Kaip man jį pamiršti? Maldauju, padėkite…
0 (0)

meile-liudesysKlausimas: Sveiki, esu Indrė, man 18 m, turiu problemėlę, su kuria negaliu susitvarkyti. Su vaikinu draugavau 2 metus, viskas buvo gražu, tačiau paskutinius kartus bendravome tik sms žinutėmis, na, o kartą jis man paskambino, ir pasakė jog viskas baigta. Aš maldavau, jog nepaliktų, tačiau jis numetė ragelį. Nuo to laiko, kai esu viena, praėjo jau 10 mėn., tačiau jis niekaip neišeina man iš galvos. Aš jį sapnuoju, galvoju apie jį, nors jis paliko mane dėl kitos, (telefonu jis man tai pasakė). Dabar jis yra su kita, su tokia, kuri jam netinka. Mano sesuo tą merginą pažįsta, ir sako, jog ji nemoka mylėti, jai reikalingi tik aistringi santykiai. Puikiai suprantu, jog aš tam vaikinui nerūpiu, tačiau kaip man jį pamiršti? Maldauju, padėkite, nes man labai blogai. Ši mintis neduoda ramybės, aš nebenoriu gyventi be jo…

Indrė (vardas pakeistas)

Komentaras: Labas, Indre,

Šaunu, kad padarei pirmą žingsnį ir mums parašei.

Po išsiskyrimo praėjus 10 mėnesių normalu, kad vaikinas vis dar neišeina tau iš galvos – tai trumpas laiko tarpas. Išsiskyrimas yra prilyginamas žmogaus mirčiai – iš pradžių būna labai sunku ir negali pamiršti to žmogaus, vėliau po truputį lengvėja.

Išsiskyrimo emocinės fazės tokios pat, kaip ir gedulo. Iš pradžių būna neigimas to, kas nutiko. Panašu, kad tu vis dar neigi jūsų išsiskyrimą, nes tau atrodo, kad kita mergina jam netinka, bet, po neigimo fazės ateina pyktis – gali pykti ant pasaulio, ant vaikino, kuris paliko, bet stenkis pyktį nukreipti teigiama linkme – sportuok, užsiimk aktyvia veikla. Po derėjimosi fazės, kai atrodo, kad jūs galite susitaikyti, ateina liūdesio fazė, o po jos ateina susitaikymo su situacija fazė. Taigi belieka jos tik išlaukti.

Nebūk viena, papasakok, kaip jautiesi draugėms, gražiai pasipuošk, išeik į miestą – kitaip tariant, gyvenk dėl savęs!

Psichologė Aistė Jankauskaitė
Tel. nr: +37062767285
el.paštas: jankauskaiteaiste@gmail.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

9 Responses

  1. Skaitytoja parašė:

    Psichologės atsakymas tai ką žinau.. sotus alkano neužjaučia, kitaip tariant.

    Autore,aš pati prieš tiek pat laiko išgyvenau išsiskyrimą, labai skausmingai.
    Sąmoningai jo pamiršti neišeis. Deja, tik laikas šioje situacijoje gali padėti, kad ir kaip banaliai ir nuvalkiotai tai beskambėtų. Pirmiausia tai nelaikyk jausmų savyje, jeigu bloga – išsiliek, verk, išsikalbėk su draugėm, su mama, idealu būtų jeigu surastum bendraminčių – neseniai taip pat išgyvenusių išsiskyrimą merginų ir moterų, kad suprastum, jog esi ne viena. Tai labai padeda. Kuo daugiau kalbi ir daliniesi savo jausmais ir išgyvenimais, tuo darosi lengviau.
    Ir antras labai svarbus dalykas – sportas. Jeigu nesportuoji, privalai tai pradėti daryti. Sportuok tai kas tau patinka ir širdžiai miela, labai smagus dalykas yra šokiai – zumba, salsa, lindihopas, bet kas – ir muzika, ir nauji žmonės, pamatysi kaip paskui visą vakarą praleidi su šypsena veidi ir pasikrauni teigiamų emocijų.
    Ilgainiui prisiminimai apie buvusįjį lanko vis rečiau.
    Taip pat stenkis įsisąmoninti, kad judviejų išsiskyrimas yra jo sąmoningas sprendimas, ir nesvarbu ar naujoji jo draugė tavo nuomone jam tinka ar netinka – tai tik tavo nuomonė. Jam ji tinka nes jis yra su ja. Kad ir kaip skaudžiai tai skambėtų, bet turi suvokti, kad jis yra kitas žmogus ir jo norai, nuomonė ir kiti dalykai yra visai kitokie nei tavieji.
    Linkiu sėkmės sveikstant :)

