Kaip moterys išmoksta kitus mylėti labiau nei save?
0 (0)

Eli DeFaria / Unsplash

Pirmagimės dukros mokinasi mylėti kitus labiau nei save, kai auga šeimose, kur mama yra silpna ir trapi moteris, o tėvo visai nėra arba jis, pavyzdžiui, geria. Mergaitės tokiose šeimose ima suprasti, kad kažkam juk reikia prisiimti atsakomybę. Mama silpna, ja tenka pasirūpinti, o kur dar broliai, sesės. Kažkas juk turi priiminėti svarbius sprendimus.

Pradžioje sprendimai gali būti ką valgysim, ką rengsimės. O baigiasi tuo, mergaitė užauga ir tampa aplink visus globojančia moterimi. Ji sprendžia už mamą, kur jai geriau dirbti, gyventi gali ir mokesčius mokėti. Gali būti sunku net sutarti su vyrais, nes juk viską žino ir gali padaryti geriau. Kam gi tas vyras reikalingas. Tik pykčiai su juo, jei nepaklūsta.

Šios moterys jaučiasi gerai, kai jų reikia kitiems. Gali užgriūti depresija, jei kitiems pradeda geriau sektis ar nebereikia kitiems pagalbos. Šios stiprios moterys gali vis rasti drauges ar vyrus, kuriems reikia pagalbos. Jos gali minimaliai rūpintis savo išvaizda, bet nespręsti savo asmeninių problemų ar net sveikatos problemų. Tokia moteris labiau mylinti kitus nei save, atrodo energijos antplūdis kyla tada, kai kiti patenka į bėdą. Ji yra nepakeičiama problemų sprendėja ir ji kaip malūnsparnis kyla į kova rūpintis kitais. O po to gali visa savaitgalį gulėti namuose be energijos, jei nieko nevyksta kitų žmonių gyvenimuose. Arba tai gali nueiti į ligą, nes kūnas rėkia ,,aš čia, prisimink ir mane‘‘. Tada moteris serga ir yra priversta rūpintis savimi.

Tačiau ji ilgai sirgti negali, nes turi aibę neatliktų darbų. Kaip pasirūpinti mamos remontais, byrančia sveikata ar broliui reikia paskolinti pinigų ar padaryti sesei paslaugėlę. Atrodo visas gyvenimas leki, leki ir galo nėra. Kada čia pagalvosi apie save. O gal net gėda galvoti apie save, lepinti save masažu, kai kažkam blogiau nei tau. Kai su kančia ar kalte ilsimės, kai graužiame save, kad dar to ar to nepadariau. Vis tik yra metas atpažinti savo poreikius ir pradėti rūpintis savimi.

  • Pirmasis žingsnis atpažinti, kad man sunku ilsėtis savanaudiškai, kad aš nuolat sprendžiu kitų problemas.
  • Antras žingsnis, kad aš stengiuosi gyventi savo gyvenimą taip, kad kiti žmonės aplinkui mane jaustųsi laimingi. Aš pamirštu pagalvoti apie tai, o kas gi mane iš tikrųjų daro laimingą pačią.
  • Trečias žingsnis atpažinti savo neigiamas emocijas kaip pyktis, liūdesys, kaltė ar net gėda. Kad neigiamos emocijos jus užvaldo ir tampate pikta bambančia moteriške. Kuriai labai sunku, kai kiti neklauso jūsų arba nedaro kaip jūs norite. Juk jūs taip stengiatės dėl kitų, o jie atrodo, net negirdi ką sakote.

Taigi kyla klausimas, Kaip pradėti mylėti save? Pirmiausia atpažinkite savo poreikius. O tada vis dažniau užduokite šiuos klausimą sau:

  • Kas mane daro laimingą?
  • Ar tas sprendimas daro mane laimingą ar kitus žmones?
  • Ko aš noriu iš tikrųjų?
  • Ar tikrai, ar būtinai tai turiu padaryti dabar pat?
  • Kodėl aš sergu? Ar aš pakankamai rūpinuosi savimi kai sergu?
  • Gal kiti žmonės gali padaryti tai patys ir be manęs?
  • Kokią galimybę atimu iš kitų žmonių, už juos atlikdama darbus?
  • Ar tikrai kiti žmonės neišgyventų be jūsų?

Tikiuosi, šie klausimai padės susimąstyti apie save ir savo poreikius. Taip pat sustabdys nuo veiklų, kuriomis tik dalinate save kitiems žmonėms ir pamirštate save. O kai ateina laikas sau bus noro mokytis kokybiškai laiką leisti su savimi.

Psichologė – psichoterapeutė Vitalija Mikutaitienė
Daugiau informacijos kaip mylėti save audio įrašuose –
7 audio įrašų ciklas moterims, kurios nori mylėti SAVE labiau:
https://www.facebook.com/events/2497140820612249/

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.