liesti.

O tam, kad pasirinkimas būtų mažiau klaidinantis, yra svarbu rinktis iš specialistų, kurie turi atitinkamą išsilavinimą bei kompetencijas teikti psichologinį konsultavimą ar psichoterapiją. Panašu, kad Jūs, Agne, taip ir darote.

Sėkmės.
Psichologė Renata Černovaitė
Dėl individualių konsultacijų kreiptis Tel. 861886627 arba el. paštu renata.cernovaite@gmail.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. x parašė:

    joks psichologas neišspres mumyse susikaupusių problemų,jie tik dirba savo darbą,o už konsultacijas reikia mokėti,kartais patys psichologai nesugeba susitvarkyti savo gyvenimo,o mokina kitus,geriau daugiau skaityti pschologinės literatūros,mokytis iš savo klaidų ir patirčių,o psichologas tik paprastas žmogus,kuris dėsto mums savo išmoktą teoriją,bet kiekvieno mūsų kelias skirtingas ir patys turime juo eiti,čia nėra jokių taisyklių kiekvienam,tad pirmyn.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.