Kaip mokslininkai pataria susirasti antrą pusę?
0 (0)

Mokslininkai tyrinėja visas gyvenimo sritis, įskaitant ir žmonių jausmų pasaulį. Kartais jis būna toks sudėtingas, kad prieš jį gali nublankti turbūt net astronomijos ar kvantinės fizikos mįslės. Kaip susirasti antrą pusę? Kaip elgtis pirmojo pasimatymo metu? Iš kur žinoti, kad radai tą vienintelį? Ar mokslininkai turi atsakymų į šiuos klausimus?

Pirmoji meilė dažniausiai kyla paauglystėje – pajuntame fizinį potraukį, troškimą leisti laiką su vienu išskirtiniu žmogumi, taip pat bendraamžių spaudimą susirasti partnerį. „Žmogus yra socialinė būtybė, ir mes bet kokiu atveju ieškome žmonių, su kuriais būtume kartu, gerai leistume laiką. Šį poreikį iš dalies gali patenkinti draugai, bet dažniausiai vis tiek norisi to žmogaus, su kuriuo turėtum intymų ryšį,“ – sako VU Psichologijos instituto mokslininkė dr. Vilmantė Pakalniškienė.

Laida „Mokslo sriuba“ – tai ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva, kuriama bendradarbiaujant su Baltijos pažangių technologijų institutu. „Mokslo sriubą“ galima ragauti kiekvieną šeštadienį 11.30 val. per LRT PLIUS.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.