Kaip įsimylėjusiam vyrui netapti materialistės merginos įkaitu-mazgote?
0 (0)

Portrait of amorous couple in stylish clothes outside

Klausimas: Su savo drauge, nežinau ar tinkamai pasakiau savo, ji nėra mano, tiesiog mes dabar esame draugai, bendraujam jau beveik 8 mėnesius nuo pažinties dienos ir tikrai jaučiu, kad myliu tą žmogų, nes prieš tai jokiai kitai sutiktai merginai to nesu jautęs. Vasarą, kada daugiau laiko praleisdavom kartu, buvo ir visas artumas – glamonės, bučiniai, pasivaikščiojimai susikabinus rankomis, bet ji nenorėjo rimtų santykių, tad buvome kaip draugai, bet elgėmės kaip pora. Dabar irgi lygiai tas pats… Bandėme vienas kitą pamiršti, bet nei vienam nepakako jėgų to padaryti, pabuvome nebendravę vienas su kitu 3 savaites, ir tiesiog neiškentęs jai parašiau, ką galvoju ir kaip jaučiuosi.

Ji man atrašė, kad beveik visą laiką verkė, kai perskaitė tą mano žinutę ir pasakė, kad nekeistų į nieką kitą to laiko praleisto kartu… Taip pat pasakė, kad aš jai esu artima siela ir moku ja priversti nusišypsoti net blogiausiose situacijose ir įžvelgti kažką gero… Na, viskas kaip ir atrodytų gerai, bet bėda, turbūt, jos buvęs vaikinas su kuriuo ji draugavo 7 metus ir jis iki šiol figūruoja jos gyvenime – tai materialiai paremia, kai trūksta pinigų ar kažkas tokio… Bet ji pati sakė, kad su juo niekada per tuos metus nebuvo tokia laiminga kaip būdama su manim…

Per visą tą laiką siūliau jai su manimi draugauti gal kokius 3 kartus, bet jos atsakymas niekada nesikeičia: ji sako, kad nenori rimtų santykių… Nes, anot jos, man reikia turėti kažkokią vietą po saule, turėti savo namus ir, jei ištiktų kažkokia bėda padėti ne tik emociškai, bet ir finansiškai. Kai mes vėl susitaikėme, dingo visas fizinis artumas… Ji tiesiog nebeprisileidžia manęs, kad ir kaip stengčiausi. Einame į teatrą, kartu geriame arbatą jaukiose kavinukėse, kartu kalbamės visiškai atvirai be jokių tabu. Iš viso to fizinio artumo išliko tik ilgi apsikabinimai. Net nežinau, ką daryti, tiesiog gal gyventi, kaip yra ir laukti, kada viskas išsirutulios į kažką, bet praėjo tikrai nemažai laiko.

Prašau, jei jums tik nesunku, patarkite ką nors, maldauju, noriu išgirsti jūsų, kaip specialistų, nuomonę. O jei dėl to vaikino buvusio, tai ji sakė nebejaučia jam jokio artumo ir tikrai su juo nebus, nes jis ją skaudina ir daro nelaiminga, tai ir pats pastebėdavau. Kada ji po pokalbio su juo iškart skambindavo man. Dar norėčiau pridurti, kad jos šeimoje yra finansinių sunkumų. Ji studijuoja mediciną ir ji nežinotų, ką daryti, jeigu jos tas buvęs vaikinas neparemtų pinigais, kada jai jų prireikia. Bet, manau, kad ne tai yra svarbiausia. Jis jos juk nepadaro laimingos, ką padarau aš. Juk meilė tai dvasinis dalykas. Martynas

Komentaras: Sveikas, Martynai. Man atrodo, kad tu ne visai matai realybę, kokia ji yra iš tikrųjų. Ką gi reiškia „ji nejaučia jam artumo ir tikrai su juo nebus“, bet ima iš jo pinigus? Rašai, kad tas vaikinas yra „buvęs“, tačiau akivaizdu, kad jis nėra „buvęs“, jų santykis yra nenutrūkęs ir tikrai neatrodo, kad mergina ruoštųsi jį palikti. Nejaugi tu manai, kad mergina dabar tik pasišneka su juo telefonu ir gauna iš jo finansinę paramą. Tu girdi tik tai, kad ji niekada nebuvo su juo tokia laiminga kaip su tavimi, kad priverti ją šypsotis, bet neišgirsti, kad ji nenori tau įsipareigoti, neigi, ignoruoji tą faktą, kad ji tebėra santykiuose su anuo vaikinu.

Į tave mergina nežiūri rimtai ir neplanuoja su tavimi ateities. Esi jai tiesiog guodėjas, psichologas, romantinis draugas, su kuriuo ji gali išsikalbėti žvakių šviesoje, kuris ją supranta, išklauso, palaiko, prablaško, praskaidrina nuotaiką. Mergina tave atstumia, o tu, nesupyk, elgiesi ne kaip vyras, o mazgotė. Kai pats negerbi savęs, nevertina ir mergina. Kur gi tavo orumas? Atsikvošėk, Martynai. Ji tau sako, kad netinki jai į porą: neturi vietos po saule, neturi namų, negali suteikti jai finansinio saugumo, o tu svaigsti apie dvasinius dalykus… Kad ir kaip jai patiktum, kad ir kaip jai būtų gera su tavimi, jos prioritetas yra materialūs dalykai.

Taigi, ko tu nori: ar pilnaverčių santykių, kuriuose būsi vienintelis ir priimamas toks, koks esi, ar santykių, kuriuose ir toliau liksi „kompresas“ ir klausysiesi skundų, kaip tas vaikinas ją skaudina?

Linkiu tau, Martynai, sutikti tokią merginą, kuri norės būti su tavimi nepriklausomai nuo to, ar turėsi savo namus, ar ne, ar jau būsi suradęs savo vietą po saule ar ne. Sėkmės.

Psichoterapeutė Ramune Pajuodyte-Milašienė / 15min.lt
psichoterapeutas.com | porosterapija.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.