  2. Kotryna parašė:

    Visos šitos fazės aprašytos psichologės yra tokie teisingi.. vat būtęnt ji pasakė tai ką aš išgyvenau, kaip pirštu į akį.Yra labai sunku tai ištverti, ypač kai atrodo kad su tuo žmogum pasaulis buvo gražiausias. Bet žinok viena, viskas tik į gera! Į stiprybę, į savęs paiešką, tobulėjimą, pasaulio matymą gražesnį. Mano patarimas būtų smulkmenose įžvelgti grožį ir būti sau nuolaidžiai, džiaugtis viskuo kas ateis į tavo gyvenimą. Nepasiduok! Kaip ir aš bandau :))))*

  3. Kamilė parašė:

    Niekada nepamiršk, kad tu nesi viena! Tokiose situacijose yra šimtai, milijonai pasaulyje kenčiančių, tarp jų ir aš. Turi atrasti paramą, arba draugus, kurie tave labai palaikytų. Taip pat padeda užsiėmimas veikla ir apie nieką kitą negalvojimas.

  4. Sandra parašė:

    Labas Indre,

    Puikiai tave suprantu, situacija skaudi. Daug ko galiame mes tau patarinėti ir t.t. Vis gi yra vienas geras pasakymas: „Jis maudosi pataluose, o tu gadiniesi savo gyvenimą ir sveikatą”. Patikėk manimi, čia auksiniai žodžiai. Mylėk save panelyte.
    Gyvenimas ir taip trumpas, išnaudok jį! Nejau tikrai nori vaikino, kuris tavę paliko dėl kitos ir net dorai nesugebėjo išsiskirti ir liko tau abejingas? ;)
    Visada pradžioje būna sunku, bet reikia stengtis negalvoti apie jį, užsiimti veikla. Taip, reikia stengtis. Ir visada atmink, kad skaudini tik save. Merginos, mylėkime save ir neleiskime kitiems (ypač vaikinams) griauti mūsų gyvenimo. Juk gyvenimas skirtas – gyventi.
    Tu liūdi ir kankinies, o jis turbūt džiaugiasi, kad dėl jo šitaip kankinamasi (gal ir negalima taip sakyti, bet būna taip). Įrodyk sau, kad jis ne vienintelis pasaulyje ir gali gyventi be jo! Juk tu gali daug daugiau nuveikti dėl savęs, nei kankintis dėl vaikino, kiuriam nerūpi.

    Kantrybės tau. Laikas gydo žaizdas.

  5. edgaras parašė:

    Suprask jog vadinasi taves laukia,tas vaikinas kuris tau skirtas ir likimas parode,kad tas vaikinas nevertas taves ir rasi geresni.Esi jauna gali buti kad vaikinu ir issikirimu turesi dar ne viena.Bet stenkis is visko igyti kuo daugiau patirties ir i kitus santykius ziurek kitu kampu.

  6. gediminas parašė:

    padiekit esu issikyres negaliu uzmirsti buwus drauges ja sapnuoju nemiega kankina darbe negalim dirbt vel apie galvojasi ka numirt belieka kai toke skaudi isdavyste

  7. Anonimas parašė:

    Man taip pat blogai bet pres tai buvo lik ir viskas grazu ir labai gerai jauciausi issimilejusi buvau jis sake kad manes nemyli nieko nejaucia vienu zodziu nei skambucio nei zinutes… labai mylejau sita zmogu jis sako kad as labai pavidi ‘ rivnuju’ jei man draugas nerodo demesio kodel as turiu su juo buti vienu zodziu as kankinuosi ir esu visiškoi neviltije jei vyras nerodo man savo jausmu ir aplamai gyvena su kita moterimi uzsiemimuose man nerodo demesio jau septinis menesius taip gyvenu kaip man pasielkti? Pakeisti savo numeri negalvoti apie ji negaliu jis isstriges mano galvoje tik apie ji ir galvoju. Negaliu jo pamirsti ir nemoku ps: gal kas žino atsakim

    • Anonimas parašė:

      Labai dekinga busiu kai parašisit savo nuomones ka daryti nes kankinuosi jau ilgai labai ji myliu bet kaip man pasielkti?

  8. Kleopatra parašė:

    Sweiki mane vyras paliko jau daug kartu ne del kitos o del lingsmybiu labai daug kartu sako visokiu baisiu zodziu isgeres o blaivas atsiprašinėja, bet dabar aš jau pavargau aš ji iswariau is namų, o jis labai pradejo smarkiai gert mane kaltina kad per mane gert pradejo, labai baisiai ant manes sneka kad aš sliksty kad tik gyweno su manim dėl sūnaus kad baisy aš jam kad i mane niekas neziures manęs niekada nemylejo ir labai daug daug aš daug werkiu nebegakiu pakest jo priekaištų nors nebekartu mes bet aš ji labai myliu aš negaliu jo daugiau mylet uztenka mane skaudint patarkyt ką man daryt kaip tą nieksa užmiršti beto jis blaivas sako man kad jis mane myli ir neklausyciau ką jis sneka bet ne jau atsibodo pavargau jis jau man siule kad aš nusižudyti nes tipo visiems tai zinaida bus geriau

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.