Kaip išdrįsti pradėti pokyčius Naujais metais?
0 (0)

Naujieji metai – puikus atspirties taškas pokyčiams ir naujai pradžiai. Bet ką daryti, kad norai neliktų tik pažadais ir dar vienu „rytoj“?

1. Žinok, ko nori. „Kažko naujo“ – ne atsakymas. Svajok „iki negalėjimo“ ir atkakliai klausinėk savęs, kol neatlaikys net kiečiausi „ai, man nieko nereikia“ šarvai. Juk norėti niekas nedraudžia – paklauskit bet kurio vaiko!

2. Apsibrėžk savo tikslą: ko nori; kiek, kada, kodėl; kaip žinosi, kad jau pasiekei. Tikslumas padės įsisąmoninti, ko sieki, ir suprasti, kai jau tai įvyks. Be to, tai puiki parengtis smegenims ir komanda „pirmyn!“.

3. Pasisakyk draugui/-ei – t.y. įgarsink savo svajonę, kad pirmiausia išgirstum ją pats/ pati. Ar jau tiki ja? Ar matai, kaip gera ja dalintis? Jei bijai apie ją papasakoti, tai kaip nebijosi jos siekti?… Be to, visada praverčia motyvuojantis klausimas: „Tai kaip ten su Tavo svajone sekasi?“

4. Užsirašyk! Keleriopai didesnė tikimybė įgyvendinti užsirašytus planus nei tik lūpomis ištartus. Net jei vėjas išpūs kur į jūras marias Tavo užrašus, nebijok – tai jau užrašyta ir įsisąmoninta Tavo galvoje. Būna, kad paskui net nustembi, kaip stebuklingai dalykai prasideda „be Tavo įsikišimo“.

5. Valgyk dramblį gabaliukais. Didelės svajonės masina, bet kojos dreba suprantant jų dydį, tad kartais rankos nusvyra dar net nepradėjus. Tad pradėk nuo 1 MAŽO žingsnio – tokio, kurį tikrai padarysi, kuris visai nebaisus, bet paskatins judėti pirmyn. Juk pradžia pati sunkiausia ir tuo pačiu – svarbiausia!

6. Geriausia diena pradėti yra ŠIANDIEN. Padaryk bent kažką, kol apie tai galvoji ir kalbi – kol turi įkvėpimą. Rytoj reikės daug daugiau pastangų ir vėl motyvuotis iš naujo.

7. Pradėjęs/-usi daryti – daryk. Motyvacija ir įkvėpimas ateis bedarant. Sustok tik tam, kad pailsėtum. Svarbiausia – nuolat judėti pirmyn! Net jei tai vyksta vėžlišku tempu – po kurio laiko įsijungs ir šešta pavara. Pamatysi!

8. Išsikelk vieną tikslą, kad ir nedidelį – jį įgyvendinus labiau tikėsi savimi ir norėsi dar! Naujiems metams nebūtina prikurti milijono pažadų, kurių kartais (arba dažnai) net neįmanoma visų aprėpti. Nauji metai Tavo naujai pradžiai gali būti kasdien – žiūrėk į viską paprasčiau.
Visi žinom, pokyčiai nėra lengvi ir nebūtinai malonūs. Bet su palaikymu, trupučiu drąsos, pastangų ir keletu minėtų patarimų – jie gali vykti gerokai sklandžiau. Pradedam dabar?

Raminta Girdvainė | isdriskpradeti.lt
atradimų trenerė

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.