Kaip priimti vaiko homoseksualumą?
0 (0)

gay-727245_640

Tėvams, kurių vaikai pasakė esantys homoseksualūs, rekomenduočiau kreiptis pagalvos į pramos grupę, psichologą arba psichoterapeutą ir kalbėtis apie tai, nes išsižadėti vaiko – labai didelė kaina, sako psichologė Grytė Ruzgė, vedanti psichologinės paramos grupę tėvams, kurių vaikai – homoseksualūs.

„Ne visos mamos labai švelniai reaguoja. Būna visaip, būna ir labai skaudžių išsiskyrimų su vaikais. Bet įveikti turbūt reikia nemažai ką. Vienas iš tų dalykų, kuriuos reikia įveikti, net jeigu jos puikiai priima savo vaikus, išmokti kalbėti su kitais žmonėmis apie tai, nebūti izoliacijoje, nebūti vienoms. Taip pat atsisakyti įvairių iliuzijų, lūkesčių, nes labai dažnai tėvai sukuria tokį įsivaizduojamą gyvenimą savo vaikams, kaip jų vaikai turėtų gyventi, kaip turėtų atrodyti jų šeimos ir panašiai. Ir neretai tokios iliuzijos sugriūna, vaikui atsiskleidus“, – laidoje „Tėvų akademija“ kalbėjo G. Ruzgė.

Anot psichologės, net jei vaikas nėra heteroseksualus, vis dar galima sulaukti anūkų, tik reikia priimti tai, kad atžalos partneris greičiausiai bus tos pačios lyties.

Kaip teigia G. Ruzgė, vaikai atsiskleidžia įvairaus amžiaus. Dažniausiai žinia, kad atžala homoseksuali nėra perkūnas iš giedro dangaus, tik kartais tėvai nenori matyti ženklų ir priimti informacijos apie galimą vaiko homoseksualumą.

„Labai neretai vaikai atsiskleidžia jau būdami suaugę, o ne paauglystėje. Tai reiškia, kad jie gana ilgai gyvena su savo mintimis, su savo išgyvenimais ir neretai nedrįsta papasakoti artimiems žmonėms. Paprastai dar prieš atsiskleisdami vaikai neretai tikrina savo tėvus. Tai yra, pavyzdžiui, kartais duoda pasižiūrėti filmą apie homoseksualius žmones arba knygą paskaityti, arba tiesiog kalbėdami ir bandydami suprasti, kokia tėvų nuomonė yra apie kitas orientacijas“, – teigė pašnekovė.

Paklausta, ar šiais laikais priimti žinias apie atžalos homoseksualumą yra lengviau, G. Ruzgė svarstė, kad galbūt išties darosi vis lengviau ir lengviau, nes galima rasti vis daugiau informacijos apie homoseksualumą, apie tai daug kalbama viešai, o ir pačios visuomenės požiūris vis keičiasi.

Parengė Monika Kasnikovskytė / ziniuradijas.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. skysts parašė:

    skystas straipsnis. viskas cia labai aisku.
    reikejo panagrineti tevu homofobu poziuri i homoseksualuma ir kaip gali kenteti ju vaikai zinodami aie toki ziauriu savo tevu poziuri i homoseksualuma.

    reiketu apskritai straipsnio ko zmones netenka nekesdami kitokiu nei jie( bet tokiu paciu) zmoniu.

    Kokios informacijos galima rasti? apie homofobija jos pilna. pilni portalai homofobiniu pareiskumu, to galima rasti apsciai.

    Reikejo gilesnes analizes i homoseksualaus vaiko ir tevu santykius. Vaiku atsisakymas, isvarymas is namu, noras „gydyti” ir tt.

    Mylekite tevai savi vaikus.

    Linkiu tolerancijos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